Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onko muiden 6 - 7-vuotiaat valitelleet epämääräisiä lieviä mahakipuja lähes päivittäin, ja väsymystä? Verikokeissa ei näkynyt mitään syytä. Mitä vois olla?? Jatkunut jo kuukausia. Voiko tämä liittyä kasvuvaiheeseen tai jännittämiseen? Leikkii kyllä sisarustensa kanssa.

Kommentit (3)

Kuulostaa tutulta, paitsi että meillä tyttö reagoi mahan lisäksi myös pääsäryllä stressiin ja jännitykseen. Tänään tuli oksennus ekan koulupäivän jälkeen, kun jännitys laukesi. On myös tosi herkkä verensokerin heittelyille, jos nälkä ehtii tulla, päänsärky alkaa varmasti. Kuljen banaani käsilaukussa varmaan lapsen rippikouluun saakka.Oletko kokeillut pieniin vatsanväänteisiin antaa esim. Rela-maitohappobakteereita. Ei ole mitään haittaa, ja se vähän tasoittaa masua, jos siellä sillä kerralla jokin kiertää.

Ne taisi alkaa eskarivuonna, jolloin muutimme toiseen kaupunkiin, sekä odotin toista lastamme. Epämääräisiä mahakipuja onkin sitten ollut aina silloin tällöin. Olisiko pikkusisaruksen, eskarin ja koulun alut olleet sen verran mieltä rasittavia tekijöitä, että oireilee mahakivuilla. Nyt tyttö on tokaluokkalainen, ja mahakivut ovat harventuneet. Lähinnä mahakipua on enää karkkipäivisin (eli enintään kerran viikkossa tai harvemmin), jolloin syynä taas varmaan liian nopeasti syöty karkkipussi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla on kesäkuussa 8-vuotta täyttänyt (tuleva tokaluokkalainen) tyttö, jolla vatsakivut alkoivat melkeinpä samalla kellonlyömällä kuin kesälomakin. Meillä on nyt koko kesä mennyt vatsaa ja " huonoa/outoa oloa" valittaessa. Eikä auta, vaikka mitä tekis. Alkaa jo omakin pää pikkuhiljaa " leviämään" . Lääkärissä on kanssa juostu ja kaikki mahdolliset kokeet otettu, mutta ei vikaa. Sitten hätäpäissäni soitin jo perheneuvolaankin ja siellä on nyt käyty 3 kertaa kesän aikana ja jatketaan vielä syksylläkin.Uskoisin, että osa tuosta vatsakivusta on varmasti jonkinlaista huomionhakua, osa saattaa kuulua johonkin ikäkriisiinkin, mutta meidän tapauksessa taustalla on varmasti myös jonkinasteista ahdistusta. Ollaan tytön isän kanssa erottu 6 vuotta sitten ja nyt tapaamiset isän kanssa ovat harventuneet todella paljon. Tästä on seurauksena, että tyttö takertuu minuun - eli jonkinlaista turvattomuutta on ilmassa. Perheneuvolassa eivät nyt vielä ole päässyt kovinkaan pitkälle, ovat vielä lähinnä tutustumisvaiheessa. Jotain mielikuvaharjoituksia ovat tehneet (piirtäneet mahakipupeikkoa ja miettineet, mitenkä sen " herraksi" pääsisi - niin, ettei peikko hallitsisi lasta, vaan lapsi peikkoa).Meillä kanssa vähän jännitetään, että mitenkä tuo koulun alku mahtaa sujua. Toisaalta voi olla positiivinen seikka, kun palataan taas siihen normaaliin rytmiin, mutta...Ymmärtääkseni nämä vatsa-/pääkivut tämän ikäisillä ovat melko yleisiä, mutta päivittäin toistuessaan alkaa vaan huolestuttamaan, että mitenkäs niistä tosiaan pääsee eroon. Kun tuntuu, että kaikki keinot on käytetty... Meillä nyt toivotaan, että perheneuvolasta saataisiin ajan kanssa jotain apua ja että isälle saataisiin sen verran järkeä päähän, että ymmärtäisi oman merkityksensä. Tsemppiä teille!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat