Vierailija

Ite ruskistan jauhelihat (+sipuli) ja otan ne lautaselle. Ruskistan voin ja lisään jauhoja ja ruskistan ja lisään vettä. Lihat sekaan. Ja mausteet. onko tuo ihan yleinen tapa? Millaisia muita vaihtoehtoja on? Vaihtelun vuoksi..

Sivut

Kommentit (21)

Ruskistan sipulin ja jauhelihan. Laitan ne kattilaan odottamaan. Ruskistan voin ja vehnäjauhot, lisään veden ja lihaliemikuution. Seos kattilaan ja lisään kermaa/tomaattimurskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mä alotan sillä jauhojen ruskistamisella teräskattilassa ja lisään vedet ja mausteet ja laitan kypsymään. Kestää kuitenkin kypsyä toooooosi kauan et jauhot on oikeesti kypsiä. Sit kun saan sen laitettua kypsymään niin ruskistan jauhelihat ja sipulit ja heitän joukkoon. Spagettikastikkeen teen tosin erilailla. Siitä harvemmin teen oikeaoppista ruskeaakastiketta vaan nopeen kastikkeen tomaattimurskasta tms.

Tulee älyttömän rasvaista jos ruskistaa jauhot erikseen rasvassa. Yöks! Lisäksi kastikkeen tekeminen on todella nopeaa ja helppoa kun kaikki paistelee samassa. Sitten liha-sipuli-jauhoseos kattilaan, päälle vettä ja tomaattimurskaa ja mausteita.

Maustan lihaliemikuutiolla ja muilla mausteilla, kaadan joukkoon kerman ja huuhtasen kermapurkin jämät vedellä vielä sekaan.Joskus lisään tomaattipyrettä, valkosipulia ym joukkoon.Jos haluan paksumpaa niin ennen kermaa ripottelen jauhelihaan jauhoja. Jauheliha on itsessään niin rasvaista ettei mitään voita tarvita.

ruskistan jauhelihan ja sipulit, joskus käytän vielä lisänä sieniä. Maustan lihan ja sitten joko ripottelen jauhot sekaan, ruskistan hetken ja lisään nesteen. Haudutan hetken tarkistan maun ja maustan tarpeen mukaan.Tai sitten laitan nesteen tilalta tomaattimurskaa, muuten teen samoin kuin yllä....

Kattilan laitan toiselle levylle kuumenemaan. Kattilaan rasvaa ja sipulit sekaan. Kaadan joukkoon jauhelihat kun ruskistunu, maustan. Sitten odottaan viereen, ruskistan pannulla lisää voita, ruskistan jauhot, lisään veden, vispaan kunnolla (tosi paakkosen soosin voi lävikön kautta kaataa jauheliha-sipulikattilaan.

Sekottelen soosin ja sekaan sinappia ja ketsuppia. Lihaliemikuutio myös niin ei tartte suolaa käyttää.Joskus sitten ruskistan lihan, kaadan päälle jauhot, tomaattisosetta. Tällänen menee usein lasagneen. Vaaleekastike tulee nopsaan. Sekaan vaan juusto niin lasse on kokoamista vaille valmis! :D

Laitan sinne sekaan 2 rkl vehnäjauhoja ja ruskistan vielä. Lisään veden ja annan kiehua jonkun aikaa :) Toisinaan lisään myös hernemaissipaprikat.

maustan, ja sen jälkeen laitan jauhelihan sekaan vehnäjauhoja, annan ruskistua ja kaadan vettä päälle. Paljon helpompaa kun ei tarvi jauhelihaa siirrellä edestakaisin!

mut jos haluan itse tehdä spagettikastikkeen (paksumman) niin paistan ja maustan jauhelihan ja sipulin. Teen lasiin vehnäjauhosuurusteen (reilusti) ja kaadan jauhelihan sekaan. Joukkoon vielä mausteita ja puolikas lihaliemikuutio sekä paljon ketsuppia.

Tää on sellanen köyhän miehen versio spagettikastikkeesta, mut ihan hyvää on!

Olin viime vuonna töissä paikassa, missä joka päivä lämmin lounas ja maustoimme kokiksella jauhelihakastikkeen sielläkin. Tai siitä sen opin, tosin olin aiemminkin kuullut tästä..

En erityisemmin ruskista niitä, laitan vaan joukkoon ja sekoitan, sitten vettä päälle. Saa kiehua sellaisen puoli tuntia pienellä lämmöllä. Kyllä tuo jauhaliha (vaikka käyttää paistijauhelihaa tai kevytjauhelihaa) on sen verran rasvaista, että itseä ällöttää ajatus vielä ylimmäräisestä rasvasta siinä kastikkeessa.

pitää olla oikeaa voita! Ruskistan sipulit ja jauhelihan, sitten ruskistan jauhot ja voin, laitan ne jauhelihan sekaan ja lisään vettä. Niin ja tietysti vielä sekaan lihaliemikuutio tai pari ettei maistu " vetiseltä" .

Sipuli hienonnetaan ja kuullotetaan tilkassa öljyä, sitten lisätään paistijauheliha. Ruskistetaan. Lisätään vähän vettä ja liemikuutio sekä pakastevalkosipulikuutio ja purkillinen tomaattipuretta + vähän sinappia. Lisäksi loraus kermaa. Koko hoito saa hautua sen ajan kun spagetit kypsyvät.

Toisinaan laitan kastikkeeseen myös purkillisen tomaattimurskaa.

kun on ruskeaa, lisään hieman suolaa, oreganoa ja valkosipulijauhetta. Käräytän ne kiinni jauhelihaan, lisään päälle ketsuppia runsaasti ja vettä niin että peittyy. Haudutan tätä n. puoli tuntia.

Kuullotan (huom. EN ruskista) öljyssä sipulia ja valkosipulia, joskus myös hienoksi raastettua porkkanaa. Lisään jauhelihan, jonka annan ruskistua. Sit purkillinen paseerattua tomaattia, kasvisliemikuutio, ruuttaus ketsuppipullosta, pizzamaustetta ja vähän tabascoa. Annan hautua, kunnes pasta on melkein kypsää, ja lisään sitten n. puoli purkkia ruokakermaa. Mitään jauhojen ruskistelua ja aineiden edestakaisin sörssäilyjä ei tarvita. Ja ai niin, joskus laitan jauhelihan kanssa samaan aikaan pannulle myös suppilovahveroita. Älyttömän hyvää! Samaa soosia voi käyttää myös lasagneen ja makaronilaatikkoon :)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat