Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ahvenanmaalla kävelimme rantakatua pitkin ihan siinä missä meksikolainen laiva oli ankkuroituna viikko sitten torstaina. Vastaan tuli roska-auto ja väistimme tien oikeaaan laitaan menosuutaan. Luulin että roska-auto ajaa liikennesääntöjen mukaisesti oikealla kaistalla. Roska-auto siiryikin tien vasempaan laitaan tullen meitä kohden. Onneksi huomasin että kuski puhui kännykkään ja tajusin että se tulee meidän päälle.Ehdin huutaa että se tulee meidän päälle, kääntää vaunut ja juuri ja juuri työntää lapsen pois alta. Toinen lapsi juoksi vieressä pois roska-auton alta.

Itse pääsin alta pois. Toinen mukana olleista aikuisista jäi litistyksiin roska-auton ja kallion väliin, mutta pelastui vahingoittumattomana. Onnistui litistämään itsensä kalliota vasten sen verran ettei jäänyt alle.

Siinä oli siis kallio siinä meidän oikelalla puolella, eli roska-auto todellakin yritti jyrätä meidät.Nyt kun luin Hesarista että sakkoja annetaan kännykässä puhujille, niin olisikohan tuosta roska-autosta pitänyt tehdä ilmoitus?

Autohan ajoi väärää kaistaa tiellä, ja kuski puhui kännykkkän.

Kyllä me säikähdettiin.

Kommentit (20)

kävelevän lapsen päälle, jos ei olisi ehditty alta pois tien yli sinne vasemaan reunaan.Se oli jo niin lähellä että näin kuskin kasvot. Ihan poikkana vain ajoi kohti ja puhui puhelimeen, ei nähnyt eikä kuullut mitään.

Kyllä siinä muillakin silminnäkijöillä, jotka siis näki meidät, oli kauhistuneet ilmeet. Kaikki tapahtui niin nopeasti että kukaan muu ei ehtinyt tehdä mitään.

Onneksi kastoin kuskia kohden ja tajusin että päälle se tulee ja pääsimme alta pois ryntäämällä menosuuntaa vasemmalle, sen tien yli siis. Oikealle emme olisi voineet väistää kun siinä oli se kallio. Siihen se olisi meidät jyrännyt.

Mehän yritettiin väistää menosuuntaamme sinne tien oikeaan reunaan, se tie oli kaksisuuntainen mutta kapeahko tie. Ei siis kahta kaistaa merkittynä, mutta kaksisuuntainen. Ei arvattu että se jyrää siihen laitaan, mutta niin teki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä ketju on klassinen osoitus siitä että aina on ihmisiä jotka ei halua ottaa vastuuta teoistaan.Kun auto yrittää ajaa ihmisen päälle, se yrittää ajaa ihmisen päälle.

Siitä on vastuussa se kuski, siitä huolimatta vaikka se olis ajanut humalassa tai keskittynyt kännykkään puhumiseen.Ei auta vaikka se kuski ei olisi tarkoituksella ajanut niiden ihmisten päälle.

Se kuski on vastuussa sen ajoneuvon teoista. Sen kuskin velvollisuus on ajaa liikennesääntöjen mukaan ja vaarantamatta muita tiellä liikkujia.EI pidä ajaa jos ei kykene kantamaan vastuutaan ajoneuvon aiheuttamista teoista. Kortti pois sellaisilta kuskeilta.

Ei se kuski siis tahallaan yrittänyt. Ei tietenkään. Ei kuski yrittänyt ollenkaan tietenkään ajaa kenenkään päälle. Se vain ei nähnyt mitään. Väärä sanavalinta siis. Hyvä korjaus ja huomio.Se vain siis TUNTUI siltä että auto yritti aja päälle kun se tuli vain kohti jotenkin niin järjenvastaisesti ja odottamattomasti väärää laitaa vielä vaikka pikkulapsia tiellä.

niin että ei hallitse sitä kenties huvittavaa?

Sinä olet niitä varmaan jotka jää auton alle, sellaisen auton, jonka kuski ei sitä ohjaa, kun et tajua että se yrittää tulla päällesi.

puhun siis meidän menosuunnasta ja kun puhun roska-autosta puhun roska-auton menosuunnasta katsottuna oikeasta ja vasemmasta. Se kun tuli siis meitä vastaan.

puhui kännykkään. Se vain katsoi ihan meidän yli. Juuri siksi tajusin että se ei näe meitä vaan aikoo aja meidän päälle, vaikka kuinka yritimme väistää sitä sinne kallion viereen oikeaan laitaan menosuuntaamme.

Sinne se vain jatkoi matkaa kun meni ohi.

En katsonut sen perään tarkemmin. Katsoin vain lasta joka istui vaiunuissa ja sitten toista lasta joka ehdi onneksi juosta alta pois ja kun tajusin että toinen mukana ollut aikuinen ei ole siinä mukanamme vierellä enää niin olin järkyttynut, mutta siellä se seisoi onneksi ihan littanana kalliota vasten kivellä ja kunnossa. Huh, meni monta päivää ennen kuin pystyin edes puhumaan asiasta. Niin paljon se järkytti kun oli kaksi lasta mukana ja toinen vielä vaunuissa.

AUTO yritti tulla päälle, koska jos tilanne on ollut sellainen että se kulkuneuvo tosiaan olisi tullut päälle, jos ei olisi kiireesti ehtinyt alta pois, niin tosiaan voi sanoa että AUTO YRITTI tulla päälle.

Ja ap:lle. Kamalaa!!! Onneksi säilyitte ehjänä. Olisin ehkä itse soittanut heti poliisille, mutta toisaalta olisiko se edes hyödyttänyt mitään. Mutta hienoa siis ettei teille tapahtunut mitään. Teillä oli onnea matkassa :)

Se kuskihan ei vain huomannut meitä, vaikka meitä oli monta. Mutta siltä se TUNTUI että AUTO yrittää tulla päälle.

Ei sellainen kuski joka puhuu kännykkään ja vielä korkeassa autossa huomaa jalankulkijoita.

Ihan hyvä jos poliisi pitää noita ratsioita että rapsii sakkoja kännykkän puhujille. Että muistuisi mieleen että ihmishenkiä on aina kyseessä kun moottoriajoneuvolla liikutaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat