Vierailija

Auttakaa mua...

Ruokaohjeessa luki, että paahda hasselpähkinöitä uunissa225 asteessa n 15 min, jonka jälkeen voit kuoria ne keittiöpyyhkeessä pyörittelemällä. No mun pähkinöistä tuli ihan palaneita pikimustia, joita ei kyllä kuorittua sanut eikä mihinkään enää voinut käyttää... Kokeilin ihan normaalissa lämmityksessä, sekä myös grillivastuksien alla paahtamista, ja sama tulos molemmissa... Miten se sitten ihan noin niinkuin oikeasti tehdään???

Tietääkö kukaan? Kiitos!

Kommentit (8)

mitään kellonaikaa en osaa sanoa, pähkinöitä joutuu kyllä hartaasti kyttäilemään ettei pala.Joku 3min ois varmaan lähimpänä todellisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä paremmalta, en ollut ennen paahtanut joten luotin vaan ohjeeseen ja 15 min sai melkein jo palovarottimen huutaan.. Pähkinät oli pikimustia ja käry sen mukainen! Ootko laittanut uuniin 225 asteeseen?

- ap -

Ohjeessa ei sanottu, tein vaan sokeasti niin kuin ohjeessa käskettiin, tää pähkinöiden paahtaminen kun oli mulle ihan uusi asia. Täytyy seuraavalla kerralla sit kokeilla öljyä! Jostain äsken googlettamalla sain tiedon, et joku laittaa ne veteen vähäks aikaa likoamaan ennen paahtamista.

- ap -

Uuniin voi laittaa pellille leivinpaperin päälle 225 asteeseen ja aikaa ei voi määrittää, tarkkaillaan väriä. En ole paahtanut kokonaisia pähkinöitä. Pinjan siemeniä olen kylläkin.Ohut kerros ja kun alkaa saada väriä käännellään paistinlastalla ja jatketaan paahtamista muttei polteta. Palanut on pilalla ja roskiskamaa.Paahdan jauhettua pähkinää, rouhittua pähkinää, mantelilastuja jne. Työssäni näitä olen tehnyt keittiöhommissa olen.En ole koskaan kuullut hasselpähkinöitä kuorittavan, niissä on niin ohut kuori että ne voi syödä.Mantelit voidaan kuoria ja niitä pidetään hetken aikaa kuumassa vedessä ja kuori lähtee.

oon kyl sellanen uunin käyttäjä että laitan kaiken 225asteeseen:D Eli luultavasti kyllä.Mies tuolta väitti että on ne ollut uunissa enemmän kuin 3min, jopa lähempänä 10min. Mutta jos vaan tiukkaan seurailee niin kyllä sen haistaa sitten kun ihana pähkinäinen tuoksu tulee uunista=)Laitoithan öljyä niihin? Suolaakin voi laittaa.

Ohje oli siis Kotilieden suuresta keittokirjasta, pähkinäinen sei. Siinä Sein päälle laitetaan ranskankerma-purjokastike, ja sen päälle siis näitä paahdettuja ja kuorittuja pähkinöitä ja pinjansiemeniä, ja sitten uuniin. Eilinen versio tuli ilman pähkinöitä, kun kärähtäneet todellakin lensi roskiin, mutta seur kerralla kokeilen uudella onnella pähkinöiden kanssa :)

- ap -

Suomennettuna: kaadan pussillisen pinjan siemeniä kuumalle pannulle ja siirtelen niitä pannulla, kunnes väri alkaa miellyttää. Muutama minuutti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat