Seuraa 

Suomenkieliset lapset 4 ja 5v aloittavat kohta englanninikielisessä päiväkodissa (ei kielikylpy vaan kokonaan englanninkielinen pk jossa ohjaajat puhuvat lapsille englantia mutta lapset ovat suomenkielisiä 3-6v ja harva osaa englantia etukäteen). Jännittää. Olisiko kenelläkään kokemuksia miten nopeasti lapset sopeutuvat, mikä auttaa sopeutumaan, miten nopeasti kieli tartuu, jne.

Kommentit (10)

ruotsin kielikylpyä. Lapset siis ovat täysin suomenkielisiä ja kylläkin tulevat ymmärretyksi suomenkielellä päiväkodissa, mutta hoitajat puhuvat lapsille ainoastaan ruotsia.Koska päiväkoti instituutiona oli lapselle (marraskuussa 4-v täyttävälle) tuttu, ei mitään ongelmia ole ollut ja itse asiassa lapselle on tarttunut jo aika monta sanaa ruotsia joita auliisti minulle ja pikkusiskolle opettaa!

Kun kysyin ymmärrätkö ihan hyvin mitä pitää tehdä milloinkin lapsi vastasi myöntävästi. Luulen että kaikissa päiväkodeissa on aika samat rutiinit joten niiden tuttuus entuudestaan varmasti helpotti aloitusta. Ja tietysti se että hoitajat ymmärtävät lasten suomenkielen vaikka sitä eivät itse koskaan lapsille käytäkään. Ainakin nyt alussa käyttävät paljon viittomia.Eli tosi positiivinen kokemus tähän mennessä!LalaHei vielä,osa lapsista on ihan " ummikkoranskalaisia" eivätkä puhu suomea lainkaan. Osa on sellaisia, joiden molemmat vanhemmat ovat suomalaisia, suurin osa jonkinasteisia " sekoituksia" .. Leikkikieli tuntuisi menevän kaverin mukaan. Omalla pojalla läheisimmät leikkikaverit ovat suomenkielisiä, mutta se saattaa johtua siitäkin, että nämä kolme poikaa aloittivat kaikki uusina samana päivänä.Hauskaa on se, että päiväkodissa on myös " suomenkielen tunteja" ja ranskalaisen mallin mukaan jo kolmevuotiaat saavat eräänlaisen todistuksen. Todistuksen mukaan poikamme ei osaa ilmaista itseään suomeksi.... Vaikka tiedän, että äidinkieli on pojalla erittäin hyvin kehittynyt. En sitten tiedä onko hän mieltänyt, että päiväkodissa puhutaan ranskaa ainakin opettajille ja puhuu joko sitä, tai jos ei osaa jotain sanoa on hiljaa...? En ole tuosta huolissani, mielestäni se oli vain huvittavaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

onko teidän päiväkodissa muut lapset ranskaa osaavia eli millä kielellä lapset keskenään leikkivät? Luulisin, että sekin vaikuttaa, puhuvatko lapset keskenään suomea vai sitä vierasta kieltä.Meille sanottiin, että jouluna lapset kuulema ymmärtäisivät englantia jo aika hyvin.Iso itku meillä tulee ainkain siitä, kun pienempi joutuu eri ryhmään kuin vanhempi, siellä on oma ryhmänsä 3/4/5/eskarilaisille, tähän saakka ovat olleet ryhmäperhepäivähoidossa.

Uskallanko udella missä englanninkielisessä päiväkodissa

lapsesi aloittavat? Haluaisin laittaa kohta 3-vuotiaamme englanninkieliseen täällä Helsingissä mutta en oikein tiedä mistä aloittaa..

Tuota Herttoniemen päiväkotia katselin mutta en oikein ole varma.. Ja meillä on vaan yksi auto joten päiväkodin olisi kiva olla hyvien yhteyksien päässä Itäkeskuksesta.Jos vaan haluat paljastaa ;) Ja kaikki kultaiset neuvot ovat myös tervetulleita!marie ja Luka lokakuussa 3v

Silloin oli vajaa 4-vuotias.Kaikki meni ihmeen hyvin. Yhden kerran sanoi alkuviikkoina, että haluaisi olla tavallisessa päiväkodissa.Nyt ymmärtää englantia paljon ja tuottaa itsekin kokonaisia englanninkielisiä lauseita. Tosin edelleen puhuu hoitajille myös suomea.Meidän kokemuksen perusteella suosittelen lämpimästi.Ja, jos edes harkitset kielikylpyä, kannattaa lapsi ilmoittaa jonoon. Jonousmaksut eivät ole korkeita.

En tunne juurikaan noita englanninkielisiä hoitopaikkoja, mutta erään ystäväni poika on jossain englanninkielisessä päiväkodissa Helsingin keskustassa. Tässä päiväkodissa huomioni kiinnittyi siihen, että hoitajat eivät puhu englantia äidinkielenään! Minusta on erittäin tärkeää, että vieraskielisessä päivähoidossa hoitajat olisivat natiivipuhujia.Muitakin kielivaihtoehtoja kuin englanti löytyy ainakin pääkaupunkiseudulta :)

ilmoitathan miten lapsesi sopeutuu, olen itse harkinnut että hakisin honeymonsters nimiseen päiväkotiin, joka siis juuri tällainen englanninkielinen....vielä en ole laittanut lasta jonoon joten jos tosiaan on 2v jonossa niin voi olla että jää väliin...

on meidän lapset yksityisessä englanninkielisessä päiväkodissa. Sillä on 2 toimipistettä Espoossa. Meillä valintaan vaikutti se, että tämä on meidän kotia lähellä, vain 200 metrin päässä, ja on mahdollisuus laittaa lapset kaksikieliseen kouluun, joka on myös samassa kaupunginosassa. Jonossa olimme 2 vuotta ennen päiväkotipaikan saamista. Usein yksityisiin erikoispäiväkoteihin on jono, joten kannattaa ainakin selvittää tuo jonotusaika ja voihan lapsen laittaa jonoon ja harkita asiaa jonottaessa. Meillä oli jonotusmaksu n. 20e/vuosi.

Minustakin vieraskielisessä päiväkodissa ja kielikylvyssä toimintakieli pitää olla hoitajien äidinkieli.kamiliya:

Lainaus:


En tunne juurikaan noita englanninkielisiä hoitopaikkoja, mutta erään ystäväni poika on jossain englanninkielisessä päiväkodissa Helsingin keskustassa. Tässä päiväkodissa huomioni kiinnittyi siihen, että hoitajat eivät puhu englantia äidinkielenään! Minusta on erittäin tärkeää, että vieraskielisessä päivähoidossa hoitajat olisivat natiivipuhujia.Muitakin kielivaihtoehtoja kuin englanti löytyy ainakin pääkaupunkiseudulta :)
Meillä lapsi aloitti tammikuussa kolmevuotiaanan ranskankielisessä päiväkodissa. Kumpikaan vanhemmista ei ole puhunut lapselle ranskaa, vaan minä suomea ja isänsä arabiaa. Päivähoidon aloitus jännitti minuakin, mutta kaikki on mennyt loistavasti! Lapsi ei tuntunut olevan kielestä moksiskaan ja muutenkin hoitoon sopeutuminen tapahtui nopeasti. Vain parina ensimmäisenä aamuna oli itkuinen, sen jälkeen jäi aina iloisesti leikkimään.Kieli on tarttunut uskomattoman nopeasti! Leikkii välillä kotonakin yksinään ranskaa pulputtaen... Opettajien mukaan (kaikki syntyperäisiä ranskalaisia) yleensä lapsi, jonka kotona ei kieltä puhuta, oppii ymmärtämään parissa kuukaudessa, jonka jälkeen omaa puhetta vieraalla kielellä alkaa tulemaan. Vuoden kuluttua lapsi osaa vierasta kieltä jo uskomattoman hyvin.En osaa sen kummemmin neuvoa, mikä sopeutumisessa auttaisi, ehkä se, että ei tee asiasta liian suurta numeroa!Tsemppiä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat