Seuraa 

Aikaisemmat synttärijuhlat on vietetty pienellä porukalla ja ohjelmaksi on riittänyt leikkiminen ja onginta. Nyt 7-vuotissynttärille poika haluaa kutsua kaikki eskarit ja lisäksi pari muuta kaveria, ja lapsia tulee 12-14. Minkälainen ohjelma olisi sopiva? Ajatteln vähän, että leikittäisiin perinteisiä pihaleikkejä ulkona (tyyliin tervapata ym), mitenköhän sujuu tämän ikäisiltä? Entä jos sataa, pitäisi keksiä jotain sisätiloissa. Olisiko kenelläkään vinkkejä. Menee varmaan hulinaksi, jos ihan vapaasti annan temmeltää!

Kommentit (3)

Kiitos todella paljon vastauksesta, paljon hyviä vinkkejä, varmasti toteutan noista useita. T. alkuperäinen kysyjä, jolle ehti tulla jo pienimuotoinen stressi juhlista, kun juhlijoita niin paljon :)

Lapsia on aika lauma, joten suunnittele ehdottomasti paljon ohjelmaa. Muuten hiljaisimmilla lapsilla on tylsää, ja aktiivisimmat koettelee äidin hermoja riehumisella.Hyviä leikkejä:

- Kapteeni käskee

- Tyhjien muovisten limsapullojen kaataminen pallolla (keilaus)

- Aarteen etsintä: Piilota valmiiksi jokaiselle vieraalle (+synttärisankarille) jotain esim: ilmapallo ja erikoinen mehu pilli, muki, lautanen, jokin ruokapöytään liittyvä (sehän voisi puuttua pöydästä ja myöhemmin sen esineen kanssa voisi etsiä oman paikan pöydästä). Sitten annat (kahdelle kerrallaan) ohjeen millä korkeudella esine on piilossa, (esim. lintu, kissa, kala) ja muut kannustavat etsijöitä sohvalta. Tai jokaiselle lakupatukka tms.

- Silmän isku murhaaja. Eli ringissä kaikilla silmät kiinni, yhdelle piirretään x ja toisille o, se joka saa x, on murhaaja. Kaikki katselevat toisiaan, murhaajan täytyy yrittää murhata kaikki ringissä olevat, ennen kuin kukaan arvaa kuka on murhaaja. Leikin aikana saa arvata murhaajaa nostamalla käden ylös ja vetäjä antaa puheenvuoron, jos arvaus menee oikein on leikki ratkennut. Mutta uudestaan sitten vaan.

- Väritystehtävä

- Askartelutehtävä

- väriä

- peiliä

- valokuvaajaa ( jos on tilaa) Yksi pyörittää kädestä kiinni pitäen toisen ja päästää irti, toinen jähmettyy ja keksii mitä patsasta esittää (esim. palettitanssijaa, karhua..). Pyörittäjä pyörittää kaikki ja sitten menee kysymään mitä ne esittävät ja pyörittäjä ratkaisee kuka voittaa ja pääsee näin seuraavaksi pyörittäjäksi.

- Lätkistä: ringissä, keskellä olevalla sanomalehti. Joku sanoo nimen, keskellä olija yrittää lätkästä ennen kuin se jonka nimi on sanottu ehtii sanoa seuraavan nimen. Jos ehtii lätkästä, joutuu keskelle. Voi siis lätkästä esim. polveen.

-6-vuotissynttäreillä tykättiin tosi paljon solmunavausleikistä. Yksi vuorotellen on avaaja ja menee hetkeksi toiseen huoneeseen. Muut ovat piirissä ja tekevät " solmuja" kulkemalla toisten käsien ali, siis ilman että irrottavat vieruskaverin kättä omastaan. Avaaja sitten selvittelee sekasotkun. Leikki sopii tosi hyvin alkajaisiksi poistamaan jännittynyttä tunnelmaa ja varsinkin, jos kaikki eivät vielä tunne toisiaan niin siinä yhteisissä kasoissa tunnelma tiivistyy ja tutuiksi tullaan.

- pullonpyöritys (se kehen pullo osui sai nostaa hatusta paperin, johon oli kirjoitettu tehtävä, tehtäviä oli mm. halaa kaveria, taputa kolmesti, sano 3 disneyn prinsessaa, irvistä, ym ym).

- aasinhäntä (yritettiin osua julisteeseen tiettyyn kohtaan sydämenmuotoisilla post it -lapuilla)

- laulujumppa (pää-olkapää-peppu-polvet ym lauluja, joita voi leikkiä, aikuisen pitää vetää se

- disko synttärisankarin lempimusiikin tahdissa hetken aikaa.

- levyraati

- tietokilpailu päivänsankarin lempiaiheesta äidin kysymänä tai päivänsankarin.

- onginta

- vesisankoon pieni kuppi ja rahan pudotus sinne

- lennokin teko ja sen lennätyskilpailu

- rikkinäinen puhelin

- yleisurheilukisat ulkona: esim. pituushyppy, lyhyt juoksulenkki, aitajuoksu, pallonheitto ämpäriin. Kaikille jaetaan lopuksi oma mitali. Jotka oli etukäteen askarreltu. Kiiltävällä paperilla kääritty pahvi ja osallistujan nimi jotenkin hassusti kuten " Iida Ilotossu" ja esim nallen kuva. Jokainen pääsee sit vuorollaan pallin päälle seisomaan mitaliseremoniaan ja kaikille taputetaan.Tarjottavat:

- Hodarit, hampurilaiset, lettukestit erilaisin täyttein, pienet pizzat (ehkä liian hankala isolla porukalla ainakin itse täyttäen) tms. syömiseen liittyvä ohjelma varmistaa paremmin sen, että kaikki syö jotain ja kaikki syö suurinpiirtein yhdessä paikassa samaan aikaan.

- Jäätelöbaari /hodaribaari, jossa lapset saa tilata tai tehdä itse. Jos keittiössä sattuu olemaan saareke johon voi väsätä kylttejä myöten tarvittavaa rekvisiittaa. Tykötarpeiksi mm muutama jäätelölaji, jäätelökauha, strösselit, kastikkeet, vohvelit, hillot sekä tärkeimpänä paperiset koristevarjot TAI voipaperitaskuihin sämpylät+nakki, ketsuppi, sinappi, kurkkusalaatti, kuivattu sipuli...jne.

- pientä helppoa syötävää: nakkeja, lihapullia, hedelmäpaloja, poppareita. Yleensä ottaen kuitenkin tunnistettavia, tuttuja syötäviä; ei liian erikoista

- kakun tilalla kesällä suklaakastikkeeseen dipattavat mansikat. Saman voisi toteuttaa hedelmillä.

- teeman mukaan pukeutuminen kiehtoo lapsia esim. kaikille inkkarihatut ja tiipii olohuoneeseen tai merirosvot etsimään aarretta helppojen vihjeiden perusteella. Tai askarrelkaa prinsessakruunut eli mahdollisimman yksinkertaisesti valmiita jalokivitarroja ym. ja liimataan valmiiksi tehtyihin kruunuihin. Tai kartongista tehdään myös kruunut itse saksilla ja nitojalla ja kuminauhalla. Voit myös laittaa kutsukorttiin etukäteen naamiaisteemasta jos haluat.Lahjojen antamisen voisi suorittaa pullonpyörityksellä, näin avaamisesta ei tule kaaosta ja lahjanantaja saa ansaitun huomion ja kiitoksen. Lahjojen avaamis leikki kannattaa säästää viimeiseksi, että lahjoilla leikkiminen ei vie loppu iltaa, esim. riski niiden särkyminen tai jollekin tulee pahamieli jos hänen tuomalla lahjalla ei kukaan halua leikkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos tuhannesti hyvistä synttärivinkeistä minunkin puolestani, vaikken alunperin kysymystä esittänytkään. Kahdet synttärit järjestettävänä syksyllä ja oma mielikuvitus huono, joten näistä oli TODELLA apua!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat