Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ussa.Mitä mieltä olette tästä?

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on siinä 200 000 (=n. 300 000 euroa) - 250 000 punnan huteilla. En muista tarkkaa summaa mutta todellakin hiukan eri mittasuhteissa pyöritään siellä.

Perintövero maksetaan perityn omaisuuden VEROTUSARVOSTA, joka ei ole sama kuin markkina-arvo, vaan paljon vähemmän. Omistusasuja-mammat katsokoot vaikka verokorttiaan ja päätelkööt siitä vastaako asunnon verotusarvo nykyistä hintaa.

Parempi verottaa saajalleen täysin ansiotonta tuloa (vai onko perinnön saaja jotenkin ansainnut perintönsä?) kuin oman työn tulosta (tuloveroa pitäisi laskea mojovasti).

helpottaisi kun saisi siirrettyä esim. 20000 euroa verovapaana lahjana kuten aiemmin 3500 euroa.Mutta hyvä kun tulee muutos apu se on pienikin apua. Tarkoittaakohan sitten myös sitä että aina 20 000 euroa voi periä verovapaana ja sitten verot maksetaan vasta yli menevästä osasta?

Arvon määritys on yhtä reilu ja looginen proseduuri kuin tuontiautojenkin kohdalla. Eli verottaja katsoo vastaavien asuntojen/kiinteistöjen keskihinnan alueella ja lätkäisee verot sen perusteella.Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaikka täällä Pirkanmaalla verottajan mielestä 70-luvun röttelö omalla tontilla Vilppulassa on 250 000 euron arvoinen, kun kerran tilanne on sellainen Tampereen ympäristökunnissa, joissa suurin osa kaupoista tehdään.

Uutisten mukaan lahjaveron rajaankin on tulossa korotus, mutta ei noin suuri kuin perintöveroon. Veikkaan, että raja nousee johonkin viiden tonnin kieppeille.Minusta perintöveron raja pitäisi nostaa johonkin keskimääräisen kiinsteistön hinnan tienoille. Sehän se yleisin perintö tavallisella tallajalla on.Ja päivähoitomaksut nousevat, ei sanottu vielä paljonko...

Kyllähän vahemmat maksavat esim laspen opintoja kun lapsi on täysi ikäinen ja ei niistä monet veroa maksa vaikka antaisivat lapselle reippaasti yli 10000EUR vuodessa.

Perunkirjoittaja arvioi hinnan etukäteen ja perunkirjoitus tehtiin sen mukaan, sitten se mikä saatiin siitä yli maksettiin myyntivoittoveroa 29% (tai toki sen olisi myös voinut korjata verottajalle). Tämä siis joulukuussa 2006 joten onko tästä monenlaisia käytäntöjä liikkeellä?

mahdollisimman iso osa menee perillisille verottomana.Jos tuo on siis niin että kukin saa periä 20t verottomana eikä niin että pesästä 20 t yhteensä verottomana esim 5 hengelle.

Tuohan on ihan olemattoman pieni summa! Jossain Englannissa saa periä pari miljoonaa ennen kuin verottaja on kiinnostunut, samoin kaikissa muissa Euroopan maissa. Voi tätä Suomen kommunistihallintoa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat