Seuraa 

Meillä on tulossa 1v kemut ja nyt kaipaan hyvät ohjeet maidottomalle kakulle. Lähinnä mitä voisi laittaa kerman tilalle?



Kommentit (5)

Tästä saa näyttävän kuorrutuksen,

perusohjeessa vatkataan margariinia ja tomusokeria, kunnes kuohkeaa. Lisätään makuaines ja vatkataan pari minuuttia.



Sitruunakreemi



60g margariinia

3/4dl tomusokeria

2-3 tl raastettua sitruunankuorta (tai jotain muuta sitrusta)



Suklaakreemi



60g margariinia

1 1/4 dl tomusokeria

2rkl kaakaojauhetta (van Houten tms)

2tl nestettä



Vaniljakreemi



60g margariinia

3/4dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria



Sähkövatkaimella vaahdotettua banaania. Tosin ei kestä kuin 1/2-1h hyvänä kakun päällä. Oliko tomusokerikuorrutus jo edellisessä, luin vähän huonosti? Sen voi värjätä sopivalla mehulla tms. sopivan väriseksi. Oon joskus laittanut Alpro Soya vaniljavanukasta, mutta sekään ei taida laidoilla pysyä.

Harmi jos noi soija- ja kaurakermat ei toimi, just ajattelin kokeilla itekin, kun joku kaveri kehui, että riitti kun purkissa ravisti, niin oli valmista vaahtoa!

Ja hei, jos ko. syöjä on tosi allerginen maidolle, niin vältä klassinen virhe: muista voidella vuoka maidottomalla rasvalla (esim. tummansininen Keiju)=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


- Sacherkakku, eli suklaakakku, väliin aprikoosimarmeladia ja päälle suklaakuorrutus (Brunbergin tumma suklaa ja Maraboun tumma suklaa ovat maidottomia)



- Suklaakuorrutuksen voi laittaa johonkin muuhun kakkuun



- Päälle hedelmiä tai marjoja ja hyytelösokerikuorrutusta ja reunoille hilloa ja siihen heiteltyjä kookoshiutaleita, nonparelleja, suklaamurusia,...



- Amerikkalainen Frosting tai Icing, eli sellainen tomusokerikuorrutus. Ohjeita löydät vaikka googlettamalla sanat frosting / icing ja cake. Jos ohjeessa käsketään laittaa vähän maitoa niin sen voi huoletta korvata vedellä



- Jos edellinen Frosting tuntuu liian ätläkältä koko kakun päälle niin siitä voi pursottaa vain reunan jolloin siinä keskellä pysyy vähän löysempikin päällinen (mutta ei kovin hyvin), esim. vauvansosetta, vatkattua kauravanilliinikastiketta (Oatly parempi kuin Beneviva), tms.



- " Jäätelökakku" tofujäätelöstä tai uunijäätelö samasta aineesta



Oman kokemukseni mukaan vatkattavat vanilliinikastikkeet, soijakermat ym. eivät pysy kakun päällä vaikka niitä näkee aina välillä suositeltavan. Omissa häissämme pitopalvelu oli löytänyt tukusta jotain kasvisrasvapohjaista kermankorviketta joka oli suhteellisen makeaa mutta aika aidon makuista ja pysyi hyvin kakun päällä muodossaan. Emme ole koskaan löytäneet sitä tavallisesta kaupasta mutta anoppi onnistui löytämään sitä pari kertaa tukusta ja teki siitä kakkua. Oli muistaakseni litran purkissa, mutta tästä on vuosia aikaa...

Juuri kuulin noista kermoista ja niistä että jos ei meinaa millään pysyä, niin kannattaa laittaa muutaman tipan sitruunamehua niin siitä tulee kiinteämmäksi.

En tie toimiiko, mutta kannattaahan kokeilla.





Ja kiitos kaikille vastanneille. Eiköhän mä jotain saan väsätty.


Raikas hyytelökakku

14 annosta



Pohja

200 g Digestive-keksejä

75 g maidotonta margariinia



Täyte

4 dl vispautuvaa kauravanilja-kastiketta

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1,25 dl persikka-soijajogurttia

3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

6 liivatelehteä



Pinnalle

2 dl mangososetta (Lastenruokahyllystä, Myös persikkasose tai kuningatarsose käy hyvin)





Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.



Yhteishyvä 0505

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat