Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oma poikani sai 3 v. neuvolassa " moitteita" , kun piirtää vielä kynä koko kourassa. Esikoinen kun on kyseessä, ei ole itselle tullut mieleenkään opettaa vielä mitään muuta otetta. Varmaan sekin vaikuttaa, että poika ei ylipäätään ole niin kovin kiinnostunut piirtämisestä.On kuitenkin oppivainen, näppärä ja motorisesti hyvin kehittynyt, joten toki osasi kynäotetta käyttää, kun sellainen hänelle näytettiin. Siltikään ei halua pidellä kynää oikein, vaan mieluummin kourassa. Pitääkö tässä nyt hirveät kynäsulkeiset pistään kehiin? ;)

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos sinulle on neuvolan th toista sanonut, niin hän ei ole osannut asiaansa. Kynäotetta voi varovasti yrittää ohjata oikeaan, mutta oikeastaan se on kypsymisprosessin tulos eli sitä ei voi eikä kannatakaan pakottaa. Mielestäni 3-vuotiaalle on tärkeintä piirtämisen ilo. Eihän 3-vuotias vielä keskimääräisessä tilanteessa edes osaa piirtää juuri mitään muuta kuin viivoja, pisteitä ja ympyröitä. Siitä se sitten lähtee. Itselläni on 4-vuotias, joka jo ajoittain ottaa kynän oikein, mutta useimmiten edelleen nyrkissä.terv. koulupsykologi, joka on tehnyt töitä myös alle kouluikäisten parissa.

Esikoisesta en muista.

Kumpaakaan ei ole opetettu, ei olisi tullut mieleenkään (toiselle en olisi älynnyt edes kynää antaa käteen kun pidin niin vauvana, huoh) olen vaan katsonut vierestä ja ihmetellyt...

Ap, kai se siitä. Aikanaan. Toi nyt on yksi juttu mitä ne kyttää. Mutta jos muuten kaikki on ok niin ei kai siinä sen ihmeempää. Opeta jos sellaisen neuvon sait, varmaan on ihan vaan jäänyt oma tapa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat