Vierailija

Eikös olisi järkevämpää esiintyä yhtenäisesti kunta-alojen matalapalkkojen palkkauksen suhteen. Nyt on ainakin työnantaja päässyt hyvään tulokseen, kun työntekijät ovat keskenään erimielisiä. Mielestäni nuo esitykset yhteisen kunnallisen palkkaohjelman jatkamisesta seuraaville vuosille ovat hyviä. Opimmekohan mitään edellisistä lakoista? Ei ainakaan meille sairaanhoitajille tuonut tulosta.

Sivut

Kommentit (42)

Itse olin lastentarhanopettajana kaksi vuotta luokanopettajan sijaisena. Nyt sain onneksi lastentarhanopettajan viran ja menen mielelläni siihen tehtävään, eivätpä työt seuraa kotiin.

Minusta ei ole yhtään hyvää syytä, miksi julkisen sektorin pitäisi saada enemmän palkkaa kuin nyt. Ne palkat maksetaan yhteisestä pussista ja mitään ylimääräistä rahaa ei ole olemassa. Mistäs ajattelitte ottaa nuo rahat? TÄnään viimeksi luvattiin eläkeläisille veronalennukset, niin eipä taida jäädä muuta jaettavaa...Kehen verrattuna nämä opet ja sh:t sitten tienaa niin hirveän vähän?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lastenhoitajien, sosiaaliohjaajien, palomiesten yms. Joku aiemmin osuvasti kirjoittikin siitä, että vpk vaan pelastamaan. Teidän opettajien palkkaus on matala, mutta harvalla on mahdollisuus samanlaisiin lomiin kuin teillä. Tuskin kenelläkään on noin pitkät palkalliset lomat ja katson sen kyllä isoksi etuudeksi.

työ on vaativaa ja raskasta ja koulutuksena vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto. Uusi lastensuojelulaki vaatii, että työtä on oltava tekemässä pätevät ihmiset ja tälläkin hetkellä koulutetut sosiaalityöntekijät siirtyvät muihin töihin, kun palkka on niin huono.

Siis sosiaalityöntekijöille kunnon palkka!

joka tekee töitä kasista neljään ja joskus ylikin. Illalla vastailen sähköposteihin ja vanhempien puheluihin, jos niitä tulee. Vanhempainvartit venyttävät päiviä kuuteen-seiskaan, koska kyllähän opettaja joustaa työajoissaan, kun vanhemmat eivät voi... Ihmettelen, mistä keskiarvopalkka on listoihin revitty, usealla ylitunnillakaan en ole saanut palkkaani paljoakaan kahden tonnin yli, vaikka ihan ykkösmaksuluokan kunnassa töitä teen.Minulle on turha tulla naureskelemaan luokanopettajan lyhyitä työpäiviä ja pitkiä lomia. Tänä kesänä olen taas vaihteeksi työttömänä, joten lomaa ei ole päivääkään! Työ on stressaavaa, luokat isoja ja koko ajan työtaakkaa lisätään. Joten niin kuin joku aiemminkin sanoi, tervetuloa tutustumaan työhön, jos pidät meitä etuoikeutetussa asemassa olevina.Sairaanhoitajille ei makseta ylitöistä, eivätkä he voi halutessaankaan vaikuttaa palkkaansa esim. päivystämällä kuten lääkärit. Ylitöistä ei makseta, ei myöskään lisätöistä. Vaikka tekisi tuplavuoron 7-22:00 töitä korvausta ei saa tai se on joku naurettava summa (meillä n.7 euroa kertakorvauksena, siitä sitten verot).

Meillä ei lähihoitajia leikkaussalissa työskentele, mutta työni on kaukana tuosta sorsan tyhjentämisestä.Mun lähisukusulainen on opettaja, monesti on puhuttu tuosta palkasta. Eihän se sinänsä korkea ole, mutta nuo lomaetuudet tekee sen, että ainakin hän on tyytyväinen. Kyllä se työ on raskasta muuallakin, vaikka varmasti esim. murrosikäiset ovat vaikeita opetettavia. Toisaalta esim. sairaanhoitajista osa hoitaa vain murrosikäisiä. Miettikääpä opettajat ja muut mitä he saavat kokea päivästä ja yöstä toiseen, eikös heillekin sitten kuuluisi pitkä kesäloma yhtälailla??

kenellä on AKATEEMINEN koulutus ja kenellä ei. Kyllä henkien pelastaminen on aikalailla vastuullisempaa, oli koulutus sitten akateeminen tai ei, verrattuna AKATEEMISEN kirjastotädin puuhasteluihin.

Itse olin 10v lastentarhanopettajana ennen kuin jatkoin koulun puolelle. Nyt toimiessani alkuopetuksessa ei työpäiväni tosiaan veny iltaan asti. Oppilaat lähtevät 12-13 välillä, joten kyllä itsekin lähes aina 15 mennessä pääsen kotiin, vaikka seuraavaa päivää jäisinkin suunnittelemaan. Vanhempainvartit pidän 2krt vuodessa ja nekin aina aamulla 7-8 tai iltapäivällä 13-16 välillä ja aina on kaikkien vanhempien kanssa saatu sovittua vartti aika näihin aikoihin.Itse koen työni nyt antoisaksi ja nautin siitä suunnattomasti. Lastentarhanopettajien työ on paljon raskaampaa ja tosiaan lomat lyhyemmät, joten heille tuon palkankorotuksen suon.

hei vaan te kaikki vapaan kasvatuksen kannattajat, teidän murkkuikäsiänne yritetään kasvattaa (voi arvata onko " kepeää" hommaa) ja töitä tehdään kotonakin vielä illat pitkät. Ei niitä tunteja kuule koulussa vedetä ihan lonkalta ja kokeet ja muu ekstra homma joka " kuuluu" palkkaan. Opettajilla kun ei tunneta ylityölisää vaikka keskustellaan vanhempainpalaverissa klo 19 illalla.... revi siitä!

Vaikea neuvottelukierros on edessä.... Saapi nyt kuulla mitä hallitus budjettiriihessä ottaa kantaa KORKEASTI KOULUTETTUJEN matalapalkka-alojen valtionosuuksiin. Hallitusohjelmassa puhutaan nimenomaan korkeastikoulutetuista, joten eiköhän lähihoitajatkin saa tyytyä yleiskorotuksiin.

Alakoulun puolella onkin sitten vähän eri asia... Meidän koulussa ei ainakaan näy enää ketään kahden jälkeen päivällä, kaikki varmasti menevät kotiin suunnittelemaan niitä tunteja... Ja loma on yhtä pitkä kuin teilläkin. Olisit opiskellut luokanopettejaksi.Ja loman pituudella ei ole mitään tekemistä jaksamisen kanssa. Luuletko tosiaan, ettei niillä kolmea vuoroa tekevillä hoitajilla ole kuitenkin hiukan raskaampi työ kuin sinulla?Vaihda alaa tai lakkaa kitisemästä.

lähihoitaja koulutus kestää 3 VUOTTA. Siinä ajassa tehdään monta palkatonta työharjoittelua.Lähihoitajan työ on yleensä vuorotyötä. Aika usein vanhuspainotteista.Hienoa kuulla miten paljon arvostat lähihoitajien työtä. Toivotaan etten vanhuksena ole huonossa kunnossa ja surkeiden lähihoitajien armoilla.

Yleensä esim. hoitokodeissa yövuorossa saattaa olla lähihoitaja ihan yksin. ajattele.

viestisi osoitti myös miten suuresti arvostat siivoojia.Mutta hei. Hienoa, että sinulla palkka juoksee ja audilla ajelet. Toivotaan että elämä kohtelee sitten yhtä lempeästi jatkossakin.

En ole lääkäri, vaikka heille korotuksia vaadinkin. Heitä kuitenkin suuresti arvostan.ja ainakaan lähihoitajat eivät pelasta mitään ihmishenkiä. Koulutusta takana jotain muutama kk? Ihan ookoo palkka tällä hetkellä. Siellä ne mopit kädessä kulkevat.Sairaaloissa käyneenä ei se työtahti muuten mitenkään kauhan kovalta vaikuta. Paitsi kun päivän viinerilasti saapuu...Toista se on täällä yksityisellä.T. Tradenomi 4600¿/kk + edut (mm. Audi)

ja tiedoksi opettajille (vaikka he toki kaiken tietävätkin muita paremmin)

Opettajien työehtosopimuksessa sanotaan, että kouluajan ulkopuolella tehtävä työ on huomioitu palkkauksessa ja se, että lomat pyörii MELKOISEN mukavasti.

Narina siitä, että joutuu vastaamaan sähköposteihin, valmistelemaan tunteja, korjaamaan kokeita... SE KUULUU TEIDÄN TYÖHÖNNE! ja siitä teille maksetaan.

Siksi teillä on palkallinen KAHDEN JA PUOLEN kuukauden kesäloma, kolmen viikon joululoma, syysloma ja talviloma.

Jokaisessa työssä on omat juttunsa, teillä ne sitä, että voitte järjestää kouluajan ulkopuolisen työn tekemisen sellaiseen aikaan kuin haluatte (ja myöskin jättää sen tekemättä jos niin päätätte.. kaikki eivät nimittäin niitä juttuja tee).

Lopettakaa se narina. Palkkanne on vähintäänkin kohtuullinen työmäärään nähden.t. ex-ope joka vaihtoi alaa ja lähti paiskimaan hommia ;)

sen lisäksi, että niiden eläkeikä on ihan naurettavan korkea nykyään, niin palkka on aivan paska. Toiset pelastaa henkiä ja vaarantaa omansa muiden takia....saa siitä palkkaa 1500 euroa (peruspalkka) +lisät jotka voivat olla 200-700 euron väliltä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat