Voihan zzz.... 1v8kk yhtäkkiset yöheräilyt!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onkohan kellään muulla samanlaista...? Tyttömme 1v8kk on yhtäkkiä alkanut heräilemään öisin lukuisia kertoja, eikä rauhoitu itsekseen vaan aina pitää jommankumman meistä vanhemmista käydä rauhoittelemassa. Tätä on jatkunut nyt kuukauden verran.Tyttö oli vauvana todella huono nukkumaan, mutta unikoulujen avulla olimme saaneet yöt rauhoitettua niin, että viimeiset puoli vuotta ainakin olemme nauttineet läpi nukutuista öistä (tosin aamuherätykset ovat olleet klo 5 paikkeilla, mutta se ei kuulu tähän :D). Mutta nyt siis viimeinen kuukausi on ollut aivan hirveää hulinaa, viime yönä heräiltiin melkeinpä puolen tunnin välein!! Alkaa olla itsellä voimat aika vähissä... Kaiken lisäksi päiväkoti pitäisi aloittaa tässä elokuun aikana, ensi viikolla menemme tutustumaan. Itse aloitan työt syyskuussa. Päiväkodin aloittaminen tuskin ainakaan näitä öitä parantaa!Lääkärissäkin käytiin, ei ollut mitään vikaa missään eli sieltä suunnalta ei apua tullut.Aiemmat unikoulumme ovat aina olleet yöimetyksistä vieroittamista, nyt ei ole enää siitä kyse, joten miten ihmeessä voisimme unikouluttaa tyttöä nyt? Onko kellään vinkkejä, kokemuksia? Öisin siis kun tyttö herää, hänelle pitää laulaa, silitellä tms. että nukahtaa uudestaan.

Kommentit (3)

Vierailija

nyt aika tarkkaan vuoden verran =(Välillä tilanne on parempi ja välillä todella huono.Epäilemme, että uusien asioiden oppiminen ja käsittely on syynä tähän. Samoin kuin se, että sanat ei riitä kertomaan, mitä lapsi haluaisi sanoa. Sitten näitä asioita käsitellään yölläkin. Meillä on tosin aina vaikuttanut uudet asiat uniin.Lisään vielä sen omakohtaisen kokemuksen, että päiväkodin aloituksen jälkeen (1v8kk), kun oppi puolustamaan itseään ja tavaroitaan, niin nämä yökohtaukset on lisääntyneet. Samoin jos on ollu joku episodi jonkun kaverin/vanhempien kanssa ja jostain syystä ei sitten ollakaan käsitelty sitä lapsen kanssa tarpeeksi, niin nämä tulevat uniin...Joskus se, että juttelee lapsen kanssa sillä tasolla, että ymmärtääkin jotain, niin se saattaa helpottaa öitä. ei tosin aina.

Vierailija

meillä oli kans sillai että poika noihin aikoihin heräili yöllä. Meillä syynä oli puheen opettelminen.oiskikohan tätä?

vai olisiko korvat syytä tarkistuttaa?

Vierailija

Olisikohan teilläkin meneillään se " uudelleenlähentymisvaihe" äidin kanssa, lapsen kehityksessä, josta kyselin aiemmin meidän 1v8kk kohdalla.http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?appid=67&m=10921002&p=2&tmod...Meillä ei sentään heräillä montaa kertaa yössä, mutta joka toinen yö vähintään, ja 1-2 krt yössä. Ennen ei heräillyt kuin 1krt/kk. Ja nukahtaminen yksin on alkanut tuottaa ongelmia, kun ei halua päästää äidin sylistä irti. Eli itkusilmässä on joka ilta kun pitää mennä nukkumaan. Ennen meni sänkyynsä mielellään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat