Vierailija

Siis osapäivätyöstä on kyse. Jotakin nyrkkisääntöä asiasta kaipailen; kun normaalisti kertyy 2,5 lomapäivää / kk, kertyykö puolipäiväduunista 1,25 lomapv / kk?Ajankohta tälle olisi elokuu-joulukuu, eli 4 kk, minkä jälkeen paluu normaaliin työpäivään.Kiitos jos joku tietää ja viitsii vastata! Googlasin asian tiimoilta enkä ymmärtänyt höykäsen pöläystä siitä ihme laskentakaavasta.

Kommentit (5)

Itse teen 4h / päivä ja lomaa kertyy normaalit 2,5 päivää kuussa. Toki se loma-ajan palkkakin sitten on saman suuruinen kuin puolipäiväisestä työstä saatava.


yleensä lomaa kertyy jos olet töissä joko 14 eri päivänä kk tai vähintään 24tuntia kk. Lisäksi on melko uusi sääntö väh 6h työskennelleille, mut siitä tuskin sun tapauksessa on kyse.Kun lomaa kertyy, silloin lomaa kertyy joko 2 päivää tai 2,5päivää kuussa. Tämä riippuu siitä onko työsuhteesi siihen työnantajaan kestänyt yli vuoden (riippuen lomanmääräytymisvuoden alkamisesta).Jos ansaitset lomaa osa-aikaisena, ja sitten siirrytkin kokoaikaiseksi, niin yleensä sovitaan (kannattaa sopia) miten pidät lomat, niin ettet menetä muttet saakaan ylimääräistä, eli saisit lomaa siinä suhteessa kuin olet ansainnut. Jos esim teet lyhennettyä työpäivää, saisit ansaitsemiltasi lomapäiviltä sen lyhennetyn työpäivän pituisen lomapäivän palkan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tekisin puolta päivää elokuusta-joulukuuhun ja tammikuussa jatkaisin kokopäiväisenä, niin pitäessäni lomani heinäkuussa saisin kyllä ihan kokopäiväisen palkan (olen yksityisessä isossa firmassa, jossa ei muistella montako tuntia tuli tehtyä missäkin kuussa erikseen). Lomaa kertyy ihan samalla tavalla kuin ollessani kokopäiväinen, mutta tietenkin lomalla saisit samaa puolipäiväisen palkkaa, kuin muutenkin. Tunteja täytyy muistaakseni kertyä 20 viikossa ja 14 työpäivää/kk, jotta lomaa kertyy 2,5 päivää/työkuukausi.Kannattaa kysellä omasta palkkakonttorista, sillä monessa paikassa noita lomia lasketaan hieman eri tavoin. Kaverini on valtiolla töissä, ja heillä vaikka tekee 4-päiväistä (7,5 h/pv) viikkoa, sairaspäivä onkin vain 6 tuntia, ja siitä kertyy yllättäen miinusta, vaikka olisi sitten sairaana myös sen vapaapäivänsä. Samoin lomat laskevat niin että aina hieman jää työntekijä häviölle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat