Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

meillä olisi tällaista kysyttävää että mites pitkään noita testejä voi pyytää tunnustettuaan isyytensä?meillä miehellä edellisestä suhteesta lapsia(neljä) nyt vuosien jälkeen lasten kasvaessa on ruvennut monestakin syystä epäilemään että yksi lapsista ei ehkä olekaan hänen...voiko tälle enää tehdä mitään?lapsi on nyt yhdeksän, tarkoitus ei missään nimessä olisi hylätä kyseistä lasta, mutta elatuksia ei viitsisi maksaa jos lapsi ei olekaan hänen...epäily on suuri, mietittiin jo tilataanko netistä isyystesti johon voi ottaa näytteet kotona....

Kommentit (8)

Lastenvalvoja auttaa. En ole kuullutkaan mistään kotitesteistä. Isyyden kiistäminen on oikeusprosessi mutta voitte tutkia isyyden myös verikokeiden avulla (mieti, mitä selität lapselle) jos kaikki osapuolet suostuvat (" isä" , äiti ja lapsi). Tutkimus on kallis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole juristi, mutta jos lakitekstiä on uskominen niin miehesi on vähän myöhässä liikkeellä..Lainaus isyyslaista (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1975/19750700):" 42 § (16.5.1980/351)

Tunnustetun isyyden kumoaminenTunnustetun isyyden kumoamista koskevan kanteen voi nostaa isyytensä tunnustanut mies taikka äiti tai lapsi. Miehen ja äidin on pantava kanne vireille kahden vuoden kuluessa siitä, kun isyys on tunnustamisella vahvistettu. (3.6.2005/379)"Aiemmin tuo aikaraja oli viisi vuotta, mutta vuonna 2005 muutettiin siis kahteen vuoteen. Yritin etsiä laista kohtaa, jossa tunnustetun isyyden voisi kumota sillä perusteella, että äiti on valehdellut asiaan liittyvistä seikoista, mutta kun sekä lastenvalvoja että miehesi ovat pitäneet asiain tilaa niin selvänä, että miehesi on tunnustanut lapsen ja siitä virallisen paperin allekirjoittanut, niin lapsi on nyt sitten hänen, hyvässä ja pahassa.Sen sijaan äidille saisitte kyllä sakot, mikäli epäilyksenne osuvat oikeaan. Ote samasta laista:" 44 § (24.7.1998/568)

Perättömän lausuman antaminen isyyden selvittämisessäJos äiti on isyyttä selvitettäessä tahallaan antanut lastenvalvojalle perättömän lausuman tai 10 §:ssä tarkoitetussa tapauksessa ilman laillista syytä salannut jotakin, joka hänen tietensä olisi asiaa valaissut, ja lausuma tai salaaminen on osaltaan vaikuttanut siihen, että isyys on virheellisesti vahvistettu, hänet on tuomittava [...] perättömän lausuman antamisesta isyyden selvittämisessä sakkoon."Se, ettei isyyttä ehkä pysty enää kumoamaan, ei kyllä sitten lainkaan estä teitä selvittämästä itse testeillä, onko miehesi lapsen biologinen isä vai ei.Noin henkilökohtaisesti olen kyllä hieman sitä mieltä, että jos jotain lasta on omanaan pitänyt 9 vuoden ajan niin se on sitten oma lapsi, enkä olisi juridista vanhemmuutta pelkkien elatusmaksujen takia valmis irtisanomaan. Biologisen alkuperän selvittäminen on sitten ihan eri asia ja olen edellisen vastaajan kanssa samoilla linjoilla siitä, että rehellisyys olisi siinä asiassa lapsen kannalta tosi hyvä juttu.Olen itse vanhempi lapselle, johon minulla ei ole mitään mahdollisuutta koskaan saada juridista sidettä, koska ei ole biologistakaan, joten minua aina kirpaisee kun joku kokee ettei biologisesti eri sukua oleva lapsi, jota kuitenkin on kasvattanut ja rakastanut alusta asti, ole " hänen" lapsensa samalla lailla kuin biologinen jälkeläinen.

Minäkään en osaa sanoa miten pitää toimia, mutta varmasti lastenvalvoja auttaa. Ehkä se nettitesti olisi ihan ok ensin, sen sais varmaan lapseltakin ilman huomiota otettua ja jos siitä tulee negatiivinen tulos, niin sitten selvittämään miten viralliset testit.

itse kun tutustuin tuohon isyysprosessiin, oli siellä selvä ohjeistus että ennen isän " tunnustusta" pitää lastenvalvojan ja äidin tavata ilman isää ja äidin pitäisi ilmoittaa kaikista mahdollisista isäehdokkaista....mutta kaikki tulkitaan tyylillämme.kyse oli siis avoliittoon syntyneestä lapsesta, joka oli parin toinen, äiti tuli raskaaksi isän ollessa armeijassa, ja tässäkin jotain hämärää....erosta on nyt muistaakseni 6 vuotta ja elatukset on maksettu täysin nurisematta, edelleen vaikka onkin epäillyksiä.lapsi nyt yhdeksän, ja sisaruksistaan täysin poikkeava....kyllä se selvitetään jotenkin, kun onhan isälläkin oikeus asia tietää, vaikka jatkaisikin elatusta jos lakimme näin vaatii tällaisessa tapauksessa tekemään...

ilmoittelen miten käy...lastenvalvoja palaa lomilta 13.8.mietittiin vaan että eikös se ole äidiltä rikos jos ei ole lastenvalvojalle aikanaan maininnut että olisi muitakin isäehdokkaita. jolloin siis isyys on tunnustettu valheellisin perustein....??mutta selvitellään. ja kotitestejä tosiaan on vaikka kuinka, otat dna-näytteet kotona, ohjeiden mukaan ja laitetaan postitse labraan, tulos tulee noin neljässä viikossa, nämä vain eivät päde oikeudessa. mutta tuskin moni oikeus silloin enää kieltää toisen testin tekemisen jos on tällaisesta tulos...

on aika vaikeata sit tälleen jälkikäteen niitä vaatia jos on jo isyys tunnustettu. Ehkä jos lapsen äiti tähän suostuu. Ilmaista se kuitenkaan ei enään ole. Tiedän yhden isän joka teki jälkikäteen mutta käsittääkseni lapsen äidin kanssa yhteissovussa. Juuri noitten elareiden takia. Siis ja joutui maksamaan siitä myös.

Se ei siinä mielessä ole äidiltä rikos, että Suomen lainsäädännön mukaan lapsen isä on äidin aviomies. Mikäli eivät ole avioliitossa, mies tunnustaa isyytensä. Siinä vaiheessa asia = epäilys pitäisi ottaa esille. Jos mies näin tekee, naiselta vaaditaan " tunnustus" siitä, onko määriteltynä siittämisajankohtana ollut muita isäehdokkaita. Naisen sanaan luotetaan ja miehen ainut keino on kiistää isyytensä = oikeusprosessi.Laki tähtää myös siihen, että lapsen elatus turvataan eli ei ole lainkaan varmaa, että mies pääsee vapautumaan elatusvelvollisuudesta. Muistelen, että isyys piti kiistää lapsen tiettyyn ikään mennessä. On aika tavallista, että isyysepäilyt nousevat erojen yhteydessä ja pointtina on haluttomuus maksaa. On myös fakta, että kaikki lapset eivät ole " isiensä" lapsia. Aina nainen ei itsekään ole varma isyydestä.Puhutaan myös sosiaalisesta ja psykologisesta isyydestä. Biologinen isyys on mielestäni tärkeä lapsen/nuoren omalle kehitykselle. Vaikka totuus romuttaisi ainakin hetkellisesti monen ihmisen maailman, valhe on huono kasvualusta näin merkittävässä asiassa. Minkä ikäisestä lapsesta on kyse? Miten hän kestäisi sen, ettei isänään pitämä mies olisikaan biologinen isä?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat