Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nukkuuko pihalla vai sisällä rinnalle? Kertokaa, olisin kovin kiinnostunut tietämään, jotta saisin vinkkejä kuinka kannattaisi tehdä. Meillä lomien jälkeen ja muutenkin vauvelin kasvaessa näyttää nyt uni-valve rytmi muuttuvan.

Kommentit (12)

Meillä meni nuorempi lapsi 10 kuisena hoitoon. Aamulla herättiin seittemältä viimestään, syödään, leikitään (teen ruuan valmiiksi), ulkoillaan, nukkumaan puolelta päivää, leikkiä, ruoka, ulkoilu, ruoka, , uni kello neljän jäljestä, sitten kaikkea epämäärästä puuhailua, iltapala, pesut, pisut ja nukkuun kahdeksalta.Sama rutiini toimii kotona, hoidossa. Esikoinen on 3- vuotias ja nukkuu puolelta päivää päiväunet, joskus saattaa olla ilman unia jos mennään jonnekin mutta suosin unet. Nuorempi alkaa pärjään nyt vajaana 2- vuotiaana yksillä unilla.Paria tuntia kauemmin ei meillä lapset nuku. Imetysaikana 3 tuntia alkoi oleen semmonen uniraja.Mutta jos lapsi on kärttynen ja väsyy paljon niin lapsen tahdissa tietty unet! Meillä hoitopaikka oli valmis siihen että vauvaikänen varsinkin pääsee nukkumaan jos siltä tuntuu. Mutta rutiinit ja säännölliset päivät auttaa lasta hahmottaan milloin nukutaan.Ulkonahan voi lasta nukuttaa! Meillä lapset on pääsääntösesti nukkunu jo vuoden huitteissa sisällä omassa pedissä. Ihan ruokienkin takia kun tullaan sisälle syömään ja riisutaan vaatteet ja sitten nukkuun. Vähemmän pukemista jos nukuttaa omaan petiin.. ;) Samaten se jos lapsi herää ulkona niin köyttääkö lapsen kiinni vai putoaako alas?

Lapsen ollessa päiväunilla minä olen käyttänyt aikani netissä, nukkunut tai siivonnut. En vahtinut vieressä.

Samaten tilanne ollut eri meillä lapsilla: esikoisen ollessa vauva asuttiin kerrostalossa ja nukkui vaunuissa parvekkeella. Toinen lapsi syntyi omakotitaloon ja pihapiiri kuhisee oravia, kissoja. Pääsee helpommalla kun ei tartte pelätä että orava tai käärme änkee vaunuihin lämmitteleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herää aamulla JO klo 5.... Eli menee ekoille päiväunille jo 8 jälkeen. Nukkuu n.1½-2 tuntia. Toisille menee klo 14 maissa ja nukkuu saman verran. Yöunille käy jo 19.30-20 aikoihin. Tämä rytmi ollut jo aika pitkään käytössä.

siinä iässä juuri jäivät toiset unet pois. Ja oli sopivasti pitkässä vatsataudissa ja onnistuttiin siirtymään ulkopäiväunista sisälle. Nukuttiin jostain 11-14 ja sitten illalla joskus kahdeksan maissa viimeistään yöunille.

Nukkui 2 unet. Herätys klo 6-7, päikkärit 10-11 ja 15-16 muistaakseni. Joskus meni 1.5h kerralla. Nukkui aina sisällä tuohon aikaan, ei enää malttanut nukkua vaunuissa yhtään.

1 - 2 tunnin unet aamupäivällä ja toiset yhtä pitkät iltapäivällä. Noin vuoden ikäisenä sitten vähitellen jäi toiset päiväunet pois ja lapset nukkuivat yhdet päiväunet 2-vuotiaaksi, jolloin suosiolla jätettiin päiväunet kokonaan pois.

Kivempi niin ku ei tarvii sitten isompia sisällä toppuutella koko ajan. Toinen juttu sitten taas kun menevät ulos leikkimään... Muistaakseni siirsin sisäuniin joskus 2 vuotiaana kun nukkuivat muutenkin jo paremmin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat