Vierailija

Onko jotain sivuja. Saako neuvolasta kenties jotain materiaalia tai jotain kirjoja. Pakko noille on jotenkin takoa pelkoa päähän kun sitä ei omasta takaa löydy.

Kommentit (3)

Pienille riittää että kertoo ettei tuntemattomien mukaan saa lähteä ja jos joku tuttukin tuntuu uhkaavalta, tekee epämiellyttäviä asioita tai pyytää pitämään salaisuuksia isältä tai äidiltä niin täytyy heti kertoa.

mutta jo vauvaikäiselle voi " opettaa" sopivan ja sopimattoman kosketuksen ja oman kehon rajojen tuntemista. Kun lapsi osaa selvästi itse tunnistaa nämä rajat, niin hänen on myös helpompi sanoa selvästi EI.Sieppaukset ovat tietenkin asia erikseen. Niihin ei kukaan voi valmistautua, mutta suurinosa hyväksikäyttötilanteistahan tapahtuu lapsen lähipiirin tai suvun sisällä.Tässä muutamia neuvoja:- Jo vaippaikäinen havainnoi, kuka vaipan vaihtaa. Parasta lapselle olisi, että vaippaa vaihtaisivat aikuinen, joihin hänellä on tuttu ja turvallinen suhde.- Pienikin lapsi huomaa nopeasti, missä ja kenen seurassa alastomuus on sopivaa (esim. oman perheen seurassa, omalla pihalla, saunassa, pesulla jne.). Jos vanhemmat jatkuvasti viestittävät käyttäytymisellään, että alastomuus on myös sopivaa naapurien ja ventovieraiden seurassa, niin lapselle voi myöhemmin olla hyvinkin hämmentävää kieltäytyä riisuutumasta vieraampienkin aikuisten seurassa.- Hyväksikäyttävät etsivät kohteensa hyvinkin huolella. Helpoimpia uhreja ovat epävarmat lapset, joilla suuri huomion-ja rakkaudenpuute.Vanhempia lapsia voi tietenkin valistaa jo aivan toisella tavalla, kuten jo edelliset kirjoittajat totesivatkin.Ainakin meiltäpäin (Pääkaupunkiseudulta) löytyy myös erilaisia aiheeseen liittyviä kursseja ym.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On käyty läpi nämä klassiset koiranpentu ja karkkitapaukset ja neuvottu, että aina täytyy varmistaa isältä/äidiltä/mummilta tai vastaavalta lupa. Myös siinä tapauksessa, että sanotaan että on puhuttu äidin kanssa ja äiti lupasi. Jos joutuu pulaan/eksyksiin ei saa lähteä kenenkään vieraan mukaan, aina yhteys vanhempiin, kaupassa apua kaupantädiltä muualla nainen jolla lapsia on varma nakki. Näitä kursseja on, jämäkkää ei naruteta ja varmaan löydät tietoa netistäkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat