Vierailija

Pesty on täishampoolla (Nix) ja kammattu täikammalla märkinä 1½h, kun hiukset paksut. Yhden elävänkin näin =/Nyt vielä oma pää pesuun... Luin vaan että saattavat olla kuukausiakin eivätkä vaan häviä...?

Kommentit (18)

eli ehkä lapsesi " tartunta" oli alkuvaiheessa, tosin oli sitten saanut ainakin 2 täitä tartuntana. Toisaalta ovat kuoriutuessaan ihan pikkuisia, ne isot on jo vanhoja ja huonokuntoisia. Munia lisäksi vaikeampi havaita vaaleasta tukasta kun tummastakin sai etsimällä etsiä.ap

täishampoon sijaan hiukset sivellään majoneesilla ja jätetään yöksi suihkumyssyn alle, seuraavana aamuna pestään tavallisella shampoolla pois, sitten kammataan täikammalla päivittäin ja uusitaan käsittely viikon päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täit tarttuvat helpommin puhtaisiin hiuksiin kuin rasvaisiin, rasva on liukasta. Eli täitten ilmaantuminen ei todellakaan ole merkki huonosta hygieniasta. Ovatpahan varsinkin kouluissa vain jokavuotinen epidemia. Siperia tulee varmaan joitakin opettamaan. Ja ennen kuin joku ehtii.. meillä ei ole -vielä- ollut täitä.

Vierailija:

Lainaus:


Lääkärikin sanoi, että puhtaassa päässä täikin viihtyy mieluummin... Tartuntahan tapahtuu usein suoraan toisen päästä esim. vierekkäin nukuttaessa, tai elukka kömpii hyllyllä hatusta toiseen. Ei kovin paljon tekemistä hygienian kanssa tuo tartuntavaihe. Toista on sitten kihomadot: niitä voi ehkäistä vain hygienialla.
Pesun jälkeen löysin vielä kaksi saivaria... Petivaatteita on pesty, kaikki lakanat ja peitot, tyynyt, ym. Petauspatjat +80 asteissa saunassa. Sohvat ja sängyt imuroitu, sohvatyynyt lähti juuri saunaan (vinkki täältä). Hiusharja ja hiuslenkkejä heitin ihan roskiin asti.Ilmeisesti ratsastusleiriltä saanut 1½vko sitten...ap

mä kampasin ensin päät täistä veke sitten laitettiin semmoista sumutetta tukehduttaa jäljelle jäävät täit ja sitten saivarekampausta joka päivä. Kuolivat kerta laakista toki tehtiin vielä 10 pvän päästä uus käsittely..

Heräsi aamulla ja sanoi, että kutittaa hirveästi. itse ajattelin ensin, että uusi shampoo ei sovi. mutta sanoi itse, jos mulla onkin täitä. Sanoin, että no katsotaampa ja tosiaan näin molempien korvien takana täit. Toinen oli kuollut. Äkkiä suihke apteekista ja täi kamman avulla hommiin. pyykkäämistä pyykkäämistä pyykkäämistä. 3:lta muulta lapselta ei löytynyt mitään, enkä vanhimmaltakaan ainuttakaan saivaria. Oliko siis vasta tarttunut ja saamme huokaista helpotuksesta. Nyt siis 6 päivää hiuksia tutkittu, eikä keneltäkään ole löytynyt sen jälkeen mitään.Harmitti jälkeenpäin, että heitin suihkeen niin nopeasti päähän ja aloin täi kammalla harjaamaan, etten sitten tarkemmin katsonut oliko niitä täitä paljon vai vasta muutama.Oliko tartunta siis vasta tapahtunut edellisenä päivänä vai voiko olla, että oli muhinut jo pidempään? Tietääkö joku miten ne käytännössä toimii, kun ei saivareita löytynyt.

Meillä oli taannoin koko perheellä hauskat iltapuuhat kun toinen toistemme päitä käytiin läpi täikammalla. Kaikki petivaatteet pestiin 60-asteisessa joka päivä eli joka päivä vaihdoin puhtaat petivaatteet ja tyynyliinat ja vaatteet kahden viikon ajan, lisäksi käytin saunassa kaikki sohvatyynyt, petauspatjat, tyynyt, peitot jne. pariinkin kertaan. Täishampoo ei auttanut (Nix) vaan Prioderm-liuos (=hyönteismyrkkyä) vasta toi avun ja täit saivat lähdön. Saivareita toki jäi vielä hiuksiin käsittelyn jälkeen, mutta olivat kaikki kuolleita (sen huomaa siitä kohdasta, jossa ne ovat hiuksissa, kun hiukset kasvavat) ja vasta viime viikolla huomasin että yhdellä lapsella oli vielä muutama saivare jäänyt kiinni.

Onneksi ne eivät ole vaarallisia, lähinnä kiusallisia ja aiheuttavat kovasti ylimääräistä hommaa, kun muutenkin on isossa perheessä puuhaa ilmankin. No, olipahan yksi mielenkiintoinen kokemus sinänsä :-)

Siinä vaan on se paha homma, että vaikka itse miten häätäisi täit pois, riittää kun yksikin päiväkotikaveri/luokkakaveri tms. jättää hoitamatta omalta kohdaltaan ja taas on kohta täit kylässä...

Ihmiset ei kehdannut ilmoittaa niistä ja tietysti ne levisi kuin kulovalkee. Ongelma vaan paisui ja paisui ja lopulta terkkari tuli joka aamu tarkastamaan jokaisen oppilaan pään. Jos oli täitä niin lähetettiin samantein kotiin. Ongelma loppui siihen. Täit voi tulla immuuneiksi täishampoolle jos usein pesee. Sitä täikampaa pitää käyttää ahkeraan, juuri niiden saivareiden takia.Ihmettelen että täit ei tarttunut meihin aikuisiin vaikka pienempi (jolta niitä löytyi) nukkui välillä meidän vieressä. Niitä oli varmaan pitkään ennenkun tajuttiin että toisen pään raapiminen ei johtunut ostetusta shampoosta vaan oli täitä. Olimme ekat jotka ilmoitti kouluun vaikka siellä niitä oli jo ollut pitkään. Kukaan ei asiasta tiennyt joten ne vaan levis ja levis.No nyt niitä ei ole ollut 7 vuoteen sillä vannotimme lapsia että ne hatut on pidettävä hihoissa koulussa. Nyt pienemmän päiväkodissa on kahteen kertaan ollut niitä, mutta onneksi ei ole tarttunut *koputtaa puuta*.Huonosta hygienista ne ei johdu sillä silloin me emme olisi niitä saaneet. Emme ole likainen perhe. Täit tulee ihmisten mukana ulkomailta mm Venäjältä ja tietty maahanmuuttajilta kun käyvät kotimaassaan. Ne todella leviävät nopeasti kun lapset leikkivät vierekkäin. Lapsemme koulussa ne levisivät tonttulakkien kautta.

Lääkärikin sanoi, että puhtaassa päässä täikin viihtyy mieluummin... Tartuntahan tapahtuu usein suoraan toisen päästä esim. vierekkäin nukuttaessa, tai elukka kömpii hyllyllä hatusta toiseen. Ei kovin paljon tekemistä hygienian kanssa tuo tartuntavaihe. Toista on sitten kihomadot: niitä voi ehkäistä vain hygienialla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat