Vierailija

Itse en käsitä niitä, jotka pystyy asumaan noin ison perheen kanssa alle 200 neliön kodissa, vaikka neliöt olis miten tehokkaasti käytössä... Meille on kolmas lapsi tulossa ja nyt suunnitellaan arkkitehdin kanssa 300 neliön kotia. Sen verran tilaa pitää kyllä olla!En myöskään ymmärrä niitä, jotka vetoaa siihen että tilaa on sitten liikaa kun lapset lähtee kotoa... meillä ainakin käy usein yövieraita, ystäviä ja sukulaisia ulkomailta jne. jotka mielellään yöpyy meillä. Varmaan sitten vanhemmalla iällä vielä enemmän. Haluamme myös että meillä on aina tilaa lapsillemme ja lastenlapsillemme jotka haluavat tulla yökylään. Kyllä vanhanakin pärjää isossa talossa, kun talo on suunniteltu hyvin. :)

Sivut

Kommentit (81)

ja ympäristö asioista ei ole juuri kukaan huolissaan. Tämä kummastuttaa, koska galluppien mukaan täällä palstailee korkealle koulutettuja, joiden pitäisi tämän hetkinen maailman tilanne kyllä tiedostaa ja tietää miten tämä maailma pelastetaan. Mutta ei, nämä korkealle koulutetut elävät " ahtaasti" 300 neliön mökeissään ja kirjoittavat täällä kuinka he arvostaa sitä ja tätä tavaraa ja kuinka hienoa on päästä ainakin 4 kertaa vuodessa kertaa lomalle niin helvetin kauas, että sillä polttoainemäärällä lämmitettäisiin pientä kylää. Ei tarvi ihmetellä miksi tämä maailma on tuhoon tuomittu muutamassa vuosikymmenessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jaksaa vielä hyvin siivota. Plus varastotilat päälle. Nyt meillä on 120 neliötä ja lisäksi sekä kylmiä että lämpimiä varastotiloja, kylmiä alle 10 neliötä ja lämmintä ehkä 8 neliötä. Talon koko on hyvä, jokaiselle lapselle sekä vanhemmille on oma huone (mikä ei muuten mielestäni ole ideaalia, sillä sisarukset voivat oikein hyvin jakaa huoneen keskenään, ja luultavasti se tekisi heille hyvää!). Roinat pidetään piilossa ja sisustus selkeänä. Makkarit voisivat olla muutaman neliön suurempia, mutta muuten en kaipaa yhtään lisäneliötä siivottavaksi.

Entä aurinkopaneeleista?Lämmitys syö eniten energiaa Suomessa, jos ajatellaan asuntoja. Ekologisempaahan se on olla maalämpöpumpullinen 200m2 talo maaseudulla, kuin sähkölämmitteinen kaksio-kolmio kaunpungissa.

Tuosta tulee alle 170 euroa kuussa. Oon aina pitänyt tuota hirvittävän edullisena, koska aikanaan pienemmässä kämpässä maksettiin vastiketta pelkästään jo 162 euroa kuussa. Ja neliöitä oli silloin semmoinen 64.Mutta nähtävästi tämä on sitten suhteellista. Kiitos mielipiteestäsi!t. 66

mutta meillä on aivan ihana, lämminhenkinen perhe. :) Rakastamme mieheni kanssa yli kaiken toisiamme ja lapsiamme, jotka vaikuttavat hyvin onnellisilta ja tasapainoisilta! :) ap

in vaikuttaa m2.Minusta ideaali 5:lle perheelle on, että kaikille löytyy ainakin oma makuuhuone, iso tilava oh ja keittiö yhdessäololle, vähintään 2 suihkullista kylpyhuonetta/wc:ta, mielellään khh, varasto ja työhuone. Tuosta tulee helposti lähemmäs 200m2, jos ei halua makuuhuoneiden olevan mallia koirankoppi.Toisaalta tehokkaalla 1-krs:lla pohjaratkaisulla voi mahtua 130m2:n.Ja toisaalta turhasta tilasta ei kannattaisi maksaa. Meillä on esim. kolmas kylppäri, jota kukaan ei käytä ja siivousliikkeestä huolimatta äitini bongasi sieltä hämähäkinseittiä. =)

Yhtenä päivänä yläkerta: matot, lattiat, pölyt (kerran kuussa) sama alakerralle.

Alakerran imuroin kerran viikossa tai tarvittaessa. Yläkerran pari kertaa kuussa.

Suursiivoamiseen menee n. 5 h/päivä

eli 10 h. Joulusiivoat ja juhannussiivot vie enemmän aikaan.

93 neliöö siivosin 5-8 h, joten ei tämä ole ollenkaan paha, varsinkin kun imuroin joka 5. päivä eli kokonaisaika varmasti sama.Tiskikone, kuivuri, pesukone ja mankeli sekä mies helpottaa elämistä.Ja mitä siihe ekologisuuteen tulee, poden jonkin verran huonoa omatuntoa puiden polttamisesta, mutta poltamme tosi vähän roskia.

Emme ole tätä itse rakentaneet, joten siinä mielessä hyvä olla.

Tässä on öljylämmitys, mutta koska ilmaiset puut lämmittää joka päivä, öljyä menee vain 2200 l/v. Vesi on ilmaista.t: se 220 neliöö

Ruotsissa maalämpöä tuetaan, ja siellä sitä onkin rutkasti käytössä. Suomessa voi muistaakseni saada 15% aiheutuneista kuluista takaisin kunnalta, mutta käytännössä jos kulut muodostuvat yli 10 000 euroisiksi, ei tuolla vielä ketään houkutella maalämpöpumppua hankkimaan..

Ideaali olisi ainakin tuplat. Nyt lapsia on 2/huone, vain yksi kylppäri (jossa sauna) ja yksi vessa. Eli lisätilaa tarvittaisiin parin makuuhuoneen, kodinhoitohuoneen, vessan ja vaatehuoneen verran sekä lisäksi olkkari ja keittiö saisivat olla isompia.Joskus olen suunnitellut " ihanneasuntoani" ja kyllä siihen on tullut n. 300-350neliötä - ja siivooja kaupan päälle... Oikeasti haluaisin varmaan sellaisen 200-250, siinä ei olisi vielä edes " hukkatilaa" .

Mutta vastataan silti kysymykseen.Viisihenkiselle perheelle semmoinen ideaali koti olisi jotain 130-140 neliöitä lisäksi mielellään tilava lämmin varasto. Ei missään tarvitsisi olla mitään reilua pariasataa neliötä, liika tila on ihan turhaa. Siitä on tyhmää maksaa ja kuka sen siivoaa? En minä ainakaan haluaisi. Totta kai voi palkata siivoojan jos on reilusti rahaa, mutta jos puhutaan suht normaalituloisista, niin eihän siinä mitään järkeä ole.Sitten tietysti jos perheessä on valtavasti sisätilaa vaativia harrastuksia(en kyllä tiedä mitä ne ovat) tai asuntoon tulee vanhempien/vanhemman työtila, niin sitten tietenkin lisätila on perusteltua. Normaaliasumistarpeisiin tuo 130-140 neliötä olisi mukavasti.Olemme molemmat mieheni kanssa rahoitusalalla, itse olen analyytikkona pankissa, mies investointipankkiiri. Että EIKÖHÄN MEILLÄ OLE NUO RAHA-ASIAT ihan kunnossa ja kaikki kustannus- ym. laskelmat tehtyinä!

tällä hetkellä tilat riittää, varsinkin kun 150 neliössä ei ole autotallia (mikä meillä on kyllä), eikä mitään saunatiloja (taloyhtiöllä sauna ja uima-allas).Sopivin neliömäärä 5-6 henkiselle perheelle mielestäni olisi 250 neliötä. Me tarvittaisiin kaksi huonetta lisää sekä kodinhoitotila. Niihin se ylimääräinen 100 neliötä hupenisikin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat