Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Rovaniemen hovioikeus lievensi 30-vuotiaan muoniolaismiehen seksuaalirikostuomion ehdottomasta ehdolliseksi.Muoniolaismies pakotti 17-vuotiaan tytön suuseksiin muiden henkilöiden nähden ja pahoinpiteli puolustuskyvytöntä tyttöä lyömällä nyrkillä päähän Levin-mökillä joulukuussa 2005.Mies repi tyttöä hiuksista perässään pitkin portaita, löi ja potki. Hän myös pakotti tytön viiltelemään itseään hedelmäveitsellä käsivarteen, mistä jäi tytölle arpia. Teon aikana mies huuteli muille paikalla olleille pojille tyttöä nöyryyttävällä tavalla.Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Hovioikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen ehdottoman sijaan ehdollisena.Miehen täytyy suorittaa myös 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.Hovioikeus piti tekoa nöyryyttävänä ja ihmisarvoa alentavana. Lievempää tuomiota se perusteli sillä, että mies oli ensikertalainen.Oikeudessa mies vetosi mm. humalatilaan, mustasukkaisuuteen ja tilanteen riistäytymiseen käsistä. Tyttö on kärsinyt teon jälkeen pelkotiloista, unettomuudesta ja painajaisista. Lääkärin arvion mukaan erittäin väkivaltainen ja nöyryyttävä pahoinpitely voi jättää nuoreen naiseen pitkäaikaiset henkiset traumajäljet.Hovioikeus alensi myös tytölle maksettavia korvauksia. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan tytölle 2 000 euroa kivusta ja särystä ja 4 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Hovioikeus katsoi, että 1 000 euroa kivusta ja särystä ja 2 500 euroa henkisistä kärsimyksistä on riittävä korvaus.

Kommentit (20)

eli miksi tässä tapauksessa tekijä on arvokkaampi kuin uhrija miksi kukaan sivullisista ei mennyt auttamaan. Yleensähän jos miehet näkevät että naista pahoinpidellään, niin menevät heti auttamaan. Mutta kun kyseessä oma kaveri, niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kolme muutakin ihmistä - he eivät tehneet mitään.Hakkaaja oli silmittömän raivon vallassa ja pelkäsin kuolevani. Yritin puolustautua ja väistellä iskuja jolloin ne vaan kovenivat, joten lakkasin panemasta vastaan ja tilanne rauhoittui. Päätäni hakattiin lattiaan ja kaulasta kuristettiin.Todennäköisesti tekijä säikähti ja luuli tappaneensa ja lopetti. Pakenin lopulta paikalta.

Tuntuu pahalle tuon tytön puolesta. Onkohan hän siis ollut jonkinlaisessa seurustelusuhteessa tuon miehen kanssa? Kun mies mainitsi " syyksi" tekoonsa mustasukkaisuuden. Jos on, niin toivotaan etteivät ole enää tekemisissä....

Kun mies on jo tuon ikäinen ja kohtelee naista ( tai TYTTÖÄ kuten tässä tapauksessa) noin, väittäisin hänen olevan aikalailla parantumaton tapaus.

hupi-esitystä. Tuomio vaan jokaiselle joka on tuota puuttumatta sivusta seurannut! Mitä enemmän ajattelen tilannetta, sitä enemmän raisvostun. Kauheaa ajatella että omalle lapselle voisi tapahtua jotain tuollaista ja sitten tekijä pääsisi noin vähällä.

silittely ja paijailu! Eihän sillä tosiaan ole merkitystä uhrille monettako kertaa tekijä raiskaa tai hakkaa, sillä kertaa kun uhri olet itse. Ei varmaan paljoa lohduta ajatus että " noo, mää olin kuitenkin vasta sen eka uhri" . Vaikka eihän sen tuomion tehtävä todellisuudessa kyllä olekkaan lohduttaa uhria, vaan rangaista rikollista.

niin tuomio ei ole iso tämä tässä oksettaa. Jos tyyppi olisi rikoksen uusija niin sit olis linnaa napsahtanut.Tällainen tuomio on rikollisuuteen kannustavaa. Pääset helpolla joten voit rikkoa sovinnaisuuden rajoja.Uhrin puolesta olen surullinen. Toivotaan että juttu menee korkeimpaan oikeuteen ja siellä tuomio kovenisi.

Mua niin suututtaa! Eikö uhrilla ole mitään arvoa? Ei mitään väliä? Kaikkea vain vähätellään ja mies oli ensikertalainen ja kännissäkin vielä ja mitä kaikkea. Voi nyyhky. Sitä henkistä kärsimystä ei ensinnäkään voi korvata rahalla, mutta että vielä sitäkin mennään vähättelemään ja alennetaan korvaussummaa kuin sanoakseen, että ei se nyt niin paha juttu ollut.

Tai sitten pienen talousrikoksen, ni johan ois häkki heilahtanu!

Suomessa tuomiot on täysin järjettömiä, eikä millään tavalla suhteutettuja rikoksen vakavuuteen. :(

Jälleen kerran siis on todistettu miten HUONOSTI Suomessa on rangaistusten laita kun puhutaan seksuaali- väkivaltarikoksista!! Ei pysty ymmärtämään niitä mulkkuja ketkä tuomioita jakelee!!! Todella järkyttävää ja kuvottavaa käytöstä myös heiltä!!! En pysty ymmärtämään käsitettä " ensikertalainen" . Uhrille sillä ei ole mitään merkitystä onko rikoksen tekijä tehnyt saman joskus aiemminkin vai ei, uhrin kärsimystä se ei helpota. Mutta jälleen kerran ajatellaan ensisijaisesti rikoksen tekijää eikä uhria!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat