Seuraa 

Milloin olisi hyvä vaihtaa lapsi pinnasängystä tavalliseen sänkyyn?

Kommentit (6)

..vaihdettiin " normaaliin" lastensänkyyn kun tyttö tuli 3v.

Aiemmin ei tarvetta kun pinnasänky oli iso ja hän ei harrastanut koskaan kiipeilyä ;)Hyvin alkoi nukkumaan, itkujakin oli mutta ne oikaistiin yölampulla!

Pois ei ole tullut öisin, aamullakin huutelee että joko voi nousta ylös :)

Meidän pinnasänky oli vuodelta 1980 tai jotain, joten pinnojen välit ei ollu ihan standardien mukaiset ja poika sai vähän väliä jalan reunimmaisen pinnan ja päädyn väliin jumiin, mistä tietysti seurasi kamala parku ja unet keskeyty. Päätettiin sitten hankkia tavallinen sänky ja ostettiin ihan perus lasten jatkettava sänky, missä laitaa on n. 10 cm. Poika on nukkunu sängyssä alusta asti hyvin, ainoastaan kerran tippunu sieltä ja sänky ollut käytössä jo reilun vuoden.S ja taapero 2v4kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heti kun poika oppi kävelemään kunnolla, siirrettiin pinniksestä pois. Aluksi oli patja sängyn vieressä lattialla muttei pudonnut koskaan. Pysyi heti alusta alkaen iisisti sängyssään, oli kait niin kivaa ja uutta.

Meillä tyttö täyttää syksyllä kolme vuotta ja on nyt reilun viikon verran nukkunut lastensängyssä. Olisi mahtunut vielä pinnikseenkin ja hyvin siellä viihtyikin, mutta talvella on tulossa pikkusisarus, joka tarvitsee sängyn itselleen. Pinnasängyn kanssa oli niin helppoa, kun tämä meidän rauhallinen tapaus ei koskaan edes yrittänyt kiivetä sieltä pois. Tuosta uudesta " ison tytön sängystä" likka on ollut kyllä innoissaan, mutta päiväunille ei ole nukahtanut siihen kertaakaan ja iltaisin tulee varmaan parikymmentä kertaa pois ennen kuin lopulta nukahtaa. En tiedä, olisiko vaihto sujunut helpommin, jos oltaisiin siirretty aikaisemmin, mutta eiköhän tähänkin sopeuduta. Viimeistään sinne helmikuuhun mennessä, jolloin pikkukakkosen on määrä saapua...;) Uskoisin, että yövaipoista eroon pääsyä lastensängyssä nukkuminen kyllä helpottaa, kun tyttö pääsee nyt itsekin pissalle halutessaan. Yöt on kaikesta nukkumaanmenotemppuilusta huolimatta nukkunut tosi hyvin, eikä ole ainakaan vielä pudonnut.Lumileopardi

kiipeämään pinniksestä pois. Kakkonen siirrettiin iässä 1v5kk. Tosin hän nukkui yönsä meidän välissä, kun ei pinnasängyssä mahtunut kääntyilemään ja vääntyilemään. Jos olisi tilaa ollut, oltaisiin siirretty jo aiemmin (mutta asuttiin rempan aikana ahtaasti). Monet toki nukkuu useamman vuoden pinniksessä, eikä sieltä ole mikään " pakko" pois siirtää :-)

Minusta niin kauan kuin pinnasänky ei aiheuta vaaraa eikä tarvetta ole toiselle asukille voi rauhassa antaa " lapsen kypsyä" . meillä siirrettiin 2vuoden ja 3kk iässä ja poika oli itse ihan innoissaan. Koskaan ei ole ollut ongelmia sänkyyn rauhoittumisen kanssa. Mitä taas usein olen kuullut, että on, jos siirtyy liian aikaisin tavalliseen sänkyyn.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat