Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

vinkkejä epätoivoiselle äidille....poika nyt 3v5kk, ehti olla kaksi vuotiaasta kolme vuotiaaksi täysin kuiva, siis sekä päivä että yö....nyt viimenen puoli vuotta mennyt takaisin kastelijaksi...yöllä tulee vaippaan ja päivällä tekee housuun, eikä välttämättä edes jälkikäteen sano että housut on märät, käytetään harkkahousuja joista kyllä selkeästi tuntee että pöksyt kastu, mutta jää sentään sohvat kuivaksi...vinkkejä mitä tälle tehdä, tuskastuttaa kun tuntuu että ois itsestä kiinni kun ei se edes yritä kertoa hädästä....ja kun oli siis jo niin pitkään täysin kuiva.....

Kommentit (6)

Ensin kannattaisi poissulkea virtsatietulehduksen ja diabeteksen mahdollisuudet...Myös nuo em. mainitsemat isot elämänmuutokset, sisaruksen syntymä ym. voivat aiheuttaa taantumista kehityksessä.Kun on kuitenkin ollut jo niin pitkään kuiva, niin kannattaa tutkituttaa nuo ihan fyysiset syyt varmuuden vuoksi... eli tilaappa lapselle lääkäri pikaisesti!Kyllä meilläkin on hetkellistä takapakkia tullut, esim. jossainvaiheessa ei oikein malttanut mennä ajoissa vessaan...

En nyt muista ikävuosia, kun poikani on jo 8 vuotta, mutta olisiko ollut 3:n huitteilla ja ehtinyt olemaan kuiva päivin öin jo ainakin puoli vuotta, ellei enemmänkin. Sitten alkoikin kastella. Ei tosin päivisin, mutta yöllä alkoi tulla pisu sänkyyn. Eikä vaihe mennyt ohi. Se oli kamalaa, sillä kuten tässäkin ketjussa on pohdittu, että onko lapsella tapahtunut " elämänmullistuksia" , niin minäkin pohdin ja yritin miettiä mikä on muuttunut ja stressaako lapsi jostain. Syyllistin tietenkin itseäni, olenko liian ankara tms mitä teen väärin.. me äidithän olemme kovia syyllistämään itseämme...Kunnes hakeuduimme lasten lääkärille ja hän kertoi, että hormoni joka vaikuttaa " pissantuotantoon" , niin sen tuotanto voi joskus kasvuiässä ottaa takapakkia, ja niin lienee käynyt meidän tapauksessamme. Saimme avun Minirin-lääkehoidolla, joka oli kuin taivaanlahja! Poikamme pääsi lääkkeestä 7-vuotiaana ja nyt tuo kaikki on " muisto vain" , onneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletteko pitäneet yövaippaa silloinkin kun poikanne oli yökuiva? Vai oletko nyt vasta ottanut vaipan takaisin? Minusta olisi parempi niin,että et laittaisi ollenkaan sitä vaippaa. Lakanapyykkiä ym pyykkiä kyllä tulee,mutta poikanne varmasti toteaisi hyvin nopeasti,että märillä housuilla on ikävä olla! Patjanhan voi suojata muovilla,että se ei kastu. Nimittäin silloin kun me opeteltiin kuivaksi niin otin kerrasta vaipan pois vaikka niitä vahinkoja sattuikin. Emme siis ole enää vaippaan palanneet.

meidän tapauksessa poika on täysin terve, eli tulehdukset yms. on tutkittu eikä mitään ole. en kyllä itse niihin uskonutkaan mutta katsottiin samalla kun käytiin toisen asian takia lääkärissä.paljon tuli lääkäriltä ravinto-ohjeita yms. jotka kyllä pätivät jo pojan ruokavaliossa. ja sitkeyttä vaativaa kellolla vessassa käymistä, mikä on selkeästi auttanut.

isoin asia taisi olla että kastelu selkeästi yhteydessä pojan ummetukseen joka vihdoin saatu lievemmäksi ja pikkuhiljaa suoli paremmin toimimaan. nyt olen kyllä havainnut että vatsan toimiessa on myös pissaamisen kanssa helpompia päiviä...jo on ollut ensimmäinen täysin kuiva yökin pitkästä aikaa, ja päiviä on hyviä (jopa ilman vahinkoja) ja huonoja (jolloin useampikin vahinko päivän mittaan)poika käyttää harjoitteluhousuja päivällä, niin saa olla ison pojan lailla ilman vaippaa, ja yöllä on vaippa sillä vaikka joku sitä ehdoittikin niin en voisi kuvitellakaan pitäväni lasta nukkumassa ilman vaippaa kun tiedän suuren riskin vahinkoihin. en halua pojan nukkuvan niin että sänky ja vaatteet ovat märät, hän kun ei aina herää jos pissaa housuun, ja iho tuskin tykkäisi siitä pissassa hautumisesta...

Ensimmäisenä tulee mieleen, että onko teille syntynyt nuorempi lapsi? Kastelu pitkän " kuivan kauden" jälkeen, saattaa olla regressiivinen reaktio johonkin elämänmuutokseen. Rakon hallinta on vielä pienelle monimutkainen juttu, joka herkästi voi unohtua kun elämään tulee muita tärkeitä asioita. Tämän vuoksi kastelua ruvetaan varsinaisesti hoitamaan vasta yli 5-vuotiaan lapsen ollessa kyseessä. Kysäisehän myös neuvolan mielipidettä asiaan!

Meillä oli/on aina välillä vähän samanlainen tilanne kuin teillä,mutta ei ehkä noin pahana. Poikamme oppi täysin kuivaksi viime kesänä (siis 06-kesällä) ja yövaipat jäivät myöskin pois. Koko talvikin meni loistavasti kunnes tänä kesänä alkoi housuihin lirauttelu. Yöt on ollut onneksi kuivana,mutta voi olla useita päiviäkin putkeen,että lirauttaa enemmän tai vähemmän housuun. Varsinkin jos touhuaa oikein kovasti jotain tai on kavereita/ollaan kylässä niin housuun lirahtaa herkemmin. Poika ei ilmeisesti joko hoksaa pissahätää tai ei vain ehdi huomioimaan sitä! Toinen on jos juo normaalia enemmän niin pissa voi tulla. Olethan minimoinut illalla juomiset hyvin minimiin??Toinen vaihtoehto voi olla ihan pissatulehdus? Oletko sitä miettinyt?Housuun pissaaminen on todella rasittavaa ja varsinkin jos sitä tapahtuu jatkuvasti,mutta mä olen kuitenkin yrittänyt olla tekemättä asiasta liian suurta numeroa. Toisaalta taas pojalle pitää muistuttaa,että housuun ei pissata. Meillä ainakin on aina mennyt " pissakausi" kuitenkin itsestään ohi vaikka sitä olisi jatkunutkin kauan. Meillä sitten niitä kuiviakin kausia on pitkiäkin. Mun poika nyt 3.5v ja luulenpa,että on jokin ikään liittyvä juttu. Meille on vauva tulossa marraskuussa joten saapa nähdä mitä se saa aikaan:)Tsemppiä!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat