Vierailija

Meillä lapset aloittivat tänään päiväkodin. Pehmeällä laskulla ja totuttelemalla tosin, lasten isä on vielä lomalla. Tänään hoidossa muutama tunti, huomenna pidempään...Mutta siis, mitkä fiilikset ovat muilla äideillä, joilla lapset aloittavat nyt hoidossa? Minulla on jotenkin hurjan nostalginen olo, tuntuu kuin yksi aikakausi olisi loppu ja hypätään taas uuteen tuntemattomaan - ja niinhän se vähän onkin :)

Kommentit (15)

En ole täällä paljon pyrinyt, mutta varsin mielenkiintoinen palsta vaikuttaa olevan.Kysyin, onko muita päivähoidon aloittaneita - pari vastausta. Erehdyin paljastamaan, että varusteiden hankinta on meillä kesken - minusta tuli av-mamma, ja johan alkoi käydä keskustelu kuumana.Olkaa ihan huoletta. Ei ole tarkoitus alkaa minkäänlaiseksi tarhantätien maanvaivaksi. Meillä kuitenkin lapset ovat kasvaneet kesän aikana, joten sadevaatteet menevät uusiksi. Tällä hetkellä ei enää montaa vaatekappaletta puutu, ne ollaan menossa illalla ostamaan. Ehkä tuo tämänpäiväinen kolmetuntinen tuolla auringonpaisteessa kuitenkin meni ihan kivasti ilman sadevaatteitakin... Ja tossut eivät käsittääkseni ainakaan meidän päiväkodissa ole mitenkään pakolliset, joten ne voinee ostaa myöhemminkin jos tarvetta ilmenee.Muuten, lapsilla meni eka päivä hyvin, pois eivät olisi tosin lähteneet. Ihanan helpottava kuulla :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet ihmiset lomailevat, reissaavat ja mökkeilevät kesällä. Ei silloin välttämättä ehditä/viitsitä/jakseta ravata kaupoilla hankkimassa jotain sisätossuja tai kuravaatteita. Sitäpaitsi moni kotona hoidettu lapsi on pärjännyt mainiosti haalareilla. Kukapa ehdoin tahdoin lähtee ulkoilemaan rankkasateeseen jos ei ole pakko (eikä kotiäidin todellakaan ole pakko)? Päiväkodissa tilanne on eri, ja silloin toki hankitaan lapselle sadetakki ja kurahousut.


Meillä ainakin meni tosi hienosti se alku.Mutta varaudu, että ensimmäisen viikon jälkeen lapsia itkettää iltaisin vähän enemmän ja ovat enemmän kiinni sinussa. Ainakin suurimmalla osalla tutuistani pienten päiväkodin aloitus on sujunut näin. Meilläkin pienempi halusi olla sylissä illat lähes kokonaan. Sovimmekin heti alkuun miehen kanssa, että kotityöt jätetään vähemmälle ja lapsille tarjotaan syliä niin paljon kuin haluavat.Meillä myös ensin totutellaan, kun eivät ole juurikaan hoidossa olleet.Käydään aamupäivisin muutama tunti ensin viikon verran ja sitten jäävät hoitoon niin, että lähden pois.Kieltämättä tuntuu ettei ne enää ole vauvoja vaan pieniä taaperoita molemmat. Ajatukset vaihtelee paljonkin, mutta tämän päivän jälkeen on luottavaisempi mieli kuin aiemmin.

Minä täällä toivon, ettei ihan lähipäivinä sada - vieläkin on sadevaatteiden hankinnat kesken... Nimikoitu on suurin osa vaatteista, mutta osassa tussi heiluu vasta kun seuraavan päivän vaatteita kaapista kaivetaan. Tossuja en ole edes muistanut. Aikamoista hulinaa, kun lapsilla on eka päivä päiväkodissa, ja vanhemmat ovat vielä ihan tumpeloita eivätkä millään muista kaikkea pakata mukaan mitä piti :)- ap

Koko kesä on ollut aikaa hankkia niitä varusteita. Miten et ole onnistunut? Kiva siellä henkilökunnan heti tuskailla jos esim. sadekamppeet puuttuu.

ja tosiaan ap kirjoitti, että ovat kesäkuusta asti käyneet päiväkodissa. Kyllä luulisi olleen aikaa hankkia ne tarvittavat sadevaatteet ja tossut. Nää on näitä av-mammoja ;)

Lapset 6 v, 4½ v ja melkein 2 v. Isommat ovat olleet aikaisemmin päiväkodissa ennen kuopuksemme syntymää ja nyt alkoi isommalla eskari, joten jännää oli.Pienimmäinen nyt ekaa päivää päiväkodissa, hoitaja ollut kotona vuoden alusta saakka - ainoastaan varahoidossa ollut päiväkodissa joitakin päiviä aikaisemmin. Pienen päivä jännittää.Olipa taas rumba parin vuoden tauon jälkeen nimikoida kaikki kamppeet ja huolehtia sadevaatteet, varavaatteet, tossut jne. päiväkodille. Ja vielä kertaa kolme :)

Ja alkuviikosta molempina päivinä sama juttu isänsä kanssa. Nyt kolme päivää saavat lyhyinä päivinä totutella itsekseen, ja ensi viikolla koittaa arki...Meillä lapset muuten 1- ja 3-vuotiaat, jäi tuossa alussa mainitsematta. Ja pääsivät lähipäiväkotiin (paljon kehuttuun sellaiseen) pienimpien sisarusryhmään.- ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat