Vierailija

Tänään oli hesarissa kestoista artikkeli, mutta ärsytti kun siinä ei kerrottu missään että miten kestojen kanssa käytännössä toimitaan! Esiteltiin vaan hienoja uusia kuoseja... hohhoijjaa...oikeesti mua kiinnostais kovasti kestot (lapsi on vasta tulossa) mutta kun missään ei anneta yksityiskohtaista tietoa siitä miten niiden kanssa käytännössä toimitaan.

Kommentit (26)

Voi laittaa paskoineen päivineen pesua odottamaan. Jotkut käyttävät kuivaliinoja tms johon kakka jää. Voi myös esim käsisuiskun kanssa suihkuttaa pönttöön.

Pissa imeytyy vaippaan, joten sitä ei tarvi puristella.Vierailija:

Lainaus:


Siis laitatteko ne likaiset vaipat paskoineen kaikkineen johonkin pyykkikoriin?

Vai raaputatteko ensin ylimääräisen paskan pois niistä? Jos näin, niin mitä välinettä käytätte siihen? Entä pissan kanssa? Eikö ylimääräistä pissaa tarvitse puristaa ulos vaipoista jotenkin?

Paras neuvo on mennä selailemaan Kestovaippainfoon. Siellä on IHAN kaikki tieto kestovaipoista tietokannassa. Sen lisäksi siellä on erinomianen ja erittäin vilkas keskustelupalsta jota seilemalla varmasti pääsee äkkiä jyvälle kestoilun saloista.Mutta lyhyestI: Kestovaippa on kestävä ja pestävä ja täysin kemikaaliton vaihotehto muovivaipoille.Kestovaippa laitetaan vaiúvan päälle ja sitten kun se likaantuu se laitetaan semmoisenaan ilmavaan pyykkikoriin odottamaan pesupäivää.Pesupävänä se nakataan koneeseen joka pesee sen puhtaaksi.

Ja naruslta sitten taas jalkaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Päinvastoin jos huuhtelen ne nin parin tunniin päästä jo haisee ihan kaameelle.Maiotkakat vaan pesukoneeseen ja isomman lapsen kakat kipataan vessanpyttyyn

Huuhtelen harson aina kuumassa vedessä ja kuivatan ennen vaippaämpäriin laittoa. En siedä yhtään sitä hajua, mikä päivänkin muhineista pissavaipoista lähtee. Kakat huuhtelen pönttöön käsisuihkun avulla.Pul-kuoret ovat kosteussuoja, mikä laitetaan ton harson päälle.

Onneksi kuitenkin todennäköisesti meidän lapset käyttävät lapsillaan vaippoja, jotka eivät jää mätänemään kaatiksille vuosisadoiksi.

Me kestovaippailijat ollaan edelläkävijöitä!

Vierailija:

Lainaus:

Ja nyt on niin vaikeeta. Onko nykyvanhemmat tosiaan uusavuttomia?
Tarjontaa on ihan liikaa ja vanhemmat haluavat tarjota sitä parasta kaikessa.

Vai raaputatteko ensin ylimääräisen paskan pois niistä? Jos näin, niin mitä välinettä käytätte siihen? Entä pissan kanssa? Eikö ylimääräistä pissaa tarvitse puristaa ulos vaipoista jotenkin?

Pissoja en erikseen huuhtele. Yleensä kakka lähtee tuosta vaan pois vaipasta, fleecepinnasta ainakin (ja meillä on joko taskuvaippoja fleecepinnalla, tai fleeceä kuivaliinana sisävaippojen kanssa), joten ei tarvitse mitenkään raapia tai edes pestä, kun pelkkä kevyt 10 sekunnin suihkutus riittää poistamaan kakat vaipasta. Jos joskus tulee jotain tahroja, pesen ne kevyesti sappisaippualla ennen koneeseen laittoa. Sitten pesu 60 asteessa ja vaipat narulle kuivumaan. Helppoa, eikä edes aikaavievää.

Meilläkin pähkäillään kestojen kanssa nyt esikoisen

tuloa odotellessa. Vaihtoehtoja on niin kamalasti että hui...Kahta erilaista vaippasysteemiä olen varannut ja katson josko edes toinen ois sitten sinnepäin

mitä voisi käyttää lapsen kasvaessa. Tuolla infosivuilla tosiaan on paljon tietoa näistä asioista.

Kuivaliina on kankaanpala, joka laitetaan vauvan pepun ja kestovaipan väliin, jos käytetään sisävaippoja. Se pitää pepun kuivan tuntuisena, vaikka vaippa on märkä. Se voi olla fleceä, kuivaliinaneulosta, polyestermokkaa tai vaikka hahtuvalangasta kudottu liina.Vierailija:

Lainaus:


Mikä ihmeen kuivaliina?
ainakin huuhtelen sekä pissa että kakkavaipat. kakat pönttöön käsisuihkun avulla ja pissavaipat sitten huuhtelen lavuaarissa, näin ne ei ainnakaan ala haisemaan.

ympäristöystävällisempää kuin kertisten käyttö. Ainakin nykyisillä vettä ja energiaa säästävillä koneilla. Kestovaippojen pesussa käytetään myös vähemmän pesuaineita kuin yleensä muun pyykin pesussa. Kuivausrummun käyttäminen taas on mielestäni hieman arveluttavaa ekologiselta kannalta, vaikkakin esim. harsoista tulee ihanan tuntuisia niin.

tuolta voi lueskella!itse käytän taskuvaippoja vauvalla.

likaiset vaipat laitan harsoista tehtyyn pussiin odottamaan pesua.

pesen yhden päivän vaipat illalla. yöllä on kertsit käytössä.

pesen vaipat pesukoneessa 60/90 asteessa kestoille sopivilla pesuaineilla ilman huuhteluainetta. yleensä koneeseen menee myös vauvanvaatteita samalla.

kuivatan narulla. yön aikana ehtii hyvin kuivua seuraavaksi päiväksi.

Olen laittanut käytetyn kertiksen ilmatiiviiseen muovipussiin ja sitten roskikseen odottamaan ulos vientiä. Se se vasta epäekologista onkin.

Olen käyttänyt myös kestovaippoja ja kohta alkaa taas kestoilu, kun tulee uusi vaipankäyttäjä taloon. Kestovaippailu on ihan helppoa.

kummallista, että omat vanhempamme ja sukupolvet heitä ennen pärjäsivät ilman kertakäyttövaippoja, vaikka aina ei ollut edes pesukoneita tai edes tullut lämmintä vettä hanasta.

Ja nyt on niin vaikeeta. Onko nykyvanhemmat tosiaan uusavuttomia?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat