Vierailija

Heidän noin 1,5-vuotiaansa teki tuhmasti toiselle lapselle, jonka huomattuaan isä huutaa ja karjuu omalle lapselleen kurkku suorana (ihan kuin jossain armeijassa) ja pistää jäähypenkille. Lapsi (vauva) -rukka istuu jäähyllä ihan ymmällään varmaan 5-10 min, yrittää välillä pois, jolloin isä taas tulee lapsen eteen huutamaan pää punaisena.Eipä paljon tuon ikäinen ymmärrä saamaansa rangaistusta, hirvitti katsella...

Sivut

Kommentit (35)

Miltä tuntuu, jos lapsi kirjoittaa ensimmäisellä luokalla kouluvihkoonsa, että " Joskus pelkään äitiäni, kun se huutaa" ? Tunnet itsesi varmaan hyväksi äidiksi ja kasvattajaksi. Tiedätkö, että näillä huutamalla kasvatetuilla lapsilla on usein sosiaalisia ongelmia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin on jo vauvalle sanottu " ei" ja siirretty pois kielletystä tilanteesta/irroitettu hellästi käsi siskon hiuksista jos repii, jne. Siitä lapsi sitten vähitellen alkaa oppia. Mutta pikkulapselta on täysin turha vaatia täydellistä käyttäytymistä tilanteessa kuin tilanteessa. Eikä karjumisella saavuteta mitään, on tehokkaampiakin keinoja opettaa lapselle oikea ja väärä.

Vierailija:

Lainaus:


Millä kivikaudella te elätte?

Meillä kasvatus aloitetaan heti, vaikka sitten jo sille puolivuotiaalle (kuten siinä yhdessä pitkässä ketjussa)

JA toimii....t: kolmen äiti
eivätkä oo kertaakaan sen jälkeen edes yrittäneet tehdä mitään pahaa, koska ovat oppineet kerrasta XD

Kukaan ei usko tuota, sorge vaan.Vierailija:

Lainaus:


Ja ottamatta sen enempää kantaa, kyse ei ollut läimyistä.

Jo puolivuotias ymmärtää mitä EI tarkoittaa! Sori vaan!
Jos huutaa hetken pää punaisena, niin oletko menettänyt malttisi?

Koska huutaminen voi olla (tai fyysinen rangaistus) ihan harkittua.

Ja luulenpa että tuon ikäinen lapsi nimenomaan tietää paremmin tehneensä jotakin pahaa, kuin että piipitetään naaman edessä hetken.

Millä kivikaudella te elätte?

Meillä kasvatus aloitetaan heti, vaikka sitten jo sille puolivuotiaalle (kuten siinä yhdessä pitkässä ketjussa)

JA toimii....t: kolmen äiti

että tilanteet eivät ole aina sitä, miltä näyttävät. Kyllä minäkin joskus korotan ääntä lapsilleni ja pistän takapihan ovesta ulos jäähylle ja meno saattaa ulkopuolisen silmin näyttää hurjalta, mutta tällöin on yleensä kyse siitä, että lapsi on koko päivän ollut ns. mahdoton. Ja sitten tapahtuu vielä se yksi asia, joka katkaisee kamelin selän.Puolitoistavuotias ei ole enää mikään ihan vauva ja parempi huutaa kuin käydä käsiksi.lasta armeijakurilla: lukekaa mitä tahansa nykyaikaista kasvatusopasta ja todetkaa, kuinka väärässä olette!Armeijakurissa on tietty yksi pointti: se kyllä toimii (jopa 1,5 -vuotiaaseen ajan mittaan). Mutta perustuuko lapsen tottelevainen käytös tällöin omaan haluun vai vanhempien pelkoon?

Kyllä 1,5-vuotiasta saa rangaista ja pistää vaikka jäähylle, mutta ihanko totta teistä 5-10 min on hyvä aika? Ja sen 10 minuutin jälkeenkinkö pitää vielä huutaa lapselle päin naamaa? Kun se pieni ei vaan ihan oikeasti ymmärtänyt ollenkaan... Ja tuo isukki ihan selvästi piti jonkinlaista kasvatusnäytöstä koko puistolle, niin kovaa se huusi.Toki itsekin välillä pimahdan ja huudan, kun pinna menee lopullisesti, mutta tässä ei nyt ollut siitä kyse.Vierailija:

Lainaus:


Millä kivikaudella te elätte?

Meillä kasvatus aloitetaan heti, vaikka sitten jo sille puolivuotiaalle (kuten siinä yhdessä pitkässä ketjussa)

JA toimii....t: kolmen äiti
turhan tiukalla kurilla, täysin joustamattomasti ja lasta nujertaen. Lapselle huudetaan pienestä pitäen ja häntä pakotetaan tekemään ihan järjettömältä tuntuvia asioita (esim. jäätelö on syötävä loppuun, koska ruokaa ei saa jättää) ihan tottelevaisuuden vuoksi.Näissä tietämissäni tapauksissa etenkin isät kokevat olevansa kovin hyviä kasvattajia (rajathan on rakkautta nykymantran mukaan ja silloin mitä enemmän on rajoja, sitä enemmän on rakkautta).Mielestäni nykyään puhutaan ihan liikaa siitä, ettei perheissä olisi kuria lapsille (ihan ilman mitään päteviä perusteluita). Se saa ihmiset ajattelemaan, että pakko olla kova kuri, ettei vain olisi huono kasvattaja.Ja yksi havainto, joka saa varmaan monet suuttumaan: mitä alempi koulutustaso, sen kovempi kuri lapsille.ihan huusi lapselle joka töni toisia.olisi saanut se yksikin mamma minun puolestani huutaa lapselleen jonka penikka repi, töni ja löi omaani puistossa. mutta sen sijaan vain lässytti Pertillensä " kulta ei noin saa tehdä...ei kaikki tykkää"AARG! kukaan EI tykkää kun revitään hiuksista ja tönitään takaapäin kumoon. Tukkapöllyä tommoisille kurittomille kakaroille!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat