Montako talvihaalaria lapselle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on 2vuotiaalle tytölle kaapissa odottamassa alesta ostettu Reimatec. Lisäksi on viime talvelta jäänyt Lennen haalari, joka menee alkutalven. Mieleni tekisi ostaa vielä Ticketiltä se punainen kuvioitu haalari, joka tulisi käyttöön tuon Lennen jäätyä pieneksi.Tyttö menee syksyllä perhepäivähoitajalle. Onko kahdelle kosteussuoja talvihaalarille tarvetta?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

...ollut kaksi: toinen parempikuntoinen, toinen tosi halvalla ostettu ja aika kulunut kirppishaalari, joka on ollut päällä vain silloin, kun perushaalari on esim. pesussa.Pph:sta en tiedä, mutta meillä ainakin tarhassa laitetaan aina kurikset sadekelillä haalarin päälle, eli hoidossa ei kosteussuojalle ole edes tarvetta. Kotona ollaan kyllä käyetty kosteussuojahaalaria vesikeleillä ihan sellaisenaan.Entä jos yrittäisit alkutalven noilla kahdella haalarilla ja ostaisit seuraavan haalarin vasta talvikauden aleista?

Vierailija

Mielestäni ulkohaalareita tulisi olla vähintään 2kpl, joista toinen jollakin tapaa kosteussuojattu. ( Ja nimenomaan se parempi haalari hoitokäyttöä varten, koska suurin osa ulkoiluista tapahtuu siellä)Meillä on 4,5v pojalle odottamassa talvea viime vuonna ostetut reiman peuhari sekä lassien (" se haalari, jonka lahkeet ovat kurapukukangasta" ). Nämä mahtuvat varmaankin ainakin alkutalven. Lisäksi alesta ostin numeroa isomman Rasavil kosteussuojatun haalarin tarhapuvuksi.Voi olla, että edellisvuotiset jäävät pieneksi, ja joutuu ostamaan uuden kakkoshaalarin.

Vierailija

ja toinen vähän kevyempi - haalari tai kaksiosainen, miten vain tykkää kukin. Meidän lapsilla on ollut yksi kunnollinen kovaan käyttöön ja toinen kevyempi asu esim. kauppa-ja viikonloppukäytössä, tämä siis yleensä edullisempi versio. Kaksi kosteussuojattua kovahintaista on liian kova yhdistelmä meidän perheen kukkarolle + mielestäni laadullisesti tarpeeton.

Vierailija

Kaksi kosteussuojahaalaria, takki+2xhousut kosteussuojatut ja sitten pakkaskeleille haalari. Kaikki alesta ostetut, joten ei sitä rahaakaan paljoa mennyt..mutta ei kyllä ollut käyttöäkään kaikille, nyt niitä saa sitten myydä todella hyväkuntoisina pois.Tälle talvelle on viimevuotinen Ticketin haalari, sekä viime vuoden " pakkashaalari" . Minäkin kyllä kovasti himoitsen vielä yhtä kosteussuojahaalaria. Tarvetta ei kyllä todellakaan ole.

Vierailija

Jos löytyy pätäkkää (niin sanotusti) niin tietysti voisi ostaa vaikka VIISI kosteussuojahaalaria, yksi jokaiselle arkipäivälle, mamman maun mukaan ettei silmä väsy... Anteeksi kärjistetty vastaus, hieman vain opiskelijaperheen äitiä hymyilytti osa vastauksista..! =) Mutta siis tietysti jos mieli tekee ja siihen on varaa niin miksipä ei ostaisi toistakin kosteussuojahaalaria. Kaksi haalaria/pukua on hyvä olla, mutta toiseen ei tarvitse välttämättä satsata montaa kymppiä.Tyttömme pärjäsi ihan hyvin viime talven yhdellä kosteussuojahaalarilla (käytetty Lassietec, lähes uudenveroinen) sekä yhdellä " rymyhaalarilla" (vanha Reima Peuhari, maksoi kympin) kuiville keleille tai kun ykköshaalari oli märkä.Ykköshaalarin kuluminen viime talven loskassa ja ravassa harmitti, joten usein senkin päälle puettiin kurahousut tai käytettiin välikausihaalaria+kuravaatteita. Tyttö on päiväkodissa, kotioloissa ulkoilemme yleensä 2krt/pvä.

Vierailija

Meillä perhepäivähoidossa olevalla oli viime talvena yksi Lassien supratech haalari. Jos oli loskakeli niin niiden päällä kurahousut. Pärjäsi vallan mainiosti. Kotona oli varalla isoveljeltä peritty toppahaalari ja yksi toppatakki. Tällä varustuksella pärjättiin vallan mainiosti. Samoin aiempinakaan talvina ei ole tuon kummosempaa varustusta ollut. Yhtään ainutta kosteussuojattua haalaria ei ole ollut, kun maksavat niin älyttömästi. Ei ole varaa sijoittaa yli 100 euroa haalariin. Max 40 euroa, kun on vielä ostettava koululaisellekin vaatteet. Koululainen pärjäsi kaksilla toppahousuilla ja kahdella takilla viime talven, kumpikaan ei ollut kosteussuojattuja.

Vierailija

Meillä on 2-vuotiaalle hankittu alesta Reimatec ja toiseksi puvuksi aion ostaa pakkaspuvun (Lenne tai Ticket).Jotkut pärjää yhdelläkin puvulla mutta mielestäni useampia on hyvä olla,eri tarkoituksiin (säähän).

Vierailija

Jos ostat vielä reilua kokoa on sille ticketin haalarille ehkä käyttöä reilun vuoden päästäkin.Meillä oli viime talvena 2 kosteussuojattu pukua, haalari ja 2-osainen ja molempia tuli ihan käytettyä. Lisäksi ostin talven aikana pakkaskelejä varten lämpimämmän haalarin kuin kosteussuojattu.

Liikumme paljon kaupungillakin joten kauppatakkejakin löytyi ihan riittävästi.

Vierailija

2 haalaria 2-vuotiaalla ei ole ollenkaan liikaa. Jos asuisimme Suomessa hankkisin 4,5-v. pojalle kosteussuoja haalarin ja 2-osaisen kosteussuoja puvun ja 2-osaisen ei-kosteussuojatun. 2-vuotiaalle 2 kosteussuojahaalaria ja yhden 2-osaisen ei-kosteussuojatun. Yhdella haalarilla varmasti parjaa, mutta ma ainakin tykkaan, etta kun kayttoaika on kuitenkin niin pitka on kiva olla olemassa ihan jo vaihtelunkin kannalta 2 haalaria.

Vierailija

Mun vastaus ei ainakaan ollut tarkoitettu mitenkan elitistiseksi. Oon ollut viimeset 3 vuotta opiskelija 0 euron kuukausituloilla (en saannut opintotukea Suomestaja taalla sita ei ole) ja mieskin saa alle 2000¿ kateen kuussa (lapsilisat ja muut mukaan luettuna), joten pienituloista porukkaa ollaan. Mutta kun hyodyntaa alennukset ja mahdollisesti kirpparit niin ei ne kaksi kosteusuojahaalaria nyt niiiin kaalliiksi tule.

Vierailija

Toissa talvena pojalla oli vain yksi haalari (reimatec) ja viime talvena kaksi; reimatec ja ticket. Kaksi asua on mielestäni käytännollisempi vaihtoehto. Viime talvena kelit vaihteli tosi paljon. Syksyllä oli sateista ja kylmää ja helmikuussa muistaakseni tosi kovia pakkasia. Oli kivaa kun sai hyvillä mielin kuluttaa reimatecia loska/sadekeleillä eikä miettiä kuluuko niin paljon ettei pakkasilla enää lämmitä. Pakkaskeleillä pidettiin ticketiä ja vilukissa pysyi lämpimänä. Itse en jaksa kurahousuja pukea talvivaatteiden päälle joten kosteussuojavaatteet pitää olla. Täksi talveksi aion hankkia taas kaksi asua, varmaankin kaksiosaisen reimatecin ja ticketilta haalarin.

Vierailija

Itse ainakin haluaisin välttää kokonaan tuon kuristen käytön... lapset inhoavat niitä, eikä ihme kun ei kunnolla pääse liikkumaan... Siksi nuo kosteussuojatut puvut ovatkin niin hyviä! ;-)

Vierailija

ja 1 vuotiaalle on haalari ja 2-osainen toppapuku,

4 vuotiaalle toistaiseksi 2-osainen, mutta todennäköisesti ostan vielä haalarinkin...saa nähdä.

Vierailija

Suosin kosteussuojahaalareita minäkin, mutta yhden Reimatecin jälkeen olen siirtynyt toisiin merkkeihin. Laadukkaita pukuja kun tekevät muutkin ;o).Nyt parina viime vuotena lapsilla on ollut toisena pukuna kaksiosainen puku.Tulevaksi talveksi esikoisella on kaksiosainen Lassien puku viime talvelta ja Jonathanin haalarit.Kuopuksella on ensitalveksi H&M:n kaksiosainen puku. Haalari pitää jostain hommata. Katselin vähän sitä Lassien g-techiä jossa oli vuoden puhkikulumattomuustakuu. Täytyy varmaan käydä haalaria kuopuksen kanssa ihan jossain paikanpäällä katsastelemassa. Harmillista kun lapset ovat niin samankokoisia, että ei mitenkään voi enää kierrättää esikoisen vanhoja haalareita kuopukselle. Vaan näinhän pääsee äiti ostostelemaan, että ei pitäisi valittaa :-)))Meillä on ollut myös satunnaisesti jotain jostain ilmaiseksi kierrättyneitä ties kuinka vanhoja haalareita. Niitä on pidetty kaapissa sitten varavaravaatteina ja käytetty ehkä kerran talvessa jos sitäkään.

Vierailija

Perhepäivähoitajilla yleensä ulkoilevat 2 kertaa päivässä ja parhaimmillaan monta tuntia putkeen- tai sitten ei. Sitten on erikseen vielä mahdolliset ulkoilut illalla kotona. Jos ulkona ollaan 2-3kertaa päivässä, usein monta tuntia putkeen niin silloin nuo kaksi kunnollista ulkopukua voisivat olla tarpeen. Jos sitten ulkoillaan 1-max2kertaa päivässä ja lyhen ajan kevyesti yksi puku riittää (ja toista ulkoilua varten se mahdollinen varapuku).Meillä ajattelin varata 2v:lle päiväkotihoitoon menevälle kunnon ulkopuvun ja sen huonomman varapuvun päiväkotiin, vaikka ehtii ulkoilla siellä vain yhden aamupäivän ulkoilun (haetaan ennen iltapäivän ulkoilua). Sitten kotona löytyy kosteussuojahousut ja ihan varahousuja ja useita toppatakkeja. Lähinnä nuo kosteussuojatut vaatteet sitten ostetaan uudet aina joka talvi.Tämä varustus tuntuu meillä olevan minimi millä talvisin kotona pärjätään ulkoilut. Kotona ollessamme saatamme käydä ulkona 2-4kertaa päivässä, joskus lyhyen aikaa ja joskus tuntikausia säästä riippuen. Yhdessä talvessa meillä on kyllä kulunut ihan kosteussuojatut haalarit/housut sen verran etteivät läheskään vastaa ominaisuuksiltaan uusia. Ja ulkovaatteita on pitänyt vaihtaa märissä talvissa aikasen usein. Lisäksi kosteus tuntuu kulkeutuvan lahkeiden/hihojen/kauluksen kautta haalareiden sisälle kun touhutessa haalari nousee tai lapsi ui/pyörii lumessa ja silloin täytyy aina vaihtaa ulkovaatteet seuraavaan ulkoiluun taas toisiin kuiviin. -Mutta luulen että meillä kulutus onkin tavallista isompaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat