Vierailija

Minä ymmärtäisin ne, jos matkustus olisi 1000km " kerralla" (tauoilla tietty). Tuttavani kertoi ja kehui kuinka hyvin lapset saa hiljaiseksi mökki matkalla, kun laitttaa muumit takapenkkiläisille (ajomatka siis muutaman tunnin). Me matkustetaan autolla vuodessa PALJON reissataan useampi reissu pohjoiseen ja etelään ja kilometrejä kertyy reissuilla jopa tuhansia. Meillä on lapset tottuneet matkustamaan jo pienestä pitäen eivätkä todellakaan vain nuku matkoja. Meillä matkustelussa automatkakin on " elämys" , matkalla on kaikenlaista yllättävää nähtävää, milloin on paljon lehmiä, lampaita ja hevosia milloin kauniitä lumisia puita tai hieno järvimaisema. Koko matkaa ei maisemat kiinnosta, joten lapset leikkivät leluilla, katselevat kirjoja, kuuntelevat joko satukasettia tai että apukuljettaja lukee lapsille. Ei tulisi mieleenkään halvaannuttaa lapsia autossakin tv-ruudun ääreen.Mitä mieltä muut ovat?

Kommentit (7)

mutta yritämme kuitenkin ajaa maksimissaan 4 tunnin päivämatkoja ja aina kuopuksen (2 v) päiväuniaikaan. Matka ei selkä menosuuntaan keskellä istuen ole mikään elämys, tosiaankaan, ja lapsen kuuluu liikkua päivänsä, ei katsella dvd:tä eikä auton ikkunaa...Lapselle on vaikea näyttää mitään matkalla, kun ei osaa oikeaa eikä vasenta eikä aina osaa arvioida milloin tarkoittamani kohde näkyy selvästi auton takapuolella ja estävätkö ikkunoiden laidat yms. sen näkemisen kokonaan... Maisemia et itsekään varmaan jaksaisi kauaa katsella selkä menosuuntaan päin pienestä kolosta keskellä istuen -- kaksivuotias ei siis nauti. Siksi syötetään kaveri, annetaan unirätti käteen ja ajetaan kolme, maks neljä tuntia tauotta. Isommat tajuavat, ettei kidutus kestä kauaa -- he saavat yleensä matkoille jotain uutta luettavaa/kuunneltavaa (tällä hetkellä Vuohi kaipaa Kalahariin- levy kiinnostaa niin, että rauha säilyy).

Ei koko matkaa tuijotella, mutta jos kyllästys alkaa iskeä.

Ulos tuijotellaan, mutta motarilla varsinkin on todella aika tylsää. Varsinkin yksin ajaessa kahden pienen kanssa, ja motariahan piisaa nelostielläkin pitkälle. 2v ja 4v tykkäävät. Eikä aina nukukaan, varsinkin eka pysähdyksen jälkeen. Tätä ei muuten olla ostettu ennenkuin nyt vasta kesällä, eli ei ole " totutuksesta" kyse. Ja joka viikonloppu on ajeltu ja välillä useamminkin. Lyhyellä matkalla ei jaksa virittää laitetta päälle, vasta jos ajetaan yli tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luovuttiin, jotta lapsi ei totu kaikkeen ylellisyyksiin.

Kesälomalla ajettiin noin 8000km ja pärjättin oikein hyvin ilman. Itsekin ihan yllätyin.

Itsekin vois kattella leffoja, kun mies kuitenkin välttämättä haluaa ajaa.

Mulla on vaan toi pahaolo useasti, esim. kun yrittää lukea.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat