Seuraa 

Meillä on nyt käytössä Teutonian rockyt, joista olemme kyllä tykänneet kovasti. Mutta nyt ne tuntuvat jo liian massiivisilta ja on pari seikkaa, jotka niissä häiritsevät. Rattaissa on 5-pistevyöt, mutta hartiavyöt eivät ole yltäneet koko kesänä kiinni pitkälle ja pitkäselkäiselle pojallemme. Toiseksi istuma-asentoa ei saa aivan pystyyn, kuten haluaisin. Päiväunet poika nukkuu yleensä sisällä, satunnaisesti pidemmillä kävelymatkoilla nukahtaa rattaisiin.Kävelen paljon, koska auto miehellä käytössä eli rattaiden pitäisi kulkea kevyesti myös talvella ja matkaa lähimpään kauppaa vajaa 2km.

Eli ihan pienirenkaiset sattarit ei käy (meillä Peg Peregon Pliko Maticit olemassa, mutta käytössä vain kauppakeskuksissa tm. käydessä, koska töksähtävät pieneenkin kynnykseeen ikävästi). Olen itse pitkä 176cm ja työntökorkeus on oleellinen asia, kuten myös se, että poikamme painaa jo nyt 15 kg ja käyttöä rattaille 3-4-vuotiaaksi asti, joten rattaiden pitäisi sopia isolle ja pitkälle lapselle.Katselin netistä ja mietin

*Brion raceja (ovatko liian isot?) Brion ponyja (työntökorkeus?) ja *emmaljungan softyja tai

*oran malloja (painoraja 15 kg?)

*???Suositelkaa parhaita rattaita!

Kommentit (10)

Brio Racet. Meille ostettiin viimeisiksi rattaiksi nämä, ja kaikki muut pois.Isot renkaat, mutta pienet mitat. Menee myös puolittain makuuasentoon, joka on melkein makuu, toisin kun noissa ihan istumarattaissa. Kuitenkaan ei vie tilaa juurikaan enempää, ja on myös jonkinlainen kuomu talvi- ja sadeolosuhteita ajatellen. Ja painoraja 20kg. Timmyt varmaan on Teutonialla ne vastaavat yhtä pienet, menee täysin makuulle, mutta jos ei enempää vauvoja ole luvassa, niin nämä Racet on oikein hyvät ja näissä oleva tavarakorikin on hieman isompi kun ihan istumarattaissa, vaikka ei suuren suuri olekaan.

Vöissä on myös säätövaraa yllinkyllin, ja pituutta makuutilassa on 95cm, ja jalkatuki on mukava, kun ei ole kangasta nuhraantumassa. Ja tuo työnnettävyys on mukava, kun on minullakin 170 cm pituutta (+ korkkarit), ja teleskooppiaisa antaa pelivaraa kummasti.Kääntyvällä etupyörällä varustettuja isompien lasten käyttöön soveltuvia rattaitakin on, mutta ne on hintahaitarilla niin kalliita (lähemmäs 1000 euroa tai ylikin) että ainakaan me ei haluttu niitä enää vuodeksi pariksi ostaa. Vaikka ne olisi varmaan ylivedot... ehkä jos tulee vielä vauva, niin sitten suoraan ne sellaiset kantokopan kanssa...Ja koska näissä Raceissa ei ole ihan täyttä makuuasentoa, niin niistä on tehty kevyet ja helposti keulivat. Meidän 3.5-vuotias 15kg tyttö (104cm) on myös satunnaisesti ollut näissä rattaissamme ja hyvin menee, myös niissä ahtaammissa kaupoissa.

viimeiseksi rattaiksi brio raceja tai vastaavia. Silloin kun lapsi alkaa olla kolmen vanha, alkavat ne varmasti tuntua liian painavilta ja isoilta kuljettaa mukana. Parivuotiaan ja rattaissa vielä kunnon päiväunia nukkuvan kanssa on eri juttu.

Tai jos on teidän on tarkoitus hankkia lisää rattaita.Meillä on brion ponyt, jotka ovat mielestäni hyvät rattaat lapsen viimeisiksi rattaiksi. Ovat kevyet ja silti kohtalaisen turvalliset. Vaikka pyörät näyttävät pieniltä ovat hyvin kulkeneet talven loskakeleissäkin.

Pitkälle ihmiselle ne eivät välttämättä ole parhaimmat; mielestäni emmaljungan softyjen työntökorkeus on korkeampi kuin meidän rattaiden.

Toisaalta voi olla työntökorkeus riittää ponyissa pitkälle ihmisellekin. Yli 180-senttisen sukulaismiehen mielestä rattaita oli helppo työntää, mutta ei muutaman työntökerran perusteella välttämättä niin tarkasti mieti.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisävarusteena on kuomu. Hyvät ja kevyet työntää, ja esikoinen 3,5v:kin mahtuu niihin vielä ihan hyvin istumaan (pituutta reilu metrin verran, ei enää rattaita käytä mutta joskus pihalla kapuaa niihin ja naapurin kouluikäiset työntää). Lantiovyö on riittänyt meillä ihan hyvin, mutta Ponyissa on myös lenksut valjaita varten jos lapsi on karkailevampaa sorttia.

Oran Malloja harkitsin ensin, mutta niissä oli istuimen ja turvakaaren väli tosi pieni. Kesävarusteissa olevan taaperonkin saaminen rattaisiin oli vaikeaa, talvikamppeissa ei varmaan mahtuisi ollenkaan, joten Mallat hylättiin sen takia.

Aika samanmoiseen läjään menee kasattuna, ei juurikaan eroa. Molempia on ihan hyvä työntää ja molemmat kulkevat hyvin lumessa ja loskassa.Painorajasta en tiedä, mutta meidän softyissa on kyllä vähän isompi istumatila, kuin Raceissa. Tai siis Racejen painoraja on se 20kg.Liikutaan paljon junilla ja busseilla ja näissä kaksissa rattaissa istuu yleensä 1v ja 3v (94cm, 13kg) ja pidemmillä reissuilla kyydissä vuorottelee astmaatikko-isosisko 5½v (103cm, 14½kg) ja molempiin rattaisiin mahtuu ihan hyvin istumaan tuo isoinkin neiti.

Ollaan tulossa käymään Helsingissä parin seuraavan viikon aikana, joten mikäli sieltä löytyisi edullisemmin rattaat, niin ostettaisiin sieltä. Täällä lastentarvikeliikkeessä taisi olla racet 269,- ja ponyt 169,-

haluaisin vaan sanoa, ettei mielestani voi verrata toisiinsa. Timmyja on todella paljon kevyempi tyontaa ja ohjailla. En myoskaan suosittele ostamaan brion ponyja tai oran malloja lapselle koska istuin on niissa aika matalalla ja kun jalat kasvavat pituutta niin polvet tulevat akkia " suuhun" . Onnea rattaiden etsintaan!-tyytyvainen timmyjen kayttaja joka silloin talloin tyontaa n. 100cm pituista lastansa rattaissa

Me ostimme vastaavan kokoiselle ja ikäiselle lapselle Brio Racet vajaa vuosi sitten ja olen tykännyt niistä kovasti. Oma pituuteni on pari senttiä vähemmän kuin sinulla, mutta hyvät ovat olleet työntää. Kulkivat talvellakin kivasti.

Timmyt ovat muuten loistavat (meiltäkin löytyy) mutta jos selkänojan kalteva yläasento häiritsee nykyisissä niin näissä on sama juttu. Kannattaa käydä kaupassa katsomassa.Muuten aivan loistavat rattaat ja hintaa ei tarvitse pelätä sillä Timmyt ovat haluttuja myös käytettyinä. Jälleenmyyntiarvo on siis hyvä. Kuomu on suojaisa ja tavarakori on pienuudestaan huolimatta paljon isompi kuin esimerkiksi Emmaljunga Scootereissa (naapurivertailun tuloksia).

Hei!

näistä suosittelisin sinulle oran malloja. (painorajana näissä on 18kg, softyissä 15kg ja brio ponyssa 20kg.) Meillä malloissa on kyydissä juuri 3v täyttäny lapsi, painoa 20kg..näissä on kuomu ja 5-pistevaljaat mukana, ja hinta n.130e

Selkänojassa 2 asentoa, mutta kyllä näissäkin voi torkut ottaa. ja hyvät työntää, itse olen 178cm..

harvemmin rattaita työntää). Teutonian timmyjä en halua, koska tuntuu hölmötä vaihtaa rockyt timmyihin ja ne ovat hintatasoltaankin kalliimmat kuin muut vastaavat rattaat. Noissa ihan avorattaissa arveluttaa se, että kun kuitenkin liikutaan paljon jalkaisin talvisaikaan, että onko ne jotenkin suojattomat, saa tietty lisäkuomun, mutta sitten hinta nousee jo lähelle raceja. Toisaalta ne olisivat kevyet ja menisivät vähän vielä pienempään tilaan, vaikkakaan mitoissa ei hirveitä eroja olekaan, epäilen vaan niiden työnnettävyyttä. Näillä näkymin lisää lapsia ei meidän perheeseeen enää tule ja jos tulisikin joskus tulevaisuudessa, niin ainahan voi sitten hankkia uudet rattaat, nämä uudet rattaat olisi tarkoitettu siis vaan 2-vuotiaan poikamme käyttöön.Vanhemmalla lapsella oli emmaljungan huskyt käytössä, olivat ok, mutta isomman lapsen kanssa aika painavat työntää ja alkoivat lopulta puoltaa, mutta silloin poika olikin jo reilu 3-vuotias ja rattailla enää harvakseltaan käyttöä. Brioista ei ole aikaisempaa kokemusta, onko niissä ollut mitään ongelmia huollon tms. kanssa?* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat