Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tätä kysymystä on täällä varmasti puitu aiemminkin mutta kysympähän nyt kuitenkin...Ikäeroa lapsille tulee tasan kaksi vuotta. Asumme Hgin keskustassa eli kaikki on periaatteessa kävelyetäisyydellä. Käveltyä tulee paljon ja nyt pitäisikin ratkaista liikkuminen kahden kanssa.Hommatako tuplarattaat vai jokin muu järjestely? Jaksaako 2-vuotias kävellä, seisoa seisomalaudalla vai olisiko tuplarattaat viisain vaihtoehto? Sitten tietysti talomme hissi asettaa rajansa eli vierekkäin istuttavat tuplarattaat eivät mahdu hissiin. Phil&Teds -rattaita olen harkinnut yhtenä vaihtoehtona mutta joku niissä rattaissa mättää - lähinnä vauvan survominen paikkaa, josta ei näe mitään.Miten vastaava " ongelma" on teillä ratkaistu?

Kommentit (4)

Hankkisin ehdottomasti tuplarattaat asuinpaikkanne takia! Vaikka 2-vuotias olisi kuinka reipas, on hänet laitettava välillä rattaisiin ihan turvallisuussyistä.Teille saattaisi riittää jonkinlaiset matkatuplarattaat, joita olisi kevyempi käsitellä kaupungilla sekä kantaa rappusia ylös ainakin silloin tällöin (en tiedä missä kerroksessa asutte). Voiko rattaita säilyttää alakerrassa esim. pyörävarastossa?Phil&Tedeistä ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta minusta näyttää hieman hassulta että vauva on siellä alla piilossa. Ekat puoli vuotta korkeintaan on ihan kätevää, sen jälkeen veikkaan ettei vauva viihdy siellä enää... Toisaalta sitten esikoinenkin on jo puoli vuotta vanhempi (ja viisaampi?).Meillä on nyt jykevät perinteiset tuplarattaat, jotka menevät vaihtoon jos ja kun muutamme taloon jossa on huonosti säilytystilaa eikä hissiä. Lapset ovat jo 2,5v sekä 9kk, mutta koska asunto on kaupungin keskustassa ja puistoon on päästävä, on ne aika ajoin saatava rattaisiin turvaan autoilta ja ihmisvilinältä. Yksösrattaamme ovat niin kevyitä että jaksan kantaa ne yhdellä kädellä pari kerrosta. Niihin on lisäksi harkinnassa seisomalauta.

Ihan siitä syystä, että ikäero noin pieni.

2 v ei välttämättä jaksa kävellä pitkiä matkoja, ja saattaa heittäytyä tosi vaikeaksi vauvan synnyttyä, heittäytyä itsekkin pieneksi, ja tarvita istumapaikan.

Toiseksi kaupungin auto- ja ihmisvilinä, turvallisuussyyt siis.

En antaisi 2 veen kävellä kaupungin vilinässä, ainakaan meidän poikien kanssa EI olisi onnistunut ;)

(pojat nyt 3,5 v ja 5 v, heillä 1 v 7 kk ikäeroa)Ja jos ruokaostoksia teet jalkaisin, miten raahata ne (tietty rattaitten alakorissa), mutta.. ei välttämättä järin helppoa jos kaikki ei mahdu rattaitten alle, ja jalkaisin vielä pieni taapero rattaitten lisäksi.Meillä oli Brion Twinetet, joista tykkäsin kovasti :)

Ovat vierekkäin istuttavat, tosi kapeat, jykevät työntää, ja alakoriin mahtui hyvin 5-henkisen perheen ruokaostoksiakin, silloin kun jalkaisin kaupoilla kävin.Se, minkä kokoiset rattaat hissiinne mahtuu, on tietty tärkeä kriteeri, jollei mitään lukittavaa ratasvajaa löydy.

Phil&Ted´sit ovat kätevän oloiset, tosin käyttökokemusta mulla ei niistä olen, sivusta olen seuraillut, ja semmoisia havittelin taannoin ;)Toivottavasti löytyy sopiva ratasvaihtoehto teidän lapsukaisillenne! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä vauva on 11 päivää ja tyttö 1v3kk. Meillä ei oo tuplia, kun ajateltiin et kyl me vaunuilla ja rattailla pärjätään ainakin elokuuhun asti. Mies menee elokuussa töihin ni sillon on viimeistään hankittava tuplat tai sitten istuin isommalla siihen vaunujen päälle..Jasmin, Daniela 03/06 ja pikkumies nimetön 07/07

en osaa suositella mitään tiettyjä (meillä twinetet jotka siis tuskin mahtuvat hissiinne). Seisomalaudasta sen verran että ei toimi meidän kaksi vuotiaalla kuin ihan lyhyitä matkoja. Sen verran tärisyttää kun pienet pyörät rullaavat niin siinä pienen seisojan jalat väsyvät tuosta tärinästä melko nopeasti, kun joutuu jalkoja kokoajan jännittämään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat