Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kun kersa kysyy, että mikä ääni se oli, niin jo kerrotaan sirkkelit ja tuulettimen hihnat ja kuluneet jarrupalat ja vanhat koirat, kun kersa kysyy, että mikä tää on, niin tulee luonnontieteen esitelmä ja kun kysyy, että mikä väri tää on, niin selitetään pääväreistä saakka kaikki mahdollinen.Mä en jaksa kuunnella, ja sitten ne vielä luulee, että kaikki haluaisi lastensa tietävän kaiken, kuten tossa huora-vittu ketjussa

Kommentit (12)

lapsi kysyy ja kysyy sata kertaa ja yrittää saada kontaktia, mutta äiti tai isä ei kuuntele vaan istua möllöttää vaan hiljaisena, ynähtää ehkä jotain tai pahimmassa tapauksessa tiuskaisee ikävään sävyyn: en tiedä, älä aina kysele. Varmaan tekee tosi hyvää tuon lapsen itsetunnolle, tiedonhalulle jne.Kyllä minä ainakin selitän, jos lapsi haluaa tietää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvittele: edessä istuu äiti ja pieni tyttö. Tyttö kysyy tai kommentoi asioita. Äiti sitten SELITTÄÄ ihan kaiken, vaikka tuskin lapsi sitä tarkoittaa. Ja se sitten jatkuu puoli tuntia, kunnes tulen perille ja juoksen karkuun.

Näin tapahtuu yllättävän usein. :O

se johtuu ihan vain siitä että sun älykkyysosamääräsi ei ole kovin korkea etkä ymmärrä että joku tähtää korkealmmalle. Niitä lapsia nimittäin tosiaan kiinnostaa, ja jos kukaan ei tuhoa niiden kiinnostusta kuten sinä ilmeisesti aiot tehdä omille lapsilleen, niistä tulee vielä älykkäitä heistäkin. Sulle se taitaa tosin olla jo myöhäistä.

mutta koitan pysyä asiassa enkä lähde ihan tyhjentävää vastausta luennoimaan. Siis ytimekkäästi mutta riittävän tarkasti.

nimim. ÄO 175Mutta joo, on muakin joskus hämmästyttänyt kuulla vierestä jotain aivan älytöntä selittämistä yksinkertaiseen asiaan.

Vierailija:

Lainaus:


Niitä lapsia nimittäin tosiaan kiinnostaa, ja jos kukaan ei tuhoa niiden kiinnostusta kuten sinä ilmeisesti aiot tehdä omille lapsilleen, niistä tulee vielä älykkäitä heistäkin.
toiset jaksaa ja toiset ei ;) onhan se välillä rasittavaa, mutta asenteesta se vaan on kiinni. ei sitä aina jaksais mennä töihinkään, mutta mentävä se vaan on. ja kyse on myös periaatepäätöksestä, minä haluan kommunikoida lapseni kanssa niin paljon kuin mahdollista. kyllä se jtkuva selittäminen palkitaankin - 1,5 v:n sanavarasto on jo hyvinkin 20 sanaa, ja muodostaa vauvaviittomilla sen lisäksi kolmisanaisia lauseita (esim. " lisää vettä, kiitos" ).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat