Tein suklaatortun (2cm) paksun), ja nyt haluaisin siihen suklaakuorrutuksen. Miten teen?

Vierailija

En halua, että kuorrutuksesta tulee kivikova, miten vältän sen?

Minulla on levy maitosuklaata (panda)

Kommentit (15)

Vierailija

1 dl vispikermaa

200 g taloussuklaata

2 dl tomusokeria



Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja kuumenna. Jäähdytä hieman ja kaada kuorrutus leivonnaisen päälle.



Tämä kyllä kovettuu jonkin verran, mutta ei mitenkään kivikovaksi. Leikkaantuu ihan hyvin kakkulapiolla.



Olen tehnyt vaaleastakin suklaasta, mutta se oli tosin Fazerin leivontasuklaata.

Vierailija

laitan tomusokeria, hiukan sulatettua voita, kananmunan keltuainen, vaniljasokeria, tilkka vahvaa kahvia. Siitä sopivanpaksuinen seos. Päälle mantelirouhetta tai vaikka tomusokeria siivilän läpi.

Vierailija

sekoittamalla paketilliseen tomusokeria jonkin verran kaakaojauhetta (VanHouten) ja lisäämällä tilkan vettä. Sitä vettä tarvitaan sitten vain todella vähän. Ei tule kovaa ja on todella hyvää. Jähmettyy kuitenkin nopeasti, eli ei saa aikailla levittämisessä.

Vierailija

Vieraat tulee 13:30 ja en pääse enää kauppaan.. lapset ovat päikkäreillä..

=(

täytyy vissiin kaivaa vaan pakastepullaa pakkasesta ja jättää torttu syömättä



ap

Vierailija

Se " juoksettuu" sulatettaessa. Fazerilla on toki vaaleaa Block-suklaata, joka soveltuu sulatukseen. Mutta tavallinen maitosuklaa ei toimi.



Tumma suklaa sopii, siitä saa pehmeän kuorrutuksen seuraavalla tavalla:



1 levy tummaa suklaata

1-2 dl kuohukermaa

n. 20 g voita



Kaikki aineet kulhoon ja kulho mikroon. Sulatusta täydellä teholla n. 30 sekuntia, sitten voimakas sekoitus.. jos suklaa ei täysin sulanut, homma uusitaan 10-15 sekunnin jaksoissa.



Mikrossa sulattaessa ei pidä pelästyä, vaikka seos aluksi näyttää oudolta. Kun sen sekoittaa huolella (pallovispilällä voimakas vatkaus) se kyllä tasoittuu kauniin kiiltäväksi.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


suklaasta saa pehmeän kuorrutteen, kts. edellinen viesti. Mutta se siis vaatii kermaa ja voita suklaan lisäksi. Lopputulos on kuitenkin tumma ja ihan suklaakuorrutuksen näköinen.




Vierailija

suklaasta saa pehmeän kuorrutteen, kts. edellinen viesti. Mutta se siis vaatii kermaa ja voita suklaan lisäksi. Lopputulos on kuitenkin tumma ja ihan suklaakuorrutuksen näköinen.

Vierailija

Tai jos sulla on kermaa, tee vaahdoksi (voit laittaa siihenkin kaakaojauhetta) ja sitten rouhittu/lastuiksi vuoltu suklaa.



Kaakaon pitää kyllä sitten olla " oikeaa" kamaa.. mikään Nesquick ei käy ;-)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat