Vierailija

Lapsi on menossa nyt eskariin, mutta on niiiiin itsepäinen. Tekee esim. tehtäväkirjoja näin: Ohje: väritä keskimmäinen kukka. Lapsi: toi on keskimmäinen, mutta mä väritän nää kaikki kun on kivemman näköistä...

Kommentit (4)

Mikä tollaisen tehtävän tarkoitus on? Testata, osaako lapsi käsitteen " keskimmäinen" ? Senhän hän hyvin sanallisesti ilmaisee. Opetella värittämistä? Enemmän harjoitustahan hän saa, kun värittää kaiken. Opetella tekemään niinkuin tehtävässä käsketään, vailla sen kummempia perusteluja? Toisille tämä on helpompaa kuin toisille, ilmeisesti. Minusta olisi tosi sääli, jos tämän kyseenalaistaminen kitketään heti koulussa pois. Sillä tavalla saadaan aikaiseksi vain laumasieluja, jotka eivät osaa itse kyseenalaistaa käskyjä, etsiä syitä ja motivaatioita.

Siitä salliiko opettaja kysymykset ja kyseenalaistamisen vai ei. Yleensä niiden salliminen vaatii itsetuntoa ja sitä, ettei itsekään koneena tottele käskyjä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi musertaa tuollaisen lapsen tai sitten osaa käsitellä oikein. Yleensä se jälkimmäinen vaatii kokemusta ja silmää. Sitä ei valitettavasti kaikilla ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat