Seuraa 

ALuksi varmaan kaikki ovat tarkkoja käsienpesusta kotiintullessa ja patistavat vieraita käsienpesulle, kun tullaan kotiin katsomaan vauvaa. Mutta lipsutteko tästä tavasta vauvan kasvaessa? Onko teillä joku ikäraja mihin asti olette tarkempia hygieniassa? Meillä on jäänyt tavaksi, että kädet pestään AINA kun tullaan kotiin, vaikka olisi vain käväisty jossain. perusteluna mulla on se, että sitä koskee kuitenkin ovenkahvoihin ja hissinnappuloihin, mihin muutkin ovat koskeneet, ja niistähän ne pöpöt tarttuu.Minua vaan ärsyttää, kun esim eräs vanhempi tuttavamme väittää, että pöpöt ovat vaan hyväksi, eikä hän pese käsiään meille tullessaan, ellen " pakota" .... (vauva nyt puolen vuoden hujakoilla). Hän myöskin pusuttelee vauvaa suulle, mikä suututtaa mua myös (edes me itse emme suukottele suulle!).Olenko ylihuolehtivainen, vai pitäisikö vaan pysyä kovana??

Kommentit (9)

Siis ymmärrän kyllä että bakteerit vaeltavat jne.Mutta että alkaisin käsidesin kanssa lotraamaan siinä pelossa?Nimittäin kun asiahan on niin, että ne bakteerit kulkevat joka tapauksessa, estämään sitä ei pysty kukaan.

Pelkkä käsien pesu ei riitä, vaimentaa kylläkin tehokkaasti.Samalla linjalla olikohan edellinen kirjoittaja, että suulle pussailua en minäkään hyväksy!!

Siinä menee raja, ja aivan samasta syystä taaskin, eli on eriasia sairastaa kerran flunssa, kuin saada kiusakseen loppuiäkseen karies bakteeri suuhunsa.Joten meillä pestään kädet " tarvittaessa" , ei pakosta.

käsien desinfiointiliuoksia sen sijaan emme käytä kuin ulkomailla, eikä se ole tarpeenkaan normaalielämässä. Käsien pesulla karistetaan suurin osa viruksista ja bakteereista, elimistön puolustusjärjestelmä hoitaa ne loput mitä on jäänyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä pestään kädet aina kun tullaan ulkoa sisälle, vaikkei talossa olisikaan vauvaa, mutta desinfioida ei. Vieraita ei patistella, paitsi lapset saattavat patistella vieraitakin käsienpesulle ennen ruokapöytään tulemista. Flunssaisia vieraita ei toivota, eikä flunssainen saa ottaa vauvaa syliin.Suulle meidän lapsia ei saa pussata kukaan. Mummuille ja muille on esikoisen vauva-ajasta tehty selväksi, että esim. lapsen lusikkaa ei saa käyttää omassa suussa.

Lapset ovat jo 2v ja 4v.Tauteja tulee lapsiryhmistä muutenkin, ei niitä enää tarvita juuri niistä hissinnappuloista, kaiteista, kaupan ostoskärryjen työntöaisasta jne. Ylihygieenisiä emme mielestäni ole, mutta käsienpesu kuuluu aina kuvioon kun tulemme julkiselta paikalta kotiin. Jos on vain omassa pihassa pyöritty, ei käsiä välttämättä aina pestä ellei olla suoraan ruokapöytään menossa.

Viittasin kysymykselläni ihan tavalliseen vesi-saippua -pesuun, mutta esim joissakin päiväkodeissa lasten kädet desinfioidaan aina ulkoa sisälle tultaessa, samoin ruokapöytään mennessä.Toki lasten pitää saadakin bakteereja, paljonhan puhutaan siitä että esim astmat johtuvat ylihygienisyydestä, mutta miksi ehdoin tahdoin hankkia vatsatautia sun muuta, kun sitä voi käsipesulla torjua?

kyllä meillä ainakin pestään kädet aina kotiin tullessa,pestiin jo ennen vauvaakin, samoin kuin ennen ruuanlaittoa ym.

Enkä minäkään kyllä tykkäisi että kukaan tulee vauvaa suulle pussailemaan, meillä nuo suulle pussailijat ovat lähinnä olleet lapsia mutta lasten vanhemmat kyllä yleensä ovat toppuutelleet innokkaimpia suukottelijoita:D

Eiköhän niille bakteereille sopivassa määrin altistu vaikka pitäisikin huolta käsihygieniastaan ja jättäisi suulle summuttelut vähemmälle.

Minusta on jo hysteriaa pestä käsiä vielä, kun vauva on noinkin iso. Tosin meillä ei olla pesty muutenkaan ylimääräisiä. Ei olisi tullut mieleenikään käskeä vieraita käsipesulle. Meillä saa vauvat syödä kengänpohjiakin eteisessä :D Siinä asiassa olen kyllä vieraasi puolella, MUTTAtuo suulle pussailu on asia erikseen! Siinäpä tarttuu karies-bakteeri ja lapsella on sitten suu täynnä reikiä. Meillä mummo paloitteli 1veen ruoan omalla lusikallaan, ja nyt on tytöllä (4v) paha reikä hampaassa hoidosta huolimatta.

Eli meillä kyllä pestään kädet kun tullaan kotiin esim. kaupasta, töistä jne. Myös ennen ruoanvalmistusta pesen kädet ja patistan lapset ulkoa tullessa käsien pesulle. Mitenkään vauvaa varten emme tätä tee enkä käsideseihin sun muihin koske kuin töissä. Vauvaa katsomaan tulleita (silloinkaan kun vauva oli ihan vastasyntynyt) en ole koskaan patistanut käsipesulle kun ovat esim. kotoaan meille tulleet. Jos ovat kieppaisseet esim. kaupan kautta ovat moisen tajunneet itsekkin.

Pesemme kädet aina kotiin tullessa, esim. kauppareissun jälkeen käsistä lähtee likainen vesi. Myöskin esikoinen 3 v pesee kädet ulkoa tullessaan, koska ymmärtääkseni hiekassa elää kihomatoja ym. joita en ihan välttämättä haluaisi meille. En koe olevani mitenkään ylihysteerinen, viruksia liikkuu joka paikassa muutenkin joten en koe että niitä ehdoin tahdoin olisi saatava tulvimalla. Käsien pesua kotiin tultaessa emme tee erityisesti vauvaa silmällä pitäen, vaan meitä kaikkia varten. Meillä vauva jo ryömii laittialla, joten varmasti saa sieltäkin yhtä sun toista mömmöä suuhunsa. Käsien pesulla pyrimme kuitenkin välttämään pahimmat mahatautien aiheuttajat yms (ja hyvin ollaan onnistuttukin!).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat