Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kiinnostaisi Thaimaa, mutta kannattaako lähteä vielä tänä vuonna, kun kuopus on noin pieni (ja uhmaiässä :/)? Mikä Euroopan kohde olisi kiva?

Kommentit (6)

1v10kk ikäinen ei ole parasta matkaseuraa, mutta siltä kannalta on aika samantekevää mihin matkustaa, kunhan ei ota hirveän ihmeellisiä tavoitteita mitä koko perhe tekisi lomalla yhdessä (siis retkien yms nähtävyyksien katselun muodossa). 3,5-vuotias varmaan saa jo plajon irti reisusta. Toki rantaelämä maittaa pienemmällekin.

Kanarialla on vielä lämmin loka-marraskuussa, joten se on sikäli varteenotettava, samoin siellä voi vuokrata auton (Thaimaassa kuitenkin liikenne on sellaista, ettei siellä välttämättä ole kiva ajaa), joten jos lapsenne vihttyvät autossa, se on aika hyvä vaihtoehto.

Lentojen pituudella ei mun kokemuksen perusteella ole lasten kannalta merkitystä, vanhempia toki väsyttää sit enempi pitkät lennot.

Olemme tehneet lievästi sanottuna mielenkiintoisen reissun tytön kanssa, kun hän oli 1v3kk ikäinen (vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi, tolkkua sen sijaan ei) ja väittäisin että noin 12 tuntia kestäneet lennot suuntaansa oli helpoin osuus..

joka kerran Thaimaassa käytyään ei ihan välttämättä halua uudestaan sinne hirvittävään kuumuuteen ja kosteuteen??? Eihän kaikki voi olla pelkästään tyytyväisiä matkaansa? Vai olenko vain ainoa, joka uskaltaa sanoa sen ääneen. En missään nimessä veisi sinne uudestaan alle kouluikäisiä lapsia. 8-10 vuotias jo ymmärtää pakkojuomisen ja -syömisen, vaikka ei olekaan nälkä tai jano. Meidän kanssa samaan aikaan reissussa oli useita lapsiperheitä, joista vietiin pieniä tiputukseen, kun eivät kestäneet kuumuutta, eikä juoneet tarpeeksi. Että onko se nyt niin mukavaa, tiedä sitten. Lääkäripalvelut siellä kyllä toimii hyvin, se tuli testattua useampaan otteeseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että tropiikissa on Kuuma, saarilla on pikkuisen vilpoisempaa kuin vaikka Bangkokissa, mutta nestehukka on ihan todellinen vaara varsinkin lapsille. Siinä mielessä ns. perinteisemmät kohteet on paljon helpompia, vaikka kyllähän aurinkoon kannattaa suhtautua huomattavasti suuremmalla kunnioituksella jo Välimerenkin korkeudella. Thaimaassa jos matkustaa pienten lasten kanssa pitää päivärytmiä myöten huomioda kuumuus ja jos aikaisempaa kokemusta ei ole, niin ei se välttämättä ole itsestään selvää kuinka paljon nestettä on saatava juotua. Kaikkihan ei edes tykkää kuumasta.

Jos lomaa on ainoastaan viikko, niin vanha varma Kanariansaaret on ihan oiva vaihtoehto. Hygieniataso on hyvä ja aikaeroa vain kaksi tuntia, ja lentokin vain kuusi tuntia.

Thaimaahan lento on paljon pidempi ja aikaeroa viisi tuntia, eli ihan lyhkäistä reissua varten sinne ei kannata lähteä. Muuten lasten kanssa varmasti ihan hyvä vaihtoehto.

Thaimaa sopii ehdottomasti kaiken ikäisille. Se millä tavalla ja mihin, taas riippuu niin paljon muun perheen odotuksista...

Meillä tehtiin viimeinen matka (mukana lapset 11kk, 7v ja8v) niin, että oli pelkät lennot Bangokiin ja lentokentältä lähdettiin Pattajalle -koska sinne sai helpommala taksin, oli suunniteltu HuaHinia.

Pattajalla lapset pääsi viellä samana iltana mereen uimaan -oleellisen tärkeä asia! ja rantakadulta löytyy aina takuuvarmasti ja etsimättä hotelli kohtuuhintaan. Joten lepäiliumme siellä matkarasituksen poiis ja seuraavana iltapäivänä kun alkoi lomekuume ja levottomus ja tietoisuus siitä, että ollaan perillä iskeä oikein tosissaan tajuntaan vuokrattiin auto ja lähdettiin ejelemaan rantaa pitkin itään.

Bangokissa ja Pattajan keksutassa ei kannata ajaa itse -lavataksit, jotka on oikeastaan bussin ja taksin risteytyksiä Pattajalla maksaa 10 bht/hlö, eli siinä 20 senttiä -kannattaa aina maksaa tasarahalla, eikä hintaa saa koskaan kysyä ja Bangokissakin taksit on kohtuuhintaisia. (mittari aina päälle)Muualla, maaeudulla, ei se liikenne ole sen kummempaa kun muuallakaan, oikeastaan loogisempaa kun esim. jossain Etelä-Euroopassa, vaikka vasemman puoleista onkin.

Kolmisen viikkoa lomailimme " mennään minne nokka näyttää ja takapuoli tyyrää" asenteella. Käytiin Ayathayassa katselemassa raunioita ja HuaHinssa vietettiin mileti viikko ihan vaan lomaa, päivät maattiin rannalla (takib Beacilla-huomattavasti parempi kuin keskustan ranta, joka on ihan syvältä sieltä) ja illat käppäiltiin kaupungilla, syötiin ja shoppailtiin.

Viimeiset päivät taas vietettiin Pattajan humussa.

Lasten kanssa on Thaimaassa erittäin helppoa. Mikä vaan retki onnistuu lastenkin kanssa, koska paikalliset suhtautuvat heihin erittäin lämpimästi. Aina saa apua ja retkille ilmaantuu ylimääräisiä henkiöitä mukaan lasten vahdiksi.

Tuommoinen vapaa loma ilman etukäteen varattuja hotelleja onnistuu Thaimaassa lasten kanssa ihan yhtä helposti ja mukavasti kun pakettimatka. Itseasiassa se on pakettimatkaa helpompi, kun saa häipyä lentokentältä heti kun on saanu itsensä ulos koneesta ja pääsee suoraan lähimpään hotelliin niin halutessaa. Pakettimatkala joutuu aina odottamaan muita ja pääsee hotelliin vasta sitten, kun se bussin reitillä on. Mutta toki se pakettimatka on ensikertalaiselle hyvä vaihtoehto, pääsee sieltä hotellista silti pois, vaikka se pakettiin kuuluisikin. alle kahden viikon matkaa Thaimaahan ei kyllä kannata tehdä, matka käy turhan pitkäksi ja toisaalta Thaimaan matkassa kallista on lento, itse lomailu ei enää maksa sen enempää kun kotonakaan eläminen -no riippuu tietty siitäm, mitä haluaa, ylärajaakaan sille ei taida löytyä, mitä loma Thaimaassa voi maksaa. Pakettimatkoillakaan ei vissiin viikon ja kahden viikon matkoilla juuri hintaeroa taida olla??

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat