Vierailija

Joudun vaalentaan hiuksia 2 kk välein ja meikkaan päivittäin joe blasco tuotteilla... tietääkö joku onko niissä jotakin myrkkyjä? Entä hiusten vaalennus ja värjäys? Uskallanko jatkaa?

Kommentit (7)


Lähes kaikki hiusvärit ovat kemiallisesti aromaattisia amiineja. Lainsäädäntö sallii kosmetiikkadirektiivin (76/768/ETY) III liitteen 1 osassa määrätyin rajoituksin ja edellytyksin hiusväreinä käytettävän m- ja p-fenyleenidiamiinit sekä eräät niiden johdannaiset, minkä lisäksi direktiivin III liitteen osassa 2 luetellaan 60 tilapäisesti sallittua väriä. Näiden käyttöluvan oli määrä päättyä 30.9.2004, mutta turvallisuusselvitysten ollessa vielä puutteellisia aikaa on jatkettu. Värien valmistajien on toimitettava EU:n kulutustavaroita käsittelevälle tiedekomitealle (SCCNFP) asianmukaiset selvitykset aineista.

Hiusvärit ovat erittäin reaktiivisia kemikaaleja, joista monet erilaisissa tieteellisissä koejärjestelyissä aiheuttavat perimä- ym. soluvaurioita. Värikemikaalien on osoitettu tunkeutuvan ihon läpi elimistöön, minkä takia niiden pitoisuudet hiusväreissä on tarkasti rajoitettu. Tutkimustiedot niiden mahdollisesta riskistä lisätä alttiutta mm. eräisiin syöpätauteihin kampaajilla ja mahdollisesti jopa kuluttajilla ovat ristiriitaisia. Siksi tiedekomitea edellyttää valmistajilta lisää tutkimustietoa.On myös olemassa luonnollinen kasviperäinen hiusväri, Lawsonia inermis ¿kasvista valmistettu hennauute. Sen sisältämää väriainetta, 2-hydroksi-1,4-naftokinonia (INCI: Lawsone) valmistetaan synteettisesti. Sen turvallisuudesta tiedekomitea on 2/2004 todennut, että syötynä se on myrkyllistä munuaisille, vatsalle ja verisolujen muodostukselle, eikä sen saannille nykyisellään voida antaa turvallista raja-arvoa. Komissio päättänee aikanaan, onko sen käyttö edelleen sallittava ja millaisin mahdollisin rajoituksin. Jos hennavärin pakkauksen ainesosaluettelossa mainitaan Lawsone, sisältää tuote synteettistä molekyyliä, kun taas kasviperäinen hennauute ilmoitetaan tieteellisellä nimellä Lawsonia inermis.Monet väriaineet ja värjäyksessä lisänä käytettävät muut aineet ovat ärsyttäviä varsinkin herkällä tai valmiiksi vaurioituneella iholla, minkä lisäksi allergia niille on kohtalaisen yleinen ongelma.Googleta Hiusvärit ja niiden vaarat, niin saat koko artikkelin näkyviin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja hammastahnaa ja dödöä, maitoa ja vettä ja poliisia. Älä vain liikahda kotoa raskausaikana, ettet hengitä ulkona pakokaasuja. Maailma on mennyt niin ihmeelliseksi!

Kysäiseppä vaikka neuvolantädiltäsi tai lääkäriltä, niin vastaus on että TOTTAKAI VOIT VÄRJÄTÄ!! Tämä on näitä av:n urbaanilegenda juttuja.. Väriä imeytyy niin mahdottoman minimalinen määrä että turvattomampaa on kävellä Helsingin kaduilla ja hengittää " saasteista" ilmaa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat