Vierailija

Kommentit (18)

Eikö nykyajan lapsille enää hommata ihan normaalistikin luistimia, lenkkareita, verkkareita yms.

Skeittikenkiä, voi jeesus. Ei ihme, että nykyajan kakarat on niin läskejä kun ekaluokalle pitää erikseen hommata liikuntavehkeet.

avojaloin. Meidän koulussa on lainattavia luistelukypäriä, mutta omakin saa olla, Pyöräilykypärä käy tarkoitukseen hvin ja sehän kaikilla onkin. Omaa sählymailaa ei tarvita, koska niitä on koulussa. Jos pelaa muulloinkin sählyä, niin sitten tietenkin kannataa hankkia itselle.

Periaatteessa mitään erikoisvälineitä ei kannata ostaa, ennen kuin opettajalta tulee ohjeita. Meidän koulussa ei 1-luokkalaiset vielä soita nokkahuilua, kannelta kylläkin. Kanteleet ovat koulun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kypärä luisteluun. Näitä ainakin meillä on lisäksi vaadittu.

Sisäpelikengät on ehdottomat. Suurin osa pitää niitä ja jos on paljain jaloin, on ikävää kun varpaat on mustana.Mitä eroa on skeittikengän tyylisessä vapaa-ajan jalkineessa verrattuna lenkkariin. Ei kaikki ekaluokkalaiset vielä käy lenkillä jotta pitäisi oikeat lenkkarit olla?

lenkkarit. Eri asia on jos on sohvaperuna ja vain pelailee.

Mutta skeittikenkä ei tosiaan ole hyvä jalan kehitykselle jos juoksee ja leikkii normaalisti ulkoleikkejä.

Normaali lapsi kävelee, juoksee, pelaa jalkapalloa, leikkii hippaa, piilosta ja kaikkea muuta ulkona muutaman tunnin päivässä.

Siihen ei tosiaan mikään skeittikenkä sovi.monet lapsista käyttää sisäpelikenkiä, mikä tietysti ihan ok. Mutta ne lapset joilla ei sellaisia ole, jäävät varpaidensa kanssa altavastaajan asemaan.

Ainakin alimmilla luokilla kannattaa opettajan kanssa yhdessä miettiä tällaisetkin asiat, käytetäänkö sisäpelikenkiä vai ei. Tossut käy yhtä hyvin.Sukset ja luistimet on meidän lapsilla ollut vakiovarustusta 2vuotiaasta alkaen, mutta joka paikassa niitä ei tietysti pääse edes käyttämään. Kunnolliset lenkkarit, ei skeittikenkiä, niinkuin aiemmin oli jo mainittukin, verkkarit ja pyyhe. Mieluusti juomapullo.

että vanhemmat ostavat mitään välineitä. Jumppavaatteiksi kelpaavat sellaiset shotsit ja T-paidat, mitä lapsi on käyttänyt kesällä kotona. tärkeintä on, että niissä voi liikkua. Ja verkkarihousujakin luultavasti useimmilla on kaapissaan.

Koulun urheiluvälineet ovat kyllä usein aika huonosti huollettuja ja vanhoja, joten ainakin meillä on omat. Luistelussa on oma pyöräilykypärä ja omat luistimet. Ainakin tytölle on kelvannut pyöräilykypärä. Sählymailaa ei kylläkään ole itsellä.

Meillä ainkain suositeltiin ostettavaksi nokkahuilu, koska koulusssa ei välttämättä ole montaa tai että voi harjoitella kotonakin. Mutta turha sitä on etukäteen ostaa. Kyllä kotiin tulee tieto niistä hankittavista asioista.

Koulussa pärjää aika pitlälle ihan normaaleilla varusteilla. Ulkoliikuntaan tarkoitukseen sopivat vaatteet (verkkarit ja lenkkarit), sisäliikuntaan sortsit ja t-paita. Suihkussakäyntiin pyyhe.

Talvella luistimet (joita ainakin meillä voi myös lainata koulusta. suksia ei pääkaupunkiseudulla tarvita edes joka talvi, joten jos niitä ei ole, ei tarvitse hankkia, vaan hiihtämisen sijaan voi luistella.

Kumit ja kynät ym. tarvikkeet saa koulusta, mutta useimmilla lapsilla on omiakin. Koulun alkaessa kun on niin ihanaa ostella uusia tavaroita.Kannattaa edelleen laittaa lapsen kenkiin ja muihin nimi, että omat kadonneet kamat löytyvät helpommiin. Eteisessä on samanlaisia kenkiä kymmenittäin.

Minusta olisi tosi hyvä, jos koulussakin olisi sisätossut , niin kuin tarhassa ja kerhossa. Ulkojalkineet pitää riisua eteiseen ja kun sitten koko päivän kulkee sukkasillaan, voi kuvitella, miten likaiset ne ovat päivän päättyessä. Harvassa koulussa vaan on tossusuositus. Ehdottakaa vanhempaiillassa!

liikuntavaatteista vain uimapuku, jumppapuku ja lenkkarit ja jumppatossut. Lienee syytä siis vielä lähteä ostoksille ja ostaa verkkapuku, urheilutrikoot, sisäpelikengät ja pari urheilu t-paitaa.t ap

Meillä piti olla ulkoliikuntaa varten lenkkarit ja verkkarit, sisäliikunnassa sortsit ja t-paita. Lisäksi tarvittiin uimapuku, luistimet ja sukset tarvikkeineen.

Harvassa koulussa enää edes hiihdetään (pk-seudulla edelleen) epävakaisten säiden ja siitä johtuvan suksipulan takia.

Luistimet ehdottomasti! Ja kunnon sisäliikuntavarusteet.

Pyöräilykypärä ei todellakaan ole luisteluun tarkoitettu. Pyöräilykypärä on tarkoitettu kestämään yhden, kovan iskun ja sen jälkeen pitää ostaa uusi (vrt. turvaistuin). Luistellessa kypärä kolhiintuu, eikä enää onnettomuudessa toimi tarkoitetulla tavalla. Jääkiekkokypärä kestää pienempiä iskuja monin verroin enemmän.Jääkiekkokypärä päähän kaikille luistelijoille.

ole välttämättömät. Luistimet on hyvä olla, mutta niitäkin on lainattavissa. Skeittikengän tyyliset ei meillä käynyt liikkatunnille vaan olisi pitänyt olla oikeat lenkkarit.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat