Takuuvarmoja massaansulautumisvaatteita (kauppoja ja vaatemerkkejä) yläasteikäiselle pojalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Minä taas heräsin siihen tosiasiaan, että koulut alkavat ihan kohta ja meidän juniorit ovat taas kasvaneet ulos vaatteistaan eli pitäisi lähteä ostoksille. 13 kesäisellämme on taas menossa vaihe, että mikään ei nappaa, erityisesti ei vaatteiden ostelu eli hänet on raaharttava kauppaan puoli väkisin. Enää pitäisi tietää mihin kauppaan ja millaisia vaatteita pitäisi tyrkyttää.Aloittaa nyt yläkoulun ja paikkakuntakin on uusi, joten voisi helpottaa paljon, jos olisi " oikein" pukeutunut. Eikä taida itsekään ihan tietää, mitä mahtaisi se " oikea" tapa olla (mikä selittänee haluttomuutta lähteä vaatteita etsimään.) Vielä kaupungin samanikäiset näyttävät kuljeskelevan shortseissa tai capreissa ja t-paidassa, mutta tuskinpa koko syksyä koulussa, joten teinipoikien äidit voisivat nyt auttaa naista pulassa ja kertoa, mihin kauppaan pojan raahaan.

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Jos isompi, niin Jack&Jones on varma valinta, ei ollenkaan liian trendi, mutta trendi silti.Erikseen on sitten sporttipojat, eli intersportista, topsportista tai tavaratalon urheiluosastolta Adidakset ja Niket hankkiva.15v & 17 veen äiti

Vierailija

etköhän selviä.Ostat vain riittävän neutraaleja asianmukaisia poikien vaatteita (H&M, urheiluliikkeet), niin niillä pärjäätte.En kuitenkaan suosittelisi mitään pillihousuja tai polvissa roikkuvia housuja vaan ihan jotain tuon ikäisille teineille suunnattuja perushousuja.

Vierailija

Nike. 1 tumma huppari (musta tai tummansininen). Uudet hyvät lenkakrit (adidas, Nike tms) ja siinä se on. Niin, ja melko pitkat hiukset saa olla:)

Vierailija

mutta täällä kun on tosi huono vaatetarjonta (lähinnä prisma ja cittari) niin postimyyntitilaaminen on kätsää. HM vaatteet on nuorten mieleen.

Vierailija

13-vuotias ei ole aikuinen. Ja minä en aio edes antaa vielä tehdä vaatehankintojaan itsenäisesti, vaan haluan valvoa, että hänen vaatteensa täyttävät perusvaatimukset (ehjiä, puhtaita, säähän sopivia.) minulla taas ei ole aikaa lähteä hänen kanssaan kauppoihin siinä vaiheessa kun ilmat kylmenevät ja hän itsekin joutuu toteamaan, että kesävaatteissa ei enää tarkene. Sitä paitsi sitä ennen hän olisi jo tullut hankkineeksi omituisen tyypin leiman uudessa koulussa ja katson, että hänen huoltajanaan minun velvollisuuteni on yrittää auttaa häntä sopeutumaan uuteen paikkakuntaan ja kouluun, eikä tehdä hänestä heti koulukiusattua. Ja vaikkei olisi velvollisuuskaan, niin minä satun pitämään tuosta kakarasta ja haluan hänelle vain parasta ja se ei useinkaan sisällä sitä, että menee mukaan hänen kiukutteluihinsa ja antaa tehdä mielensä mukaan, kun vielä oikeasti kiukuttelee vain epävarmuuttaan. En muutenkaan ole laissez-faire kasvattaja, enkä sellaiseksi rupea teininkään kanssa.Vierailija:

Lainaus:


Käyttäköön niitä vaatteita mitä on ja jos ei ole mitään sopivaa niin kai tajuaa itsekin lähteä kauppaan.
Vierailija

mukaisesta pukeutumisesta.Pojalla on valitettavasti muutama sosiaalinen painolasti joka tapauksessa, joten pukeutumisella on varmaan parasta lähinnä helpottaa porukkaan sulautumista. Pahin painolasti on, että poika harrastaa ratsastusta, sen tosin varmaan pystyy jonkin aikaa salaamaan, kun ei käy ikäistensä suosimilla talleilla vaan yksityisellä tallilla, jossa hänen lisäkseen pyörii muutama 17-kesäinen tyttö ja sitten aikuisia. Muista harrastuksista partiokaan ei katu-uskottavuutta lisää ja sitä on vaikeampi salata, mutta judo taitaa olla jo ihan ok, samoin salibandy. Lisäksi poika ei edes mahtunut lähikouluun, vaan pistettiin kaupungin keskustan eräänlaiseen keräilyerä kouluun, joten luokkakaverit tulevat ympäri kaupunkia. Kunhan vain löytäisi paikkansa porukasta ja saisi muutaman kaverin, niin olisi elämä paljon paremmin mallillaan.

Vierailija

olisi, jos penikalla olisi vielä joulunakin yhdet ehjät housut... Pyykkikoriinkin meidän kakaran vaatteet tutustuvat tiiviiseen tahtiin, joten on mukvampi, että housuja on neljät eikä kahdet tai kolmet. Farkkuja käyttää muuten varmasti myös yli talven, joten ne voi halutessaan laskea talvihousuiksikin, vaikka talvea varten varmaan ostetaan vielä yhdet kouluhousut ja yhdet lämpimät housut ulkoiluun. Niitä verkkareita muuten saattaa olla kahdet tai kolmetkin joten housumäärä vain kasvaa. Minä en halua pestä kymmentä koneellista päivässä pyykkiä, mutta en myöskään halua opettaa mukuloille, että samoja hikisiä verkkareita käytetään harkoista toiseen.Vierailija:

Lainaus:

Miksi syksyksi tarvitsee 4 pitkät housut ja vielä urheiluvaatteet erikseen eli 5 housut?
Vierailija

massaan sulautuu tehokkaimmin urheilukaupan halvemmilla merkeillä: puma, catmandoo, adidas, nike, northbrook jne. Housuiksi jotain cargotyyppistä. Ei kuitenkaan mitään collogehousuja...

Vierailija

nyt on joko punk-grunge-henkinen pukeutuminen in tai sit perusskeittari/hoppari/urheillullisempi. On sit niitäkin, kellä on ne lakerikengät jalassa..Tässä vähän listaa ostoksista:-farkut: joko kapeat tai sitten leveät

-raitahuppari hmstä (my favourite :)

-t-paitoja, ei kuitenkaan tummia yksivärisiä, vaan pieniä printtejä. Jos poika valkkas kapeat farkut niin musta, harmaa ja punainen KIREÄMPÄNÄ t-paitana natsaa paremmin yhteen

-kengät: converset tai adidaksen superstarit/vastaavat, EI kuitenkaan niitä kunnon skeittikenkiä, ei oo enää in.näillä releillä ei pitäisi tuntea itseään kauhian massasta erottuvaksi.

Vierailija

täällä pikkukaupungeissa. Tietysti voi aina kysyä kaupassa sitä eniten myytyä vaihtoehtoa. Täytyy tosin sekin tarkistaa, mikä on tämän kaupungin nuorisoputiikkitarjonta. Ihan kaikkia tuskin löytyy ja noista mainitsemistasi ei kai kumpaakaan.Vierailija:

Lainaus:


esim. Union Five, One Way yms. ja pyydä myyjää esittelemään kaikki muodikkaimmat releet. Eiköhän niistä löydy.
Vierailija

ainakin täällä Tampereella. Oma poikani ei suostu skeittivaatteisiin eikä kenkiin.jossian pienemmällä paikkakunnalla voi kyllä olla vielä muotiakin, ja ehkä täälläkin joissian piireissä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat