Tilanneviesti
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.klo 16:30 | 1.8.2007
Moi!
Kertokaapa te " sienimaestrot" aloittelevalle sienestäjälle, miten kantarelli on parasta säilyttää? Ajattelin lähinnä pakastusta mutta pitääkö se paistaa ensin vai miten homma toimii? Googlettamalla en ainakaan onnistunut löytämään vastausta tähän eli turvaudunpa teihin.
Kiitos etukäteen.
P.S Hyväksi todettuja sienireseptejä olisi myös kiva saada.
Näin ne ovat valmiina käytettäväksi kastikkeeseen tai piirakkaan. Samalla tavalla laitan suppilovahverot.
ilman rasvaa.
ennen pakastamista kanttarellit " kuivatetaan" pannulla, eli sienet pilkotaan pieniksi ja laitetaan paistinpannulle ilman rasvaa. Pian alkaa nestettä irtoamaan (ellei ala ja sienet tarttuvat kiinni, lisää pieni tilkka vettä pohjalle niin johan alkaa). Sienten annetaan kiehua omassa liemessä niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Tämän jälkeen jäähdytetään ja pakataan pakkaseen. Kaikkein kätevin mielestäni on ollut muovipussi, joka sitten painetaan ihan litteäksi, sulaa nopeasti ja voi vaikka heittää suoraan pannulle.
Samaa ohjetta voi käyttää kaikille sienille, joita ei tarvitse ryöpätä ennen käyttöä.
Meillä myös suurta herkkua ovat säilöteliemeen laitetut kanttarellit. Käytän ihnan sellaisia kaupan valmiita säilöteseoksia, joihin lisätään vettä, etikkaa ja sokeria.