Seuraa 

ihan oikeasti, nyt kaivataan todella neuvoja, sillä alkaa olla aikamoista tämä elämä. meillä siis toinen lapsi, joka kohta 7 kk. Vanhempi neljävuotias, eikä koskaan tällaisia ongelmia.eli tämä 7 kk ei ole koskaan nukkunut 4 tuntia pidempiä kausia. Nukahtaminen on aina ollut vaikeaa. aiemmin nukahti vain kainaloon, nyt ollaan saatu nukutettua omaan sänkyyn joka makuuhuoneessa vanhempien sängyn vieressä kiinni.no, nukahtaminen ihan kuin " pelottaisi" pikkuista. kauhea parku ja huuto. ja sitten kun saa nukahdettua, noin klo 20-21, niin nukkuu klo 24 saakka noin tunnin pätkissä. eli herää noin 45-60 min. jälkeen parkumaan. voi olla ihan " hysteerinen" . joskus juo maitoa tai velliä, mutta nälästä ei mielestäni ole kyse. tutti tippuu pois suusta, mutta jos laittaa sitä takaisin suuhun niin hermostuu. jos ei laita, niin ei pysty kuitenkaan rauhoittumaan itsekseen. yleensä kun silittelee ja puhuu rauhoittavasti niin nukahtaa uudestaan 5-10 minuutissa. ja sitten taas tunnin pätkä unta ja sama homma uudestaan.noin klo 24- 01 herää taas, silloin useimmiten nälkä. mutta sen jälkeen: viime yönä esimerkiksi heräsi noin 10 kertaa 01-05 välillä! siis havahtuu, alkaa kauhea huuto, ei rauhoitu sitten millään. ensin pientä ininää, jos yrittää laittaa tuttia, niin hermostuu. jos silittää, ei auta mitään. jos ei tee mitään, niin huuto yltyy. nälästä ei ole kysymys. tuntuu, että ihan kuin pienen hermot jotenkin petäisivät. huutaa ja parkuu ja kiehnää ja yrittää nousta seisomaan, kellahtaa, karjuu, kiemurtelee, huutaa. ja sitten simahtaa. ja sama homma pahimmillaan 20 minuutin- 30 minuutin välein.olemme tulossa ihan sairaiksi, kun ei saa nukkua. ja huolettaa että mikä ihme voi olla pienellä " vialla" . tätä levottomuutta jatkuu siis johonkin 05 saakka, siten nukkuu taas tunnin pätkissä noin klo 08 saakka.arvatkaa olemmeko me vanhemmat väsyneitä! nyt onneksi kun miehellä on loma, niin ollaan vuoroteltu niin että joka toinen yö toinen valvoo. mutta ensi viikolla mies menee töihin ja minun pitäisi jaksaa 3-4 tunnin yöunilla kahden lapsen kanssa. paniikki alkaa hiipimään.lapsi siis ollut aina levoton nukkuja. mutta kuvittelin että puoleen vuoteen mennessä asia olisi ollut jo kunnossa-miten tässä mitään unikouluakaan pitää kun ei tiedä mikä toista vaivaa?? nyt apua oikeasti!!

Kommentit (5)

Ihan kuin olisit kirjoittanut meidän neidistä pari kuukautta sitten! Nyt tyttö 11kk. Nyt jo yleensä nukkuu ihan parin herätyksen taktiikalla, jotkut yöt edelleen toooosi rauhattomia, mutta joinain öinä saattaa nukkua lähes koko yönkin heräämättä..Kaikki keinot ja kikat kokeiltiin, perhepeti auttoi meillä, eli vauva nukkui välissä. Edelleen heräsi, kiehnäsi, itki monta kertaa yössä, mutta eipä ainakaan itse tarttenut nousta sängystä mihinkään. Nyt siirtynyt omaan sänkyyn (meidän sängun vieressä), koska huomattiin, että siellä nukkuu nykyään rauhallisemmin.. ei kai tule niin kuuma?! pienempänä ei suostunut nukkumaan yhtään yksin.Mutta selvää syytä niihin heräilemisiin ja rauhattomuuksiin ei löytynyt. vauva reipas ja hyvin kehittynyt, eli ei luultavimmin mitään vakavaa, onneksi. Neuvolan täti sanoi, että epäilee että tyttö öisin rauhaton, koska on niin vilkas ja tempperamenttinen luonne, että se vaikuttaa. saattaa myös nähdä vilkkaita unia ja niihin heräilee. vauvalla oli 3kk koliikki, ja itse olen epäillyt, että sellainen pätkä-nukkuminen jäi sieltä ikäänkuin tavaksi, samoin myös se, ettei oikein osaisi nukahtaa. Ja kun nukahtaminen on hankalaa illallakin, niin saattaa se olla sitä yölläkin, kun on herkkäuninen ja herää, ei sit saa enää unta ja väsyneenä itkeskelee. Mutta on kyllä tosi kurjaa, kun lapsi herää itkemän ihan surkeen ja joskus jopa hiukan tuskaisen oloisena. mutta sitten jos herää kunnolla, ei olekaan enää mitään hätää.. siksi en usko, että meillä kyse olisi ainakaan mistään fyysisestä kivusta / vaivasta...Mutta tosiaan tilanne kyllä helpottanut kokoajan 7-8kk jälkeen. ja vauva myös vieroitti itsensä tissistä niihin aikoihin, ja tämä hiukan rauhoitti kyllä öitä.parempia öitä sinnekin:) terkuin marlis ja neiti, pian 11kk

Meidän nyt kohta vuoden ikäinen tyttö on ollut synnäriltä asti tosi huono nukkuja,meillä muutaman tunnin pätkät oli jo ihan luksusta, yleensä tyttö heräili puolen tunnin välein, pahimmillaan vartin välein ja kun sattuu olemaan muutenkin topakka neiti niin huusi kurkku suorana joka kerta..nukahtaminenkaan ei ollut helppoa:/

Meillä mun väsymystä helpotti hieman perhepeti, ensimmäiset 6kk jaksoin juosta pinniksen ja oman sängyn väliä mutta sitten otin vauvan viereen kun huonot yöt edelleen jatkuivat, 8kuisena laitettiin vauvan sänky sivuvaunuksi että saatiin vähän tilaa. Meillä käänne parempaan tuli 9kk iässä, ensin vauva alkoi reagoimaan öisiin silittelyihin, sitten nukahtelemaankin niihin ja pikku hiljaa heräämiset vähenivät, nykyisinkin on tosi levottomia öitä ja ne hyvätkin sisältävät muutaman heräämisen mutta tämäkin tuntuu jo äidistä ihanalta niiden valvottujen öiden jälkeen..niin ja nukahtaminenkin on paaaljon helpompaa:) Toivottavasti aika tekee teilläkin kohta tehtävänsä!!

Se väsymys on ihan kauheaa:/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän poitsu(7kk) on ollut tosi huono nukkuja koko ikänsä ja on edelleen... Nyt on hieman parantuneet yö- ja päiväunet, kun vaihdoin NAN-valmismaidon siihen jauhemaitoon. En tiiä johtuuko siitä, mutta sen jälkeen on unet parantuneet. Siinä ois yks vinkki mitä vois kokeilla, jos teillä juodaan korvikkeita..... Meillä kans on tuon tutin kanssa ollut ongelmia, huonompina öinä herää välittömästi kun tutti tippuu eli tunnin välein. Neuvolasta sanottiin, että nyt tutit pitää heittää pois ja alottaa vierotus! Mitä teet yöllä, kun tutti tippuu ja vauvaa ei saa muuten rauhotettua ku ottamalla syliin?? Ja siihenhän se nopeasti oppii... Eli tutin vierotusta ei olla vielä jaksettu alottaa... Kaikkihan sanoo, että siihen menis pari-kolme yötä huutaen, mutta se olis sit siinä. Toivottavasti tästä oli jotain apua... :)

En tiedä osaanko auttaa,mutta meillä oli ihan sama tilanne.Tyttö ei nukkunut lähemmäs vuoteen kuin tunnin-parin pätkiä.Kaikki fyysisesti ym. ihan normaalia,muiden lasten kanssa ei uniongelmia.

Meillä oli miehen kanssa myös vuorot,että sai ees toinen nukkua.Nyt lapsi on 2v8kk,nukkuminen edelleen rauhatonta.Parani vähän,kun neiti 2v. täytti ja sitä ennenkin väliin parempia jaksoja.

Pikkuveljensä nyt 1v5kk,nukkuu kuin enkeli.Ja kohta uusi vauva,toivottavasti rauhallinen yksilö..Toivon teille jaksamista,muistan niin hyvin ne kamalat yöt ja epätoivon,kun ei tiedä mikä on.Kyllä se joskus helpottaa :) Paljon voimia!!

Kannattaisi selvittää olisiko kyseessä jokin allergia joka oireilee kutinalla, vatsanpuruilla tms? Jokin ruoka-aine tai sitten esim. pyykinpesujauhe.Koettakaa jaksaa! Monesti tuntuu että levottomat kaudet vain seuraavat edellisiä levottomia kausia: on hampaiden tuloa, uuden oppimista, eroahdistusta jne jne, eikä se lopu koskaan. Meidän levottomasti nukkuvan tytön unet helpottivat vasta vajaa 1½-vuotiaana kun hän siirtyi lastensänkyyn, mutta edelleen hän herää pari kertaa yössä. Pikkuveli taas on 9 kk, tekee hampaita, nousee seisomaan unissaan, syö kerran jne. Ja sitten heräävät ennen aamuseitsemää. Yritä siinä sitten nukkua...Yrittäkää jatkaa vuorotellen nukkumista myös miehen työhönmenon jälkeen mahdollisuuksien mukaan. Myös sinä teet töitä olemalla kotona, joten sinullakin on oikeus yöuniin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat