Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hain päiväkotiin,mutta sinne ei mahdu, joten meille ehdotetiin ryhmishoitoa. Lapset ovat olleet kotona monta vuotta ja ajattelin, että päiväkoti sopisi tähän vaiheeseen hyvin, mutta kun ei kerran onnistu niin pakko vissiin kokeilla toista hoitomuotoa.

Sivut

Kommentit (27)

sillä ryhmä on inhimillisen pieni ja siinä on eri-ikäisiä lapsia eikä esim 12 alle 3-vuotiasta, niinkuin päiväkodissa. Ryhmis on tavallaan 2 tai 3 perhepäivähoitajaa, jotka toimivat kunnan järjestämissä tiloissa. Ehdottomasti parempi paikka pienelle ja varsinkin aremmalle hoitolapselle kuin päiväkoti, jossa on kauhea hulina ja hoitajat vaihtuu kesken päivän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Meillä ryhmiksessä nyt kohta 2v. ja reilu 3,5v. lapset. Aloittivat vuodenvaihteessa. Ryhmässä 12 lasta, 3 hoitajaa. Ryhmis toimii samassa rakennuksessa pk:n kanssa, omissa tiloissa, myös oma piha. Käyttävät kuitenkin pk:n liikuntasalia (kerran viikossa) ja jotain " kerhoja" on yhteisiä, samoin esim. kevätjuhlat, teemapäivät yms. Lapset iältään 1-5v, siirtyvät yleensä vuotta ennen eskaria pk:n puolelle. Ulkoilevat iltapäivisin usein myös pk:n pihalla ja 16.30 kaikki siirtyvät pk:n tiloihin (ryhmiksestä silloin yksi hoitaja enää töissä, siirtyy mukana). Ruuat tulevat pk:n puolelta, mutta ryhmiksessä keittiö ja omat astiat aika pitkälti, usein leipovat (joko lasten kanssa tai sitten vaikka yksi hoitajista).Mun mielestä hyvä, että kaiken ikäisiä lapsia, ainakin meidän eloisille ikiliikkujille tarpeeksi puuhaa.

siis joutuu...ja todellakin ryhmis on kalliimpi ylläpidettävä kuin päiväkoti, juuri siksi, että siellä on vähemmän lapsia mutta silti vuokra-, ylläpito- siivous- ja muut kulut. Ehdottomasti parempi ja kodinomaisempi hoitomuoto kuin päiväkoti, joka on vanhemman nimityksensä mukaisesti " lastentarha" - siis paikka, jossa tarhataan lapsia kuin jotain eläimiä.

iin jne, mä haluan pienetkin päiväkotiin koska siellä on hoitajilla aikaa. Tää nyt ei ryhmikseen liity vaan lähinnä perhepäivähoitajiin. Joutuvat paskallakin käymään ovi auki. Ja kun yhtä puet niin toinen huutaa vieressä. Päiväkodissa tulee toinen hoitaja ja lohduttaa siitä huutajaa. Mulla on tosi kielteinen kuva tästä ns kodinomaisuudesta johtuen siitä että on kokemusta kotiäitivuosilta, perhepäivähoitajan työstä ja päiväkodista ja ties vaikka mistä. Ymmärrän mitä haette termillä mutta viiden vilkkaan lapsen äitinä kodinomaisuus on mielessäni vastine sanalle kaaos lähinnä. Ei tarvitse kommentoida. Tiedän että olette toista mieltä

Poikani oli 2,5v. mennessään ryhmikseen. Hän oli ikänsä puolesta ryhmän väliinputoaja; iso osa oli 9kk-1,5v. ja muutamia 5-6 -vuotiaita.

Leikkikaveria ei siis löytynyt. Isommat eivät halunneet poikaani mukaan (minusta ihan ymmärrettävää), pienempien kanssa poikani oli taas liian raju. Alkoi esiintyä levottomuutta, kotonakin kiukuteltiin enemmän ym. Emme myöskään tulleet henkilökunnan kanssa oikein toimeen.Vaihdoimme päiväkotiin. Poika nyt 3v. ja on 3-5v. ryhmässä. Suurin osa ikätovereita. On viihtynyt todella hyvin! Pienehkö ryhmä ja todella mukavat hoitajat :)

yyn kun ei tarvi palkata lain vaatimia lastentarhanopettajia jne mutta vanhemmille se tietenkin markkinoitiin hyvänä keksintönä, pieni ryhmä jne kun vanhemmat eivät kaikki osaa tai halua vaatia laatua kasvatukselta

ero se että johtaja ei ole paikan päällä eikä hoitajilla tarvii olla lastentarhanopettajan koulutusta kellään niin kuin päiväkodissa. lisäks joutuvat käyttämään aikaa usein esim aamupalan tekoon ja välipalan, päiväkodissa keittäjä hoitaa

11 lasta, 2-5 -vuotiaita, kolme hoitajaa, joista kaksi lastenhoitajia ja yksi lähihoitaja. Leikitään, lauletaan, askarrellaan, käydään viereisen päiväkodin jumppasalissa, retkeillään paljon.Meidän ryhmis on ihan onnenpotku hoitopaikkana. Päiväkodin hulinaa olen sen verran päässyt seuraamaan, että pidän todellakin paljon parempana tätä pienempää ryhmää.Mutta näköjään ryhmiksiäkin on hyvin erilaisia. Jos siellä on pelkästään alle 3-vuotiaita 12 kappaletta, niin sittenhän siinä ei ole mitään etua verrattuna päiväkotiin.

Siellä on kolme hoitajaa (kaksi lastenhoitajaa ja avustaja), ja max 9 lasta. Eri ikäisiä kaikki lapset, vanhimmat kuitenkin jo eskari-ikäisiä. Sijaitsee parin km:n päässä varsinaisesta päiväkodista, mutta käyvät porukalla kävellen päiväkodilla leikkimässä, laulamassa ja osallistumassa eri tapahtumiin. Minun käsittääkseni ainakin meillä ovat ihan päiväkodin alayksikkö ja noudattavat samaa toimintaohjelmaa kuin päiväkotikin. Lisäksi lto ja erityislto käyvät aina tarvittaessa ryhmiksellä.Olen tykännyt kovasti, koska ryhmiksen tädeillä on aina aikaa ohjata kädestä pitäen ja ottaa syliin isotkin lapset ja siellä pystyy tosi hyvin huomioimaan lasten yksilöllisiä piirteitä.

ennen kuin väitätte jotain ja muistakaa että täällä eivät kaikki ole " musta tuntuu" -äitejä vaan esim kyseisen ketjun aihetta tuntevia ammattilaisia

Esim. 5-vuotiasta en enää laittaisi ryhmikseen. 4-vuotias voisi justiin mennä, jos olisi samanikäinen kaveri. Täällä meillä päin ryhmikset on täynnä 1- ja 2-vuotiaita.

Ryhmiksessä vähempi lapsimäärä on tiloissa, jotka kunta hjotuuu vuokraamaan, totta kai on kalliimpaa kuin suuremman lapsimäärän pitäminen päiväkodin tiloissa.

että meidän ryhmikselle tulee ruoka päiväkodin keittiöstä, ainoastaan aamupuuro keitetään paikan päällä ja sekin on laitettu hautumaan jo ennen kuin eka lapsi tulee hoitoon.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat