Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten aloittaa rakentaminen

Vierailija

*itkupotkuraivari*Ensi keväänä pitäisi alottaa sellanen pienimuotoinen rakennusprojekti ja ensi alkuun tarvitsisin rakennusinsinöörin, arkkitehdin tmv. joka piirtäisi sen, mutta olen googlettanut koko päivän ja en löydä mitään enkä ketään joka tekisi mitään tuollaista!

Sitten rakennuslupahakemukset, ne jotka tekee hommat, mistä materiaalit, miten jätevesijutut saa sovitettu, mitämitämitä??? Miten kukaan voi rakentaa mitään, missään ei ole mitään tietoa ja jos jossain on, ei maallikko ymmärrä siitä hölkäsen pöläystä :( Mä en ikinä saa tota haavetta toteutettua.

Kommentit (4)

Vierailija

Ihan ekaks palkataan pääsuunnittelija, joka on pienissä omakotitalohankkeissa ja pienemmissä sama kuin vastaava mestari. Tämä on pakko olla rakennuslupaa vaativissa hankkeissa, joten voitte heti hankkia sen. Ennemmin ja myöhemmin ko. kaveri tarvitaan peliin mukaan.Sitten teillä on tontti jolle rakennatte. Kunnasta saatte ehdot (kaupunkialueella kutsutaan kaavaksi), mitä sille tontille saa rakentaa. Sen saa paperilla käteesi.Sitten saatte kunnasta tiedon, paljonko teillä on tontille rakennusoikeutta. Se määrää teidän rakennusprojektinne maksimikoon.Jos aiotte käyttää jotain talopakettia (suosittelen, niiltä voi tilata vaikka vaan ihan rungon), niin me tehtiin näin:

- ensin me käytiin katselemassa taloesittelyjä, niissä kannattaa käydä, vaikka ei ottaisi talopakettia ja jututtaa sitä myyjää (esim. googleta Kastelli, K-rauta, talopaketit jne etsi esittelyaikoja asuinpaikkasi läheltä ja mene katsomaan, lehdissäkin on ilmoituksia)

- tilaa talotehtailta talokirjoja, jossa on niiden mallisto. Selaile ja tutki.

- Sitten mieti, millaisen tönön itse halua tontillesi, piirrä se vaikka ruutupaperille noin suurin piirtein

- Sitten marssit sen ruutupaperin kanssa muutaman talotehtaan juttusille (esim. jos pidit esittelyssä myyjää hyvänä tyyppinä, talokirjoista löysit suurinpiirtein jotain samanlaista, talokirjosta kävi ilmi, että rakennustapa tai -laatu teille sopiva, niin sellaiselle), näytät sitä ruutupaperiasi ja kysy voisiko ne piirtää luonnokset. Kysy mitä luonnoksen hinta maksaa ja voiko sillä kilpailuttaa muita talotehtaita. Me maksettiin 750 euroa yhdelle talotehtaalle luonnoksista.

- Luonnoksen analysointiin otettiin pääsuunnittelijamme kommentit

- Sitten saatiin luonnokset (oma piirustukseni oli siis lähtökohtana), lähettiin ne kilpailutukseen monelle talotehtaalle. Pääsuunnittelijamme kävi läpi saadut tarjoukset meidän kanssa. Valittiin niistä yksi ja avot! meille tuli talopaketti.

- Pankista käytiin sopimassa alustavasti lainan suuruutta

- Talopaketista tehtiin vasta sitten sopimus rakennuslupaehdoilla, tätä EI MISSÄÄN nimessä kannata tehdä, ennenkuin oma pääsuunnittelijanne on hyväksynyt tarjouksen myös

- Sitten talotehdas alkoi tehdä niitä lopullisia piirustuksia (ihan ilmaiseksi), tällöin pääsuunnittelija kiikutti niitä rakennusvirastoon näytille, juttelevat mielummin toisen asiantuntijan kanssa kuin itse rakennuttajien, piirustuksia korjailtiin hieman

- Sitten täytettiin lupapaperit ja tehtiin lupaan tarvittavia mittauksia ja liitteiden hankkimisia

- Tässä vaiheessa haettiin pankista lopullinen lainasopimus

- Sama talopakettifirma suositteli urakoitsijoita ja tuolla pääsuunnittelijallammekin oli paljon yhteistyökumppaneita. Niitä ehtii sitten hankkimaan, kun saatte lupapaperit sisään. Menee monta viikkoa sen käsittelyyn kuitenkin.Et siis tarvi mitään arkkitehtiä, käytä talotehtaita hyväksi. Suosittelen, ne ovat halpoja mutta ihan hyviä pientalokohteisiin ja vastaaviin.Onnea projektillenne !

Vierailija

Rakennusmestari tai arkkitehti. Jos ei niitä löydy netistä niin on googlettajassa vika. Ehkä kannattaisikin vanhalla menetelmällä kysellä tutuilta ja juuri rakentaneilta.Ja kyllä meidän kunnan rakennusvalvonnassa on ilmoitustaululla vaikka kuinka monta käyntikorttia, ja kirjakaupat ja netti ja rautakaupat täynnä ohjekirjoja mitä rakennushankkeeseen liittyy.Luulenpa että olet vaan vielä niin vihreä että se kaikki kuulostaa heprealta tuossa vaiheessa. Kun talo on valmis niin olet jo viisaampi.

Uusimmat

Suosituimmat