Seuraa 

Hei, matkaamme koko perhe ensi kuussa Bulgariaan Varnan Kultahietikolle ja ko.maahan on suosituksena A-hepatiitti rokote.

Olettko rokottaneet koko perheen ? Onko hygienia siellä minkälaista ?

Kommentit (16)


B-hepatiitin voi saada myös ns tavallinen ihminen ( ei siis pelkästään th-alalla työskentelevä), jos vaikka joutuu ulkomailla (jossa hygienia ei ole pohjoismaista tasoa) sairaalahoitoon...saastuneista välineistä on moni saanut tartunnan.

Suurimmassa osassa maailmaa B-hepatiittirokotus kuuluu normaaliin rokotusohjelmaan, ja Suomi on oikeastaan poikkeus. Asumme ulkomailla, jossa vauvat rokotetaan B-hepatiittia vastaan jo synnytyslaitoksella (kuten Suomessa aiemmin calmette-rokotus). A-hepatiittirokotuksen lapsemme sai 1,5-vuotiaana.En ymmärrä miksi lapselle ei kannattaisi ottaa samalla B-hepatiittirokotusta, kun ottaa A-hepatiitin. Samalla piikillä (ainakin Twinrix) saa suojan 15-20 vuodeksi molempia todella hankalia tauteja vastaan. B-hepatiitti tarttuu käsittääkseni sukupuoliteitse, mutta myös esim. veri- tai sylkikontaktissa. Uimarannoilla tai lasten leikkipuistossa lapsi voi koskea käytettyyn huumeruiskuun (jopa Suomessa) tai leikkikaverilla voi olla B-hepatiitti, joka tarttuu vaikkapa sopivasti saaduista verihaavoista... Hepatiittia vastaan on helppo suojautua etukäteen, mutta erittäin hankala tehdä mitään jälkikäteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joten riski saada sitä päivähoidossa on minimaalinen, muualla tilanne on toinen, tässä suositusta B-hepatiitista ' Rokotetta suositellaan, mikäli matkustetaan usein tai kyseessä on pidempi oleskelu suuren esiintyvyyden alueella (Itä-Eurooppa), alueella päivähoidossa oleville tai muuten paikallisten lasten kanssa oleskeleville '

Mutta edelleen, b-hepatiittirokote siis tuosta syystä kuuluu monessa maassa rokoteohjelmaan, joten ei siitä haittaakaan ole.

kolmihenkinen perhe. Meillä vanhemmilla oli twinrixit, mutta pojallemme 3-vuotta emme ole ottaneet vielä kuin b-hepatiitti rokotteen, joka saatu rota-virustutkimuksen yhteydessä. Yritimme kyllä ennen matkaa ottaa pojalle a-hebatiittirokotteen, mutta eivät suostuneet laittamaan sitä matkailijarokote-keskuksessa. Alle 4-vuotiaita eivät kuulemma rokota. Tämä kyseinen toimipiste siis Tikkurilassa Diacorin yhteydessä. Neuvoivat ottaamaan yhteyttä Itäkeskuksen Pikku-Jättiin.. sitten se jäi ottamatta. Oltiin muuten hotelli Bolerossa Finnmatkojen kautta, joka on all inclusive ja oltiin erittäin tyytyväisiä. Tuntuivat olevan vain kovasti varattuja koko kesän ajan, mutta olisko tuo syyskuu jo niin " syksyä" , että olisi hieman rauhallisempaa. Meille tuo vaihtoehto tuli kuulemamme mukaan halvemmaksi, sillä hinnat ovat kovasti nousseet myös Bulgariassa. Eräs nelihenkinen perhe kertoi, että heillä menee 100 euroa päivässä ruokiin, juomiin, välipaloihin ja muuhun naposteluun.. Tietysti riippuu mieltymyksistä.. jos vähemmän tähtiä kelpaa, niin varmasti pääsee halvemmalla, mutta jos taas hamuaa ****-hotellia, niin niillä ei ole niin paljon eroja hinnoissa.

Me menemme Hotelli Javoriin, otetaan huoneisto jossa on oma keittonurkkaus. Matkanjärjestäjä Aurinkomatkat.

Ei ole kokemusta All inclusive matkasta. Mutta kohteena Bulgaria on kuulemani mukaan halpa ruokien,juomien suhteen joten kannattaa harkita onko all inclusive kuinka paljon kalliimpi.

Me lähdemme 2.9.

jos rokottelemaan alkaa. Suojaa myös b-hepatiitilta. Esim terveydenhuoltoalalla tuo kuuluu jo perusrokotteisiin, jonka tönantaja maksaa Suomessa. Hepatiitti ei ole kiva...

Rokote.fi ei ole puolueeton sivu vaan markkinointia.

Ei siitä tvinrixistä mitään haittaakaan varmasti ole, sillä b-hepatiitti kuuluu monessa maassa rokoteohjelmaan, mutta ktl suosittelee kuitenkin vain a-hepatiittirokotetta (Havrix tai Epaxal), terveydenhuoltoalalla tuo verikontaktiin (joka on siis b-hepatiitin leviämistapa) on kuitenkin huimasti korkeampi kuin turistimatkalaiselle.

Meillä on onnistunut pojan rokottaminen (sekä ensimmäinen että tehoste) neuvolakäynneillä. Pyysin kerran reseptin lääkäriltä, kun olin itse lääkärillä ja hain rokotteen apteekista ja vein mukanani neuvolaan. Ei siis tarvitse viedä minnekään yksityislääkärille erikseen.

soitin terkkarille, ja kerroin, että reissuun olemme lähdössä, ja tarvitsisimme pojille rokotteet.

Emme käyneet edes lääkärin vastaanotolla, vaan terkkari hoiti reseptit respaan, josta ne noudin, ja kävin apteekista hakemassa rokoteaineet, ja meille varattuna aikana vein pojat piikille terkkarin luo.

Samaan reseptiin oli määrätty tehosterokote myös, joten säästin reseptit, ja olikohan puolen vuoden päästä kun käytin pojat uusinta rokotteessa, samalla tavalla, eli kävin apteekista ostamassa rokotteet, ja varasin aikaa terkkarille.

Kätevää, ja edullisestikin ;)

Olimme viime vuonna 2-vuotiaan kanssa Kroatiassa, jossa kuten Bulgariassa on keskinkertainen riksi saada a-hepatiitti ja emme rokottaneet häntä. Meillä vanhemmilla oli vanhastaan voimassaolevat a-hepatiittirokotukset. Rokotussuositus tavallisille turistimatkoille on osittain siksi, että tautia voi kotimaassa levittää myös itse oireilematta, tämä pätee erityisesti alle kouluikäisiin lapsiin, joille suurinpiirtein kaikista muista tartuntaudeista poiketen a-hepatiitti on lähes poikkeuksetta erittäin lieväoireinen.

Riskiin saada a-hepatiitti vaikuttaa myös aika paljon se miten aikoo syödä reissussa, salaateista, muusta kuin pullovedestä (myös jäät) ja on suurempi riski saada a-hepatiitti kuin kypsennetystä ruuasta ja lisäksi merenherkut on alttiimpia.

Itse meinaan nyt kuitenkin seuraavalle reissulle, joka todennäköisesti suuntautuu Euroopan ulkopuolelle, jossa lähes kaikkialla on korkea tartuntariski, rokotuttaa tytön, jollei terveydenhoitaja muuta suosittele.

Sanoi, ettei kannata ottaa Twinrixiä. Olemme siis ottamassa kuopukselle rokotusta. Ikää hällä 1v9kk. Olin jo päätymässä tuohon twinrixiin, mutta taidamme ottaa kuitenkin havrixin..Ei nyt varsinaisesti aiheeseen liity, kunhan täällä mietiskelen.. =)

Olimme vuosi sitten reissussa Bulgarian Sunny Beachillä, ja sinne suositeltiin rokotusta a-hepatiittia vastaan.

Käytimme (nyt 3,5 v ja 5 v) pojat rokotteessa, sekä tehosteessa, joten nyt on ainakin 20 v suoja a-hepatiittia varten.

Twinrix taisi olla rokote, jollen väärin muista.Matkustelemme mieluusti perheen kesken, ja havittelemme kaukoidän matkaa, joten ei liene turhaa ottaa rokotteita ;)

Otimme kaikille perheessämme A-hepatiitti rokotuksen. Siitähän on hyötyä myös suomessa. Bulgariassa hygienia ei ole ihan samaa luokkaa kuin suomessa.

..ja pojalle otettiin Havrix ennen Bulgarian matkaa. Tosin tiedossa oli myös kauko-idän reissu ja muutenkin reissaamme jonkun verran, joten on hyvä olla olemassa. Kuopukselle otetaan se kanssa syksyllä, vaikkei mitään matkaa tällä hetkellä olekaan varattuna.

Olemme lähdössä syyskuun alkupuolella Varnan kultahietikolle, todennäköisesti 8.9. Varaamme matkan tällä viikolla kun osaamme päättää mihin hotelliin. Mihin te olette menossa ja minkä matkanjärjestäjän? Oletteko saaneet suosituksia? Onko teillä kokemuksia all inclusive palvelusta?

Meille terv. hoitaja suositteli lapselle a-b hepatiittirokotusta= Twinrix ja otamme sen tällä viikolla. Meillä aikuisilla on voimassaolevat b hepatiittirokotukset.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat