Vierailija

JOS MUN ISÄLLÄ ON SYDÄNSAIRAUKSIA VOIKO SE JOTENKIN PERIYTYÄ MUN LAPSEEN ????onko tälläisia kokeita mistä selviä perinöllisyys sairaudet?

Kommentit (11)

Osaan periytyy vain alttius sairastua ja todellinen sairastuminen on elämäntavoistakin kiinni.Jos isälläsi olisi dominantisti periytyvä sydänsairaus niin se voi periytyä lapsillesi mikäli sinullakin on se geeni, mutta silloin sinulla olisi todennäköisesti myös se sairaus. Jos sinulla ei ole geeniä niin se ei periydy lapsillekaan. X-kromosomissa kulkevat sairaudet voivat hypätä sukupolven yli niin että isällä on sairaus, tytär on kantaja ja tyttärenpoika taas sairas.

Sitten on vielä niitä sydänsairauksia jotka eivät ole lainkaan perinnöllisiä.Ota selvää isäsi tarkemmasta diagnoosista ja pyydä perinnöllisyystietoa lääkäriltä.

Silloin sairastuminen edellyttää että on kaksi viallista geeniä. Sinulta voisi saada toisen jos olet perinyt sellaisen isältäsi ja toinen pitäisi saada lapsen isältä. Geenin yleisyydestä sitten riippuu kuinka suuri riski tähän on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysyit tätä samaa asiaa jo tuolla toisaalta! Ei ne sydänsairaudet silleen periydy! Itellä oli sydänsairaslapsi tähän kesään asti kun oli sit yllättäen reikä kasvanut umpeen vaikka sama lääkäri sanoi et oisi jo mennyt umpeen jos ois menny ajat sitten. Mut noihin infarkkeihin on omat syynsä ei perinnöllisiä!!!

sydäninfarkti johtuu yleensä sepelvaltimotaudista ja se on yleensä yksi näitä missä sairastuminen liittyy elämäntapoihin, geneettisellä alttiudella on roolinsa myös mutta ei se periydy niin että jos sulla on tietty geeni niin saat varmasti sydäninfarktin.Huolehdi että perheenne elämäntavat ovat sydänystävälliset (liikuntaa ja terveellinen kevyt ruokavalio) ja pyydä että saat neuvolasta tai tk:sta lähetteen labraan että kolesteroliarvosi tarkistetaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat