Vierailija

Kuka Virossa hoitaa lapset? Isovanhemmat vaiko omat vanhemmat? Asutaanko siellä koko perhe samassa talossa, siis isovanhemmat ja vanhemmat? Kunnioitetaanko siellä enemmän vanhuksia kuin Suomessa?

Kommentit (5)

En yhtään voi ymmärtää miten aikuiset ihmisetkin asuvat samassa taloudessa, tyyliin 30-vuotiaat sisko ja veli, isä ja isän äiti. Vanhukset pelkäävät kuollakseen vanhainkoteja. En tiedä sitten ovatko ne paljon huonompia kuin Suomessa. En ymmärrä miten sellaisessa yhteisasumisessa voi harrastaa sukupuolista kanssakäymistä tai yleensäkään tutustua keneenkään ihmiseen. Minä ainakin juoksin kauaksi kun näin miten 30-vuotias mies asui.

Perinteiset sukupuoliroolit ovat vallalla, on naisten työt ja miesten työt, nainen hoitaa lapset ja on ruuanlaittaja sekä siivooja jne. Nuoret virolaiset alkavat kyllä onneksi olla tasa-arvoisempia kuin vanhempansa. Sovinismi, mies on perheen pää tms. ajattelu on kyllä edelleen voimissaan Virossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Säätyerot olivat suuremmat ja nykyisin tuloerot ja epätasa-arvo hyväksytään helpommin. Tasa-arvo tuo mielenn lähinnä NL:n miehityksen.Virolaiset naiset on opetettu miellyttämään, sitä on se " naisellisuus" . " Eurooppalaisuus" taas tarkoittaa luokkayhteiskuntaa verrattuna pohjoismaalaiseen malliin.

Useampi sukupolvi tosiaan asuu saman katon alla, lähinnä taloudellisista syistä.Tämä on virolaisille aika haastavaa aikaa :( Paineet työelämän ym. suhteen alkavat lähentyä samaa kuin Suomessakin, mutta samaan aikaan pitäisi esim. juuri hoitaa vanhukset itse kotona. Usein tämä on naisen vastuulla (kuten koko kodin piiri ylipäätään). Silti naisen pitäisi käydä työssä kodin ulkopuolella kuten " muutkin eurooppalaiset naiset" .

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat