Seuraa 

Meidän tyttö, 1 v 1 kk, keksi viime viikolla, että syöttötuolistahan pääsee nousemaan ylös seisomaan. Nyt sitten kun ollaan syöttötuolissa hetki istuttu muutama sormipala suuhun laitettuna, tyttö nousee seisomaan ja väkisin tulee syliin tai pöydälle. Takaisin syöttötuoliin saa vain, jos on jotakin uutta mielenkiintoista sormipalaa. Tämän temppuilun seurauksena on lusikkaruuan syöttäminen täysin mahdotonta. Lusikkaruokaa ei ole käytännössä saatu kolmeen päivään menemään kuin muutama lusikka per päivä (ja syöttökertojahan on 5 / päivä).Tänään kokeilin päiväruualla laittaa " lisäpehmustetta" syöttötuolin ja istuinpehmusteen väliin niin ettei tyttö päässyt tuolista ylös. Muutaman kerran yritti ja itki, mutta rauhoittui ja taas vähän syötiin sormipaloja. Välipalallapa vaan ei enää onnistunut lisäpehmusteen laittaminen. Taisi tyttö kerralla oppia äidin laittaman lisäpehmusteen " haitalliset" seuraamukset itsensä kannalta.Iltaruuan aikana söi hetken sormipaloja syttötuolissa, sitten vääntäydyttiin taas syöttötuolista pois. Sitten oli pakko syöttää lapselle ruokaa klöntteinä suuhun samalla kun tyttö käveli pitkin patteria ja muutenkin leikki.Meillä on nyt tosiaan ruokamäärät puolittunut, kun ruoka on pelkkää sormiruokaa. Tyttö on valmiiksi painon ja kasvun suhteen alakäyrillä.Mitä pitäisi tehdä? Lastentarvikekaupoista saisi kettinkejä, joilla sitoa lapsi syöttötuoliin, mutta onko niitä hyvä käyttää? Tyttö varmaan huutaisi vain naama punasena ja rauhoittuisi vasta kun pääsee vapauteen. Mitä keinoja teillä muilla on ollut, kun lapsi ei pysy syöttötuolissa?Apua tarvitaan pikaisesti!

Kommentit (5)

Pojan (nyt 4 v) kanssa ei ollut koskaan mitään ongelmia saman asian kanssa, koska istui aina nätisti syöttötuolissa. Tyttö on alusta asti hyväksynyt valjaat ja yrittää itse työntää niihin käsiään, kun on syöttötuoliin kiivennyt istumaan.

Niissä lienee " pieni" totuttautuminen tytöllä. Selvästi on menossa pieni uhmaikäkin.Kokeilimme tänään syömistä tv:n ääressä ja menihän se paremmin kuin keittiön pöydän ääressä aikaisemmin.Lisää vinkkejä ja tarinoita olisi kiva lukea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä kaikki ovat siirtyneet ennen 1 v. tai muutama viikko sen jälkeen tavalliselle tuolille istumaan samasta syystä eikä mitään ongelmia ole ollut. Nuorimmainen on siis jo tovin istunut kahden puhelinluettelon päällä tavallisella tuolilla saman pöydän ääressä kuin muutkin. Ainakin kannattaa kokeilla.

Meillä tyttö kuukauden vanhempi ja sama homma alkoi muutama viikko sitten. Pari lusikallista malttaa syödä ja sitten pois. Meillä tällä hetkellä katsotaan syödessä lastenohjelmaa ja ruoka menee ihan huomaamatta. Ei ole tietenkään paras ratkaisu, mutta pakko saada jotenkin syömään. Välillä malttaa vähän pidempään syöttötuolissa kun katselee kirjaa. Eiköhän jonkun ajan kuluttua malta taas tuolissa, toivottavasti...

meillä taapero ei tietyssä iässä myöskään pysynyt syöttötuolissa,joten otin valjaat käyttöön ja heti tottui niihin.ja oli aika kun syöminen ei niin kiinnostanut,niin katsottiin samalla jotain lehteä,juteltiin mitä kuvia siinä oli,ruoka meni huomaamatta suuhun.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat