Vierailija

Kaikilta muilta hänen sisaruksiltaan on ensimmäinen maitohammas lähtenyt vasta n. 6-vuotiaina. Hammas heilui päivän ja sitten se oli jo niin löysässä, että se lähti irti.Voikohan hammas lähteä noin helposti noin pieneltä ihan ilman sen kummempaa syytä kuin että se nyt vain lähtee ja rautahammas kasvaa tilalle? Vai voisiko kysymys olla jostain muusta? Kenenkään muun lapsilta lähtenyt hampaita jo noin nuorena?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kummastutti vain, kun muilta on lähtenyt vasta 6 vuotta täytettyään ja tämä nuorimmainen vasta täytti 5 vuotta. Sekin tuntuu oudolta, kun hammas heilui vain päivän ja sitten irtosi, kun muut ovat heilutelleet irtoavia hampaitaan pidemmän aikaa ja alla on ollut jo rautahampaan alku näkyvissä. Tällä 5-vuotiaalla ei vielä näy hampaan alkua. Mutta ehkä voimme olla tyytyväisiä, ettei hampaan lähteminen sen enempää ole aikaa vienyt ja uudelle rautahampaalle jää tyhjä tila kasvaa esiin.-ap

Meidän pojalta lähti ensimmäinen hammas 4-vuotiaana. Nyt 5-vuotiaana pojalta on lähtenyt 7 hammasta ja kuusi pysyvää hammastakin suusta jo löytyy.

Hampaiden vaihtumisikään vaikuttaa mm. hampaiden puhkeamisikä. Jos siis hamaat puhjenneet aikaisin, niin todennäköisemmin myös vaihtuvat keskimääräistä aiemmin.th

on lähtenyt kolmella lapsella ekat hampaat nelivuotiaina, eskari-iässä on jo olleet kaikki etummaiset hampaat pysyviä. Yhdellä lapsista lähti ensimmäinen hammas vasta kuusivuotiaana, meidän näkökulmasta siis tosi myöhään :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat