Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä 1,4 vuotiaan tytön hampaiden pesu on todella vaikeaa. Aikaisemmin kun pesua harjoiteltiin se oli tytöstä jopa hauskaa! Mut nyt ei suostu suuta aukomaan. Hänellä itsellään on oma harja, jolla kokeilee pesua..lähinnä imeskelee harjaosaa. Ollaan kokeiltu hammastahnaa houkuttimena, ja sitä että tyttö saa pestä vanhemman hampaat. Naurattamalla tyttöä saa hampaita vähän sipaistua puhtaaksi. En viitsi lasta pesuun pakottaakaan ettei tuu kammoa. Miten ootte tällaisessa tilanteessa toimineet? Miten huono juttu on et hampaita ei oo kunnolla pystynyt pesemään pitkään aikaan? Kiitos, olisin pesuvinkeistä iloinen!

Kommentit (3)

Oletteko jo kokeilleet apteekeista saatavaa sormihammasharjaa (siis aikuisen sormeet pujotettava kuminen harja). Meillä kuopus ainakin ottaa sen helpommin suuhunsa kuin tavallisen harjan. Lisäksi kyllä harjoittelemme myös tavallisen harjan käyttöä, koska onhan siihenkin jossain vaiheessa totuttava. Haittana sormihammasharjassa on kyllä, että etenkin totutteluvaiheessa ovat sormet välillä lujilla, harjaa kun on niin kiva myös purra.

Kai se kuuluu kaikilla johonkin ikävaiheeseen ettei siitä tykätä.Joskus 1v paikkeilla ei meinannut meilläkään sujua hyvin, joten väkisin vähän sipaistiin harjalla hampaita, ja aina kehuttiin, kun oli saatu harja edes osumaan suun sisälle. Harjaa ei koskaan annettu lapselle. Lapsi makasi hoitopöydällä pestessä, jolloin aikuinen näkee paremmin. Aika ajoin tuli kausi jolloin sujui paremmin ja välillä taas huonommin. Eli saattoi viikon antaa pestä ja sitten taas viikko piti pestä väkisin. Muutamia kuukausia meni näin. Ja sen jälkeen antoi pestä lyhyen aikaa jo aika hyvin. Noin 1v5kk lähtien lapsi jo pyysi itse hampaiden pesua iltaisin, eli se on hänestä jo hauskaa. Ja hampaita sai pestä vaikka puolituntia kun se on niin kivaa:) Eli väkisin pesusta ei tullut traumoja, kun siitä kuitenkin aina kehuttiin kun saatiin hampaat pestyä edes vähäsen. Meillä tahna on otettu käyttöön vasta n,1v4kk kun ekat poskihampaat tuli ja silloin pesu sujui jo aika ongelmitta.Koita antaa joku uusi lelu tms käteen harjauksen ajaksi. Se vie huomion pesulta. Meillä lapsi haluaa edelleenkin puristella hammastahnatuubia koko harjauksen ajan. Eli kun äiti pesee hampaita ja hän makaa hoitoalustalla pestävänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat