Vierailija

Kommentit (15)

Itse olen kymmenen lapsisesta perheestä ja ei meilläkään nyt niin kauhean iso perhe loppujen lopuksi ollut. Tutuillani on jollain enemmänkin. Tuntuu ihan hassulta kuulla näitä suurperhe juttuja perheistä joissa ei oikeasti ole kuin muutama lapsi.Työtä, vaivaa, tiskejä ja pyykkiä on silti kaikilla, en sitä kiellä. Ja kyllä pitää olla kunnon organisoijija nämä isojen perheiden äidit, itselläni ei ole kuin vasta kaksi lasta ja silti tuntuu välillä olevan työtä kamalasti! Eipä olis musta varmaan oikeasti ison perheen äidiksi!

Näin pärjää suurperhe

31.7.2007 06:57Neljättä lastaan odottavilla Sirpa ja Teemu Selänteellä on edessään kova rumba, sen tietävät tutut suurperheiden vanhemmat.Muusikko-tuottaja Raakel Lignellillä ja hänen näyttelijä-miehellään Nicke Lignellillä on viisi lasta, Poujou, Joel, kaksostytöt Edith ja Greta sekä kuopus Eliel. Esikoistytär Poujou on 16 ja nuorin kahdeksan.- Tämä on kyllä täyttä elämää, Raakel naurahtaa.Raakel myöntää, että muun muassa kokkauspuuhat vievät reippaasti aikaa.- Tietenkin joudumme kantamaan kauppakasseja aina ihan niska vääränä, niiden määrät ovat ihan huimia.Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen siirtää kaiken kunnian viisilapsisen perheen hoitamisesta psykoterapeuttina työskentelevälle vaimolleen Jaanalle, joka vietti kahdeksan vuotta kotona, kun lapset olivat pieniä.- Hän kantoi päävastuun, mutta yritin tukea parhaalla mahdollisella tavalla.Pariskunnan aikuisista, 19-26-vuotiaista lapsista asuu kotona enää kaksi nuorinta, Joonas ja Juho. Jenni, Juuso ja Julia ovat jo lentäneet pesästä. Suunnitelmat isosta perheestä olivat alusta lähtien selvät.- Vihkisormuksessani oli pieniä kiviä seitsemän kappaletta. Jo silloin sanoin, että siinä olemme me ja tulevat lapsemme, Jaana Pajunen muistelee.Evankelista ja juontaja Anne Pohtamolla on puolisonsa Arto Hietasen kanssa neljä lasta - Jesse, 25, ensi viikolla 23 vuotta täyttävä Joni, Jasmin, 20, ja 12-vuotias Jimi. Kotona asuu enää nuorimmainen.- Olihan se ennen aikamoista - koti oli välillä kuin rautatieasema, kun ihmisiä lappasi edes ja takaisin valtavasti. Se oli ihan mukavaa, olemme aina sanoneet lapsillemme, että kavereita saa tuoda kotiin.Ilta-Sanomista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Täällä lastennimillä statustaan ja imagoaan luovat jubailevat. T. Myös neljän äiti, lasten nimet suvunperintöä.
Mutta ihan vaan heitin että, pohtamon lapsillakin on lähiönimet, kun niitä nimiä niin usein dissataan.

Siksi nyky-Suomessa jo 5-henkinen (2+3) perhe on virallisesti suurperhe, kun keskimäärin perheisiin syntyy alle 2 lasta...Mutta tottahan se on, että vielä vanhempiemme lapsuudessa ns. normiperheessä oli 4-5 lasta, isovanhempiemme aikana 7-8 lasta. Vasta 70-luvulta lähtien lapsiluku on pienentynyt merkittävästi, ja näyttää siltä, että 2000-luvulla se alkaa olla uudestaan nousussa (keskimäärin on alle 2 lasta, mutta 3-5-lapsisia perheitä on yhä enemmän, samoin 1-lapsisia ja lapsettomia). Kymmenenlapsinen perhe on oikeastikin SUURperhe, tuntuipa elämä sellaisessa sitten kuinka " tavalliselta" vain, eihän sillä sen kanssa ole mitään tekemistä. Vain lestadiolaisilla yleensä on nykyaikana enää niin isoja perheitä, koska sellaisen lapsimäärän synnyttäminen on yhden naisen kropalle aika kova suoritus eikä välttämättä enää terveellistäkään (eikä lapsille jää juurikaan yksilöllistä aikaa, parisuhteesta tai vanhempien omista harrastuksista puhumattakaan, näin kai yleisesti ajatellaan).

on Raakelin lapsi beniniläisen miehen kanssa. Oikelta nimeltään Leila Myriam, mutta aina kutsuttu Poujouksi (lausutaan Puju).Tytön isä ei kuitenkaan koskaan ole ollut tytön elämässä mukana ja Nicke on ollut hänelle isähahmo, on adoptoinutkin tytön.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat