Seuraa 

Yleensä täällä näkee vain listaa miten nopeasti vauvat ovat kehittyneet, miten aikaisin lähtevät kävelemään yms. Onko jollakin muulla ns. hitaasti kehittyvä vauva?Meillä pikkuinen on nyt 10kk, istuu hyvin ja tukevasti, liikkuu taitavasti kierien, sanoo sanoja, mutta mitään yritystä konttaamiseen tai pystyyn nousemiseen ei ole. Neuvolassa eivät olleet yhtään huolissaan, mutta itseäni alkaa jo vähän mietityttää. Hän ei myöskään varaa jaloilleen, mutta sekin oli neuvolan mielestä ok, kun ei vaan ole tajunnut seisomisen funktiota.Onko joku käynyt vauvan kanssa fysioterapeutilla ja millaisia vinkkejä olette saaneet vauvan aktivoimiseen?

Kommentit (3)

Meidän nyt jo kolmevuotias menopeli oli aikoinaan todella rauhallinen liikkumaan lähtemisessä. Tykkäsi pitkään juuri vain istuskella ja katsella ympärilleen. Vasta yli kymmenkuisena lähti ryömimään. Kävimme fysioterapiassa, josta oli varmasti hyötyä pikku-neidille. Siellä harjoitelttin kontta-asentoon nousemista patjojen avulla. Vauvaa voi asettaa patjan päälle niin, että polvet osuvat mahaan. Näin vauva hiljalleen oppii nousemaan itse konttausasentoon.Myös seisomista harjoiteltiin. Tyttö oppikin reilun vuoden vanhana konttaamaan ja 1v 4kk hän lähti kävelemään. Kannattaa muistaa, että lapset vain ovat yksilöitä myös liikkumaan lähtemisen suhteen. Nyt kolmevuotiaana tyttäremme juoksee, kiipeilee ja touhuaa siinä missä muutkin ikätoverinsa.

Kääntyi 6 kk

Ei ryöminyt ollenkaan

Oppi konttamaan n. 11 kk iässä

Ja ihan yllättäen lähti kävelemään 14 kuukautisena. (Tätä ennen ei edes kunnolla varannut jalkoihinsa)Monilla tuo maassa möyryämisvaihe voi olla lyhyt, koska on ehkä enemmän kiinnostunut sanallisesta kehittymisestä.Mutta puhetta piisasi todella paljon. Esim. 1,5 vuotiaana puhui jo lauseita ja 1-vuotiaana osasi ainakin 30 sanaa.Toiset kehittyvät nopeammin motorisesti toiset taas puhepuolella. Meillä tämä on kuitenkin hiljalleen tasoittunut. Edelleen lapsi (4 vuotta) on varmasti henkisesti paremmin kehittynyt kuin ikäisensä mutta fyysisesti ehkä vähän jäljessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän neiti täyttää ensi viikolla 11 kk. Ekan kerran kääntyi masulleen muutamaa päivää vaille 6 kk ikäisenä, mutta siitä menikin sitten taas pitkä aika, kun seuraavan kerran kääntyi. Ryömimisestä innostui vasta 1,5 vk sitten. Just kun mieheni täti motkotti mulle vähäisestä liikkumisesta, niin kun mentiin kotiin ja laitoin tytön lattialle, niin sepä lähti reippaasti ryömimään. Aivan kuin olis kuullut moitteet :-). Eikä mennyt kuin päivä tai pari, kun neiti jo kiipesi minun yli, kun kyljelläni makasin. Eli tyttö selvästikin innostui liikkumisesta.Istumaan ei itse vielä nouse. Kerran oli tosi lähellä tuo itse istumaan nouseminen, mutta ei sitten vaan ihan loppuun asti pinnistänyt. Kun tytön laittaa lattialle istumaan, niin istuu ja touhuaa pitkään. Nyt tuon ryömimään lähtemisen jälkeen on hoksannut kävelyttämisen (tosin meinaa piipottaa varpaillaan) ja näyttäisi olevan kiinnostusta myös puita pitkin kävelyyn, mutta se on kyllä ihan alkuvaiheessa vielä.Tyttö osaa kyllä seistä jaloillaan ihan jämäkästi. Nimittäin kun kävelytuolilla on huristellut jo pidemmän aikaa, niin siinä aina välillä seisoo ilman tukea jämäkästi. Mutta kun neiti on kärryn ulkopuolella, niin yhtä jämäkästi ei vielä seiso. Voi tietty olla, että jos tuota kärryä ei olisi, niin olisi kehittynyt liikunnallisestikin nopeammin, mutta toisaalta kaikilla isosisaruksillaankin on ollut tuo kärry ja esikoista lukuun ottamatta ovat kaikki lähteneet kävelemään tuetta heti 1 v. täytettyään. Tämä meidän neiti on siis viides lapsemme. Puhepuolikaan ei ole vielä mitenkään runsasta. Kissa on kauhean mielenkiintoinen ja sitä sanoo aina " ki" tai " kish" .Lastemme serkkupoika oli myös tosi hitaasti kehittyvä. Vielä 1-vuotiaana makasi vain selällään ja paukutti kauheasti kantapäillään lattiaa. Mutta kuinka ollakaan, lähti kävelemään muistaakseni 14-kuukauden iässä eli mielettömän spurtin otti. Nyt on sellainen vilkas ja liikkuvainen 6-vuotias, mutta puheen kehitys on hieman viivästynyt. R:ää ja s:ää ei vielä sano.neronja & neiti pian 11 kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat