Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

äitiyteen kuuluu huoli ja pelko maailman muuttumisesta turvattomammaksi kun lapsenne vipeltävät täällä. Maailmaa on päinvastoin pyritty tekemään turvallisemmaksi lukuisin eri keksinnöin, valistuksen, tukitoimien yms avulla. Joku voisi väittää, että maailma on itse asiassa turvallisempi kuin aiemmin. Minä uskon, että se on ihan samanlainen kuin ennenkin suhteessa turvallisuuteen.Te elätte illuusiossa, jos kuvittelette, että lapsia voi maailman pahuuksilta jotenkin varjella. Ei voi, eikä saa. Siinä teette karhunpalveluksen lapselle. Tärkein opittava asia lapselle on käytännön järki, jolla pärjää missä tahansa olosuhteissa.

Sivut

Kommentit (26)

Halu kätkeytyä sinne omaan haavemaailmaan, jossa kaikki on yhtä ihanaa ja turvallista " kuin silloin ennen" .

Varsin luonnollinen ihmismielen mekanismi.

pedofiilia on lisääntynyt kymmnessä vuodessa räjähdysmäisesti, vasta siitä oli uutisissa.

Maailma on ahdistava paikka elää nykyisin mutta kieltämällä näkemästä faktoja, sitä ei kyllä paremmaksikaan saa.Nuku sinä vaan ruususen unta, en usko että sinusta rikollisuus on edes mitenkään kauhea asia, eikö niin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No jep, jep. Tota jos siis on 26v niin ei saa kuunnella ku n tiettyä musaa?!? En oo ennen moisesta kuullu, mitä mun nyt sit tarvii alkaa kuuntelee. Mul on musamaku ihan laidasta laitaan. Suomiräpin maailmaan mut veti ne sanat, jotka laulaa OIKEASTA elämästä! Ei mitään: voi, voi ku mua koskee, ku mua petettii...No jos tarvii alkaa perustelee omaa väitettään niin:

*huumeet, niitä on aivan varmasti tänä päivänä enemmän liikkeellä kun minun nuoruudessani (tiedän tämän koska teen nuorten parissa töitä, on harvinaista että ei ole 15 edes pilveä polttanu)

*huumeiden mukana tuomat lieveilmiöt: työttömyys, omaisuusrikollisuus jne

*suhteellinen köyhyys, kustannukset nousee, mutta palkat jne tuntuvat vaan laskevan. Vierailija:

Lainaus:
Mitä sanoit lääketiteen kehittymisestä... Joo onhan se hienoa että se on kehittynyt, enää ei välttämättä kuole pikku vaivaan. Mutta onko se nyt sitten niin hyvä. Pallomme alkaa olemaan äärirajoilla (kasvihuoneilmiö), luonto keksii keinot miten väkeä harvennetaan(HIV). Sitä mukaan kun keksitään uusia hoitoja niin tulee uusia sairauksia.Nyky yhteiskunta on aivan liian kiireinen. Ei ole aikaa välittää (ihmisistä, ympäristöstä jne). Ei ajatella juurikaan omaa napaa pidemmälle! Vanhukset hylätään laitoksiin. Vanhempien pahoinvoinnin takia lapsia otetaan paaaaaljon entisaikoja enemmän huostaan. Vastaanottokodit (etc) ovat kokoajan (yli)täynnä!Avohoidon takia kadulla liikku vaikka jos minkälaista hörhöä ja hullua.Siinä nyt muutama seikka siitä miksi maailma todellakin on turvattomampi kuin ennen!

äitiyteen kuuluu huoli ja pelko maailman muuttumisesta turvattomammaksi kun lapsenne vipeltävät täällä. Maailmaa on päinvastoin pyritty tekemään turvallisemmaksi lukuisin eri keksinnöin, valistuksen, tukitoimien yms avulla. Joku voisi väittää, että maailma on itse asiassa turvallisempi kuin aiemmin. Minä uskon, että se on ihan samanlainen kuin ennenkin suhteessa turvallisuuteen.Te elätte illuusiossa, jos kuvittelette, että lapsia voi maailman pahuuksilta jotenkin varjella. Ei voi, eikä saa. Siinä teette karhunpalveluksen lapselle. Tärkein opittava asia lapselle on käytännön järki, jolla pärjää missä tahansa olosuhteissa.

Monet muut vaarat yhteiskunnassa ovat poistuneet, mutta niitäkö ei kukaan laske? Kyllä se niin on, ettei maailma yhtään sen vaarallisempi ole kuin ennenkään.ap

Tiedon lisääntyminen vaikuttaa osittain, mutta osittain turvattomuus on myös kasvanut.

Näin vaikka myös lento-onnettomuuksissa. Lentoliikenne on lisääntynyt, joten lento-onnettomuudet ovat myös kasvaneet. Huolimatta siitä, että turvatoimetkin ovat kehittyneet.

vai on ikää 26, musiikkimaun mukaan voisi kuvitella että 16.Turvattomuuteen vaikuttaa niin monet asiat, että on mahdotonta sanoa, onko nyt turvallisempaa vai turvattomampaa kuin 20 vuotta sitten. Minkä kukin katsoo pahemmaksi asiakasi turvallisuuden kannalta, vaikuttaa paljon. Esimerkiksi lääketieteen kehitys vähentää turvattomuutta, kun enää ei kuolla samoihin tauteihin kuin ennen, ja uusiin sairauksiin keksitään jatkuvasti parannuskeinoja. Pedofilia on varmasti ollut ennen pahempi turvallisuusuhka, koska siitä ei ole ennen tiedetty yhtä paljon eikä välttämättä edes mielletty yhtä sairaaksi kuin nykyään. Ja sota on ainakin Suomessa todella pieni uhka enää nykyisin, toisin kuin vaikkapa 40-luvulla.Autojen kehittyessä auto-onnettomuuksien prosentuaalinen osuus taatusti vähentynyt 26 vuoden takaisista tilastoista.

Mä en jaksa alkaa erittelee sulle kuinka paljon maailma on esim. mun lapsuudesta muuttunut! Ja mulla ei ole sentään ikää ku (huikeet) 26 vuotta.Jos epäilet että muutosta ei ole tapahtunut niin kuuntele muutama biisi vaikkapa suomiräppii ;) Muutaman nimen mainitakseni vaikkapa Steen1, Asa, Mc taakibörsta. Jätkät kertoo kui asiat on todella muuttunu!!!

joten suhteellisesti voinee jotakin päätellä.Vierailija:

Lainaus:


määristä on hankala sanoa koska suurin osa väkivaltarikoksista jää piiloriokoksista: ne eivät tilastoidu mihinkään.
Monikaan 16-vuotias tuskin ymmärtää mistä niissä biiseissä on TODELLA kyse. Minäkin ennen " inhosin" ko. musaa, mutta kun aloin kuuntelemaan sanoja niin heräsin: nehän tietää mistä ne laulaa, karua todellista elämää! Rankkoja tarinoita!Kuuntelen myös Beethovenia, Iron Maidenia, Irina, Apulanta. Ihan nyt vaan muutaman mainitakseni xD Todellakin laidasta laitaan musamaku :D

uutisiakin kun katsoo (et katso ilmeisesti) niin ainahan siellä on kuinka monella prosentilla on pahoinpitelyt, raiskaukset, rattijuoopomus ja rasistiset rikokset ym. lisääntyneet. Nämä on oireita pahoinvoinnista joka siis kasvaa ja kasvaa.

Entä se ilmastonmuutos? rankka asteet ja kuivuus, myrskyt ne eivät siis ole lisäänytneet vai?

2000- luvulla molemmat ovat päätyneet linnaan. Tuomioista uutisoitiin.Näyttäisi siis siltä, että 2000-luvulla on jäänyt kiinni enemmän pedofiilejä. 80-luvulla heitä oli enemmän vapaalla jalalla. Ja saivat toimia vapaammin... Oliko silloin siis turvalisempa?

jos siis raportoidaan että törkeät rattijuopumukset ovat lisääntyneet, ei siitä voi mediaa syyttää. Entä pedofilia, nykyisin niitä alkaa olla joka kylässä ja suvussa, ei ennen ollut näin. Jos joku muuta väittää, se ei elä tässä maailmassa.

aikoihin haikailija saatikka teknologia vastainen. Teknologisen kehityksen ja keksintöjen tekemistä ei voi pitää suoraviivaisena prosessina, mutta niissä usein havaitaan tapahtuneen ns. " käännekohtia, taitekohtia" tms. joiden vaikutus kehitykseen on ratkaisevampi kuin esim. jonkin niksi Pirkan palstan keksinnöistä. Osa kyseisistä keksinnöistä on enemmän haitallisia kuin toiset. Kaikki riippuu siitä, että miten niitä käytetään. Esim. atomipommi on hyvä esimerkki kyseisenlaisesta asiasta.Maailman turvattomuus on suurempi kuin ennen. Kaikki riippuu siitä, että miten käytämme keksintöjä. Monia keksintöjä voitaisiin käyttää järkevämmälläkin tavalla kuin teemme. Se on illuusio, että kuvittelemme, että toimimme järkevästi emmekä ollenkaan järjettömästi tai typerästi. Toisaalta, tuntemamme turvattomuuden tunne voi olla myös positiivinen asia, koska se estää meitä tekemästä kaikkein typerimpiä asioita.Samoin lainsäädännöllä ja viranomaisyhteistyöllä pakotetaan esim pedofiilit näkyviin. Se ilmiö on aina elänyt ja kukoistanut, on itsepetosta kuvitella mitään muuta. Jo faaraot harrastivat sitä ja aina seksuaalisia perversioita on ollut.

niinpä jonkun ryhmän turvallisuus on voinut heiketä ja toisen vahvistua. Joten ' maailma' ei ole turvallinen ati ei-turvallienen vaan pitää kysyä, kenelle maailma ei ole turvallinen, ja onko siinä tapahtunut muutos.Minun lapsuudestani maailma on muuttunut esim. sen verran että turvakotijärjestelmä on pistetty pystyyn ja auttavat puhelimet ja suuri yleisö tuomitsee parisuhdeväkivallan. joten jossain määrin parisuhdeväkivallan kohteilla on nyt *vähän* turvallisempaa kuin aikaisemmin. Mutta silti k.o. väkivalta on edelleen erittäin yleistä.

ja sekin ilmeisestä syystä: Suomessa on paljon enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin aiemmin. Pedofilian osalta vaikuttaa se, että netin kautta materiaalia on helpommin saatavilla ja samanmielisten kanssa pystyy verkostoitumaan helposti ja anonyymisti, toisin kuin ennen. Netin kammotavimpia puolia :(Tilastollisen vuoskirjan mukaan väkivallan uhreiksi joutui v. 1980 2,3 % 15 - 64-vuotiaista, v. 2003 osuus oli 2,4 %. Absoluuttinen määrä on noussut näkyvästi, mutta väestönkasvu selittää osan nosussta, mikä näkyy pienessä prosenttinousussa. Muutamia muita rikostyyppejä:Asuntomurrot

1990 10 616 kpl

2005 7281 kplLiikemurrot

1990 20 958 kpl

2005 4279 kplMurrot yhteensä

1990 71 405 kpl

2005 50 991 kplTapot, murhat, surmat

1950 136 kpl

1960 109 kpl

1970 56 kpl

1980 111 kpl

1990 145 kpl

2005 113 kplRaiskaukset (tutkimusten mukaan ilmoittamiskynnys on vuosien saatossa alentunut - onko raiskaus enää asianomistajarikos?)

1980 367 kpl

1990 381 kpl

2005 593 kplRattijuopumus

1980 20 436 kpl

1990 29 759 kpl

2005 26 062 kplHuumausainerikos

1990 2546 kpl

1995 9052 kpl

2000 13 445 kpl

2003 15 058 kpl

2005 14 425 kplLapsen seksuaalinen hyväksikäyttö (ei tilastoa pidemmältä aikaväliltä)

2002 635 kpl

2005 946 kplNumeroista voi jotakin päätellä Suomen suhteen. Muuta maailmaa koskevia tilastoja voinee etsiä hakukoneella.Lähde: Suomen tilastollinen vuosikirja 2006, Tilastokeskus

mainitaankin, että " turvattomuuden tunne" on lisääntynyt, tai ihmisten " kokema turvattomuus" . Se on eri asia kuin todelliset vaarat. Eikö teillä ole mitään historian tuntemusta, voisin kysyä teiltä jotka vain intätte että totta kai on lisääntynyt turvattomuus. Luuletteko toisaan että joku pedofilia on nykyajan ilmiö? Miten perustelette väitteenne? Mutu tyyliin " kyllähän sen nyt kaikki tietää" tai räppisanoitukset ei oikein riitä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat