Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

hitsi kun ei saa hetken rauhaa.. kokoajan joku itkee, vaatii, haluaa jne. välillä tulee näitä päiviä ku me kaikki itkemme täällä.... onkohan tääkään ihan normaalia enään. olispa mukava että nukkuisivat edes joskus samaan aikaan, mutta ei.....

Kommentit (13)

lapset on 3,5 v ja1,5 v ja tänään etenkin tuo isompi on ollut koko ajan tippa linssissä ja muuten marisemassa kun mikään ei ole hyvin. Ja pienempi on saanut raivareita ihan pienimmästäkin. Pari kertaa on itsen tehnyt mieli mennä jonnekin vessaan tirauttamaan tai lyömään päätä seinään.

Kyllä se helpottaa, kun lapset muuttavat pois kotoa... :-)Kun vaatimukset äidille vähenee, niin sitten alkaa keskinäinen kinastelu. Ihan ei hiljaista tule koskaan...Yritä saada jostain apua itsellesi/lapsen hoitoon. vauvat vasta 3 kk, vielä on pitkä aika ennenkuin rytmit on kohdallaan. ja isompikin lapsi tarvitsee muuta kuin itkeviä vauvoja ja äitiä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähän tilanteeseen auttaisi äidin jaksamista parhaiten esikoisen osa-aikainen hoito. Kaksosarki on alussa rankkaa juuri sen vuoksi, että vauvoilla ei ole mitään yhteistä rytmiä, vaan todennäköisesti tilanne on juuri noin että toinen nukkuu ja toinen valvoo.Vierailija:

Lainaus:


Jos kaikkien muksujen välillä pitäs 4 v taukoa ei ehkä olis noin kamalaa kuin teillä kaikille. Kannattais vähän miettiä ennenkuin tekee niitä lapsia pienin ikäeroin.
sellaista se elämä kolmen pienen kanssa on. kyllä sen varmaan tiesi jo lapset tehdessään, että sen takia se pikkulapsiaika juuri on työlästä, kun ne vaatii :) nyt muistat vielä vaan sen, mitä kerroit itsellesi kun mietit että kyllä sinä siitä selviät silloin kun päätit kolmen pienokaisen hankkimisesta: tämä työläin vaihe ei kestä kovin kauaa, kohta ne jo hoitaa itsensä paljon paremmin! sitten ne palkkiot kerätään, kun on saman ikäluokan sisaruksia seuraksi. ja miten ihanaa myöhemmin elämässä, kun on iso perhe, joka kokoontuu juhlapyhinä ja jonka kanssa vetää yhtä köyttä. hulluna tsemppiä ja elizabeth taylorin sanoin: now is the time for guts and guile!!

Mutta enemmänkin tämä oli purkautumis viesti. Ei aina jaksa olla täydellinen ja aina jaksa kun joku itkee ja vaatii. Meillä esikoinen 3v ja kaksoset 3kk.... Kaksoset ovat niin erirytmissä ettei enempää voi ollakkaan ja esikoinen on muuttunut täysin avuttomaksi vauvaksi, jota pitäs syöttää, juottaa, pukea ja vaipattaa..

Ja kerrankin kun ny sain esikoisen päikkäreille, toinen vauvoista on valvonut jo monta tuntia ja kitisee väsymystään, mutta kun ei voi vaan nukahtaa ja toinen heräsi vähän sen jälkeen kun esikoinen meni unille. Nyt kuhan saan tän valvoja vauvan nukkumaan, esikoinen herää ja ehkä jo tämä toinenkin vauva kitisee väsymystään tai jotain nälkää..Huh, oli pakko purkautua:)

Jos kaikkien muksujen välillä pitäs 4 v taukoa ei ehkä olis noin kamalaa kuin teillä kaikille. Kannattais vähän miettiä ennenkuin tekee niitä lapsia pienin ikäeroin.

vaikka lapsia vain 2. Iältään 1v ja 2v8kk, jatkuvasti joku huutaa tai molemmat yhtäaikaa, ei ole olleet kumpikaan mitenkään helppoja tapauksia. Monesti tuntuu että mun hermot ei enää kestä sitä huudon ja kitinän määrää ja että kohta laitan isomman hoitoon tai jotain että tästä selvittäisiin täysjärkisenä. Mutta niin vaan sitä sitten aina kuitenkin jaksaa päivän loppuun. Kai tämä helpottaa kun lapset vähän kasvaa.

Siis ettei ota henkilökohtaisena epäonnistumisena lasten itkua, vaan ohittaa sen ja toimii järkevästi tilanteen mukaan. Sitä äiti-ihmisenä niin helposti omakin sydän itkee, kun lapsella on paha mieli.Voimia kovasti! Koeta saada itsellesi lepoaikaa. Uni auttaa väsymykseen kuitenkin parhaiten.

meillä kaksi hyvin energistä ja vilkasta, kovapäistä lasta! Välillä on noita päiviä että vinkuminen alkaa jo aamusta ja loppuu vasta illalla myöhään kun ne viimein nukahtaa. Välillä on ihanempiakin päiviä! Tämä pikkulapsi aika vaan on niin rankkaa... Pienten fiilistä kun ei saa napista ohjailtua.Koita jaksella! Kyllä se joskus helpottaa! =) ...lohdullista eikö?

Ja noita itkupäiviä riitti ihan kiitettävästi. Kyllä se siitä helpottaa (tiedän ettei kauheasti lohduta just nyt). Itse käytin joskus kuulosuojaimia kun huuto kävi liian kovaksi =) Usko pois, että tulevaisuus palkitsee nuo alun rankat ajat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat