Vierailija

Mitä teette, kun rehtori on tehnyt tosi huonon lukujärjestyksen? Sanotteko asiasta? Napisitteko itsekseen? Mitä tapahtuu? Ystäväni kertoi juuri että hänellä ei ole lukiossa yhtään kaksoistuntia. Eikö ole perin omituista? Miten sitä harjoitellaan pitempiä kirjoituksia sitten? Kotona netistä kopsaamalla? Olen itsekin valmistumassa opeksi. Ainakin harjoittelukoulussa oli aina kaksoistunnit ja itselläkin kouluaikana.

Kommentit (10)

Koetilanteita ehtii olla lukion aikana paljon. Esseitähän ne ovat järjestään kaikissa reaaliaineissa, ne kokeet suurimmaksi osaksi. Että kyllä sellaiseen harjaantuu muutenkin, että ne tunnit pitäisi siihen käyttää.Meillä käytettiin tunteja esim. väittelyihin, videoituihin jäsentelyihin (ryhmäkeskustelu) kirjaklassikoista, näytelmäharjoituksiin ja puhtaasti kieliopillisiin seikkoihin.6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta sen verran vaan tähän kysymystä, että missä muka aineet kirjoitettu tuntien aikana? Meillä ainakin piti kirjoittaa kotona. On olemassa ohjelmia joilla voi tarkistaa, onko aine kopsattu suoraan netistä. Meillä oli lukiossa (olen kirjoittanut v. 2000) myös kesälukemista, joiden perusteella tehtiin suurehkoja aineita jne. Eihän kaksoistuntikaan riitä hyvän aineen kirjoittamiseen mitenkään! Saati, että se ympäristö tukisi mitenkään sitä prosessia.

rohkenen kyllä väittää, että ainekirjoitus on eri asia kuin reaalivastauksen kirjoittaminen. Onko mieleesi tullut, että oppilaat voivat kopioida aineensa muualtakin kuin netistä. Minulle on palautettu sama aine kaksi kertaa. Ensin sain sen lukiolaistytöltä ja neljän vuoden päästä hänen veljeltään. Aineessa oli yksi asia, joka oli herättänyt huomioni ja siksi uskalsin sanoa asiasta veljelle, joka myönsi tekonsa.

...sit kun on vakivirka, uskaltaa paremmin ilmaista toiveensa ja huomauttaa epäkohdista, rakentavassa hengessä tietenkin. Lukkari ei ole työn kannalta mikään pikkujuttu. Kun selailee niitä lukkareita noin yleensäkin, huomaa, että jotkut ovat uskaltaneet vaatia tai ovat muuten vaan saaneet itselleen parempia lukkareita. Joillakin on esim. säännöllisesti perjantait tai maanantait vapaat, joillakin ei koskaan, vaan lukkari on kuin haulikolla ammuttu. Tässä asiassa rehtorilla on tosi iso valta.

Mutta ei liene ainoa laatuaan, koska opettaja-lehdessäkin mainittiin, että opettajilla, joilla on paljon hyppyjä, on todettu työuupumusta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat